هشدار؛ به شرایط قبل از انتخابات ۹۲ برنگردیم
مصطفی داننده در عصر ایران نوشت: چرا در سال ۹۲ به حسن روحانی رای دادیم؟ به این سوال فکر کردهاید؟ اوضاع کشور خوب نبود. سیاستهای دولت دهم کشور را به سمت بحران برده بود. مردم با مشکلات عدیده اقتصادی و اجتماعی روبرو بودند.
مشکلاتی که عمده آن حاصل برخی سومدیریتهای داخلی و البته تحریمهای خارجی بود. تحریمهایی که احمدی نژاد از آن اینگونه یاد میکرد:« تحريم ؟ اصلاً نمنه ...' از كدام تحريم سخن مي گوييد و امروز اگر در ميان مردم ايران حاضر شويد به شما خواهند گفت كه تحريم ها هيچ تاثيري بر زندگي و مسير پيشرفت كشورشان نداشته است.»
مردم در سال ۹۲ سختیهای تحریم را درک کردند و به خاطر همین مشکلات به کسی رای دادند که بتواند حداقل شر این تحریمها را از سر ایران بردارد. مردم به روحانی رای دادند تا با توافق هستهای درهای ایران را به سوی کشورهای خارجی باز کند.
ایران قبل از برجام، کشوری منزوی در عرصه جهانی بود و دوستان جمهوری اسلامی به انگشتان یک دست هم نمیرسید؛ اکثر کشورهای جهان به واسطه فشارهای آمریکا، ایران و ایرانی را تحریم کرده بودند.
بعد از توافق هستهای بسیاری از شرکتهای بزرگ و کوچک خارجی خود را آماده حضور در ایران کردند. بسیاری از آنها حتی قراردادهای همکاری خود با ایران را امضا کردند. خرید ۱۰۰فروند هواپیما و تحویل ۳ هواپیمای ایرباس از این مجموعه نمونه بارز این معناست.
امروز وقتی در شهر قدم میزنید توریستهای خارجی را مشاهده میکنید. کسانی که با خود ارز وارد کشور میکنند و زمینه ساز اشتغال و رونق اقتصادی میشوند.
مردم در سال ۹۲ از تفکر برخی از نامزدها با وجود مشکلات عدیده اقتصادی وحشت داشتند. مردم میترسیدند با پیروزی برخی نامزدها در کنار مشکلات اقتصادی با محدودیتهای اجتماعی و فرهنگی روبرو شوند.. مردم به روحانی رای دادند تا با این مشکلات روبرو نشوند و یا حداقل به کمترین حد خود برسد.
دولت روحانی در برابر بسیاری از فشارها در مورد مسائل فرهنگی ایستاده است. اگر روحانی نبود شاید بسیاری از این فشارها عملی میشد. امروز اهالی هنر و فرهنگ به خوبی تفاوت دولت یازدهم و دهم را میدانند.
حمایت آیتالله هاشمی و رییس دولت اصلاحات دیگر دلیلی بود که مردم به روحانی رای دادند. اعتماد به دو رییس جمهور سابق ایران باعث شد مردم در انتخابات به روحانی رای بدهند تا او رییس جمهور بعدی ایران باشد.
اینها دلایل رای دادن به روحانی در سال ۹۲ بود. تقریبا همین دلایل میتواند زمینه ساز رای دادن به روحانی در سال ۹۶ شود. ممکن است اگر روحانی نباشد با تغییر در روش سیاست خارجی ایران، درهای کشور بازهم به سوی کشورهای جهان بسته شود. اگر روحانی نباشد شاید بسیاری از محدودیتهای اجتماعی و فرهنگی بازهم در کشور حاکم شود.
آیتالله هاشمی در آخرین سخنرانیهای خود قبل از ترک این دنیا به حمایت از روحانی تاکید کرده بود و رییس دولت اصلاحات نیز همچنان به حمایت از روحانی تاکید میکند.
به نظر میرسد همچنان آنهایی که به روحانی رای دادند با وجود مشکلاتی که وجود دارد به ویژه در زمینه اشتغال و رکود برای ادامه تفکر اعتدال در کشور در اردیبهشت ۹۶ بازهم به تفکر روحانی رای بدهند.
نظر کاربران
حرفت خنده داره تو نمیخواد جای ملت نظر بدی تو جیره خور روحانی هستی،اتفاقا من عمرا ایندفه بهش رای بدم چون اگه اینبار رای بیاره کشورو کلهم میفروشه به غرب
داننده درست گفته
فکر کنم غرب بهتر از عرب باشه,بین بد و بدتر ,بد بهتره
عالی , منطقی ودرست نوشته
من در انتخابات قبلی به روحانی رای ندادم ولی در این انتخابات به همراه خانواده به دکتر روحانی رای خواهیم داد تا انشاالله نتیجه زحمات 4 سال اول رو در 4 سال دوم ببینیم
تو چند دوره گذشته اصلاح طلب ها حداقل یه مقدار به نفع مردم کار کردن .نباید از حق گذست
ثمرات کارهای روحانی چند وقت دیگه مشخص می شه که معلوم می شه ده سال کشور رو به عقب برگردونده
خیلی از طرفدارای روحانی بدون نگاه به برنامه های دیگه ی نامزدها و از روی تعصب می خوان بهش رای بدن
من خودم هنوز به جمع بندی نرسیدم و منتظرم ببینم کی در مناظرات برنامه هاش رو بهتر بیان میکنه
رای به روحانی یعنی پذیرفتن وضع موجود که من اصلا ازش راضی نیستم
مردم باید آگاه باشند وبرگردن به ۴سال قبل ببینن چه مشکلاتی در آن دوره وجود داشته که مردم به این دولت رای دادن مشکل کشورما فقط اقتصاد نبود.مامشکلات بسیاری مثل عدم ثبات دربازار ، بی اخلاقی در جامعه ، انزوای بین المللی، دورغگویی وبی فرهنگی ، عوام فریبی همراه باشعارهای پوپولیستی، وخیلی مشکلات دیگر که آقای روحانی تا جایی که در توان داشت این مشکلات را حل کردن وبی انصافی هست که انسان وجدان نداشته باشد وحقیقت را نبیند.
آخه خره! قبل از 92 که خوبه! مواظب باش به یکه یکه یک برنگردی!