راز دلبری اسپانیا، فرانسه و آلمان از گردشگران دنیا
کشور اسپانیا که در گزارش جدید مجمع جهانی اقتصاد از رقابتپذیری در عرصه گردشگری و سفر جایگاه نخست جهان را به خود اختصاص داده، در حال حاضر سالانه پذیرای بیش از ۶۸ میلیون گردشگر بینالمللی است که درآمد سالانهای بالغ بر ۵۶.۴ میلیارد دلار را برای این کشور به ارمغان میآورد.
خبرگزاری ایسنا: کشور اسپانیا که در گزارش جدید مجمع جهانی اقتصاد از رقابتپذیری در عرصه گردشگری و سفر جایگاه نخست جهان را به خود اختصاص داده، در حال حاضر سالانه پذیرای بیش از ۶۸ میلیون گردشگر بینالمللی است که درآمد سالانهای بالغ بر ۵۶.۴ میلیارد دلار را برای این کشور به ارمغان میآورد.
سهم صنعت گردشگری و سفر در اسپانیا از تولید ناخالص داخلی ۶۸.۸ میلیارد دلار است و برای بیش از ۹۳۷ هزار نفر در این کشور به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده است.
جایگاه ممتاز اسپانیا در عرصه گردشگری دنیا را میتوان به عواملی چون منابع غنی فرهنگی و طبیعی و همچنین زیرساختهای مناسب خدمات گردشگری در این کشور نسبت داد، ضمن این که صنعت توریسم اسپانیا اخیرا از تسهیل سیاستهای مالی در این کشور بهرهمند شده و البته بسیاری از گردشگران بینالمللی از منطقه خاورمیانه و اروپای غربی به سبب نگرانیهای امنیتی در سایر مقاصد، اسپانیا را به عنوان مقصدی جدید برمیگزینند.
با این وجود، اسپانیا نیز محیط فوقالعادهای را برای توسعه گردشگری فراهم کرده و تنها چالش پیش روی آن، حفظ تداوم پیشرفت و توسعه است. درحالی که سیستم حمل و نقل زمینی اسپانیا در میان ۱۵ کشور برتر دنیا قرار دارد، نشانههایی از افول در آن دیده میشود که نیاز به بهروزرسانی و مدرنیزه کردن سیستم حمل و نقل زمینی در این کشور احساس میشود.
همچنین این کشور از لحاظ محیط کسب و کار مناسب برای توسعه گردشگری در رتبه ۷۵ جهان قرار دارد که این رتبه میتواند بهبود یابد و همچنین آزادی بینالمللی نیز در این کشور (رتبه ۴۳ جهانی) را نشان میدهد.
بر اساس گزارش سال ۲۰۱۷ مجمع جهانی اقتصاد درباره رقابت پذیری صنعت گردشگری و سفر در ۱۳۶ کشور جهان، اسپانیا در مجموع با نمره ۵.۴ رتبه نخست جهان را داراست.
در این گزارش به ریزفاکتورهای دیگر دخیل در توسعه گردشگری نیز پرداخته شده که اسپانیا از لحاظ امنیت و ایمنی در رتبه ۱۸ جهان، از لحاظ سلامت و بهداشت در رتبه ۱۸، منابع انسانی و بازار کار (۳۴)، فنآوری اطلاعات و تکنولوژی (۲۹) و رقابتپذیری قیمت (۹۸) قرار دارد.
این کشور اروپایی بهترین عملکرد را در اولویت سفر و گردشگری (۵)، زیر ساختهای حمل و نقل هوایی (۹)، زیر ساختهای حمل و نقل زمینی (۱۵)، زیرساختهای خدمات گردشگری (۲)و منابع فرهنگی و سفرهای تجاربی با رتبه دوم جهانی به خود اختصاص داده است.
اسپانیا پس از فرانسه و آمریکا در جایگاه سوم پربازدیدترین کشورهای جهان قرار دارد.
فرانسه به عنوان پربازدیدترین کشور جهان که سالانه پذیرای ۸۴.۵ میلیون گردشگر بینالمللی است، از لحاظ شاخص رقابتپذیری در عرصه صنعت گردشگری رتبه دوم جهان را داراست. این کشور اروپایی علیرغم چالشهایی که بویژه در حوزه امنیت با آن مواجه بوده، سالانه درآمدی بالغ بر ۴۵.۹ میلیارد دلار را از محل ورود گردشگران خارجی به جیب میزند و سهم این صنعت در تولید ناخالص داخلی فرانسه ۳.۷ درصد معادل ۸۹ میلیارد دلار است.
همچنین صنعت توریسم ۴.۲ درصد از کل اشتغال را در فرانسه تامین میکند که برابر با ۱.۱۷ میلیون شغل است.
فرانسه با تحمل مصائب حملات تروریستی سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ در این کشور همچنان محبوبترین کشور جهان نزد توریستها است و در گزارش سازمان جهانی اقتصاد رتبه امنیت و ایمنی مناسب برای توسعه گردشگری در این کشور در رتبه نه چندان مناسب ۶۷ قرار دارد که اختلاف زیادی با رتبه ۱۸ کشور اسپانیا دارد، اما رتبه ۳ منابع فرهنگی، رتبه ۷ حمل و نقلی زمینی و جایگاه ۱۳ این کشور از لحاظ ارتباط هوایی، آن را همچنان کشوری در بالاترین سطوح رقابتپذیری گردشگری حفظ کرده است.
از سویی دیگر نگرانیهای امنیتی در این کشور با کاهش قابل ملاحظه قیمت هتلها و مالیات بلیتها جبران شده و موجب بهبود ۲۱ پلهای شاخص رقابت پذیری قیمت در حوزه سفر شده است. اگرچه این کشور نتوانسته میزان درآمدهای گردشگری را همسان با چهار سال گذشته حفظ کند، اما همچنان به تقویت بنیانهای رقابتپذیری خود در عرصه گردشگری و سفر ادامه داده است.
در گزارش سال ۲۰۱۷ مجمع جهانی اقتصاد، فرانسه به جز مساله امنیت و ایمنی در سایر فاکتورهای دخیل در توسعه گردشگری عملکرد مناسبی داشته است، بطوری که از لحاظ منابع فرهنگی و سفرهای تجاری رتبه ۳ جهانی، از نظر زیرساختهای حمل و نقل هوایی و زمینی به ترتیب رتبه ۱۳ و ۷ و با توجه به اولویت دادن به سفر و گردشگری در جایگاه ۲۷ جهان جای گرفته است.
کشور آلمان که سالانه از نزدیک به ۴۰ میلیون گردشگر خارجی و درآمد ۳۶.۸ میلیارد دلاری حاصل از آن بهرهمند است، در جایگاه سوم شاخص جهانی رقابتپذیری در گردشگری و سفر قرار دارد، اما از نظر شمار گردشگران بینالمللی پس از کشورهای فرانسه، آمریکا، اسپانیا، چین، ایتالیا و ترکیه، رتبه هفتم جهان را به نام خود ثبت کرده است.
سهم صنعت گردشگری در تولید ناخالص ملی این کشور ۳.۹ درصد معادل ۱۳۰ میلیارد دلار برآورده شده و سه میلیون نفر در این کشور بواسطه توریسم شاغل هستند.
از جمله دلایل موفقیت آلمان در این حوزه میتوان به منابع فرهنگی منحصر به فرد این کشور با رتبه ۶ جهانی، زیرساختهای مناسب ارائه خدمات گردشگری با رتبه ۹ در جهان و همچنین بازار کار قدرتمند (رتبه ۷) اشاره کرد.
اما این کشور در فاکتور امنیت و ایمنی مناسب برای توسعه گردشگری با ۳۱ پله سقوط به رتبه ۵۱ جهانی رفته است، اما این کاستی با کاهش چشمگیر قیمت هتلها و مالیات بلیتها جبران شده است که منجر به صعود ۱۱ پلهای این کشور از لحاظ رقابتپذیری قیمت در حوزه سفر شده است.
گرچه این کشور از منابع فرهنگی بسیار مناسبی برخوردار است، اما از نقطهنظر منابع طبیعی افول زیادی داشته و با ۱۷ پله نزول نسبت به گزارش سال ۲۰۱۵ در مکان ۳۵ جهانی جای گرفته است. در حال حاضر تنها چالش پیش روی این کشور در این حوزه یافتن راههایی برای جذب گردشگر خارجی بیشتر و چیره شدن بر نگرانیهای امنیتی است. همچنین دولت این کشور باید اولویت بخشی به موضوع سفر و گردشگری را که در حال حاضر در رتبه ۵۲ جهان است را افزایش دهد و راههایی برای توسعه بیشتر گردشگری منابع طبیعی پیدا کند.
نظر کاربران
ایران هم میتونه اگه
هتل درست کنه شعار الکی بر ضد این کشور اون کشورنده