۵۱۵۰۰۳
۵ نظر
۵۰۰۹
۵ نظر
۵۰۰۹
پ

پاسخ وزارت بهداشت به حاشیه‌ مرگ عارف لرستانی

سخنگوی وزارت بهداشت ضمن تشریح برخی مسائل درباره فوت عارف لرستانی - بازیگر کشورمان، در عین حال از کاندیدهای ریاست جمهوری خواست تا موضع‌شان را درباره "سلامت مردم" مشخص کنند.

خبرگزاری ایسنا: سخنگوی وزارت بهداشت ضمن تشریح برخی مسائل درباره فوت عارف لرستانی - بازیگر کشورمان، در عین حال از کاندیدهای ریاست جمهوری خواست تا موضع‌شان را درباره "سلامت مردم" مشخص کنند.

دکتر ایرج حریرچی در نشستی خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حاشیه‌های فوت عارف لرستانی - بازیگر طنز کشورمان، ضمن تسلیت فوت این هنرمند، گفت: باید توجه کرد که ما در بیمارستان‌های کشور کمیته‌ای داریم و هیچ کس بعد از فوت، دفن نمی‌شود، مگر اینکه علت مرگش مشخص شده و گواهی فوتش صادر شده باشد. در برخی موارد علت فوت مشخص نیست که در این زمان آئین نامه داریم؛ به طوریکه طبق آئین نامه اگر کسی در کمتر از ۲۴ ساعت بعد از مراجعه‌اش به بیمارستان فوت کند، باید به پزشکی قانونی ارجاع داده شود و اگر هر گونه مشکلی وجود داشته باشد، پزشکی قانونی باید اقداماتی مانند کالبدشکافی، سم شناسی، آزمایشات میکروبی و ... را بررسی کند.

وی با بیان اینکه البته برخی افراد دچار مرگ ناگهانی می‌شوند که قسمتی از آن ناشی از سکته‌های قلبی، مغزی، پارگی عروق بزرگ و ... است، افزود: همه این موارد هم با کالبد شکافی مشخص می‌شود. درباره آقای لرستانی هم این اقدامات انجام شده و علت فوت مشخص خواهد شد، اما مرجع اعلام آن سازمان پزشکی قانونی است. هر عامل یا مشکلی هم که وجود داشته باشد، توسط مراجع قانونی و قضایی به آن پاسخ داده خواهد شد.

حریرچی با بیان اینکه باید توجه کرد که در تعداد قابل توجهی از مرگ‌های ناگهانی حتی اگر روی تخت عمل هم رخ دهند، نمی‌توان کاری از پیش برد، افزود: اینکه همواره بگوییم پزشک قصور کرده است، درست نیست. همواره دو دسته از افراد در این زمینه اظهار نظر می‌کنند؛ یکی خانواده مرحوم است که البته آنها در شرایط استرس هستند چرا که عزیزشان را از دست داده‌اند. اما برخی افراد همین که کسی فوت می‌کند، می‌گویند قصور پزشکی انجام شده. باید توجه کرد که چنین اظهارنظرهایی از نظر قانونی قابل پیگیری است. البته گاهی فردی فوت می‌کند و هم ما و هم خانواده علت آن را می‌دانیم، اما ما از نظر اخلاقی خویشتنداری می‌کنیم و این علت را بیان نمی‌کنیم.

مهم‌ترین علل بروز سرطان

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگری درباره مهم‌ترین عوامل سرطان گفت: مهم‌ترین عامل بروز سرطان در همه جوامع، بالا رفتن سن است. ممکن است سرطان در کودک، نوجوان، جوان و ... وجود داشته باشد، اما اکثر سرطان‌ها در دوران پیری بروز پیدا می‌کنند.

وی با بیان اینکه مصرف سیگار، چاقی، عدم تحرک و ... از جمله ریسک فاکتورهای بروز سرطان هستند، گفت: البته یک سری عوامل محیطی مانند آلودگی هوا، تشعشعات، مواد موجود در غذا و آب نیز می‌توانند منجر به بروز این بیماری شوند. بنابراین در دنیا شاهد افزایش عوامل بروز سرطان هستیم که کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست. البته ما از نظر میزان بروز و شیوع سرطان نسبت به سایر کشورهای دنیا، بروز متوسطی داریم و میزان رشدمان هم نسبت به سایر کشورها تفاوت زیادی ندارد.

حریرچی با بیان اینکه کاهش عوامل ایجاد کننده سرطان، غربالگری و تشخیص زودرس، درمان مناسب و بازتوانی از جمله راهکارهای کنترل بیماری سرطان است، گفت: ما سالانه به میزان ۹۲ هزار مورد بروز سرطان داریم که شایع‌ترین سرطان در مردان سرطان معده و در زنان سرطان پستان است.

سرانجام سازمان بیمه سلامت

حریرچی در پاسخ به سوال دیگری درباره وضعیت بیمه سلامت ایرانیان و انتقالش به وزارت بهداشت گفت: قانون این موضوع تصویب شده و مذاکرات لازم هم میان وزرای بهداشت و رفاه انجام شده است. این قانون باید ابلاغ شود و اساسنامه سازمان بیمه سلامت هم تصویب شود و بعد از این اقدامات تصمیم‌گیری‌های لازم انجام می‌شود.

کاندیداهای ریاست جمهوری موضع‌شان درباره سلامت مردم را مشخص کنند

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگری درباره امکان توقف طرح تحول سلامت در دولت‌های آینده، گفت: آیا می‌توان طرح تحول را متوقف کرد و آیا اصلا چنین کاری امکان پذیر است؟ باید توجه کرد که در حال حاضر مردم با اجرای طرح تحول نظام سلامت شیرینی اجرای قانون را چشیده‌اند، چرا که اکثر موارد مربوط به طرح تحول یا از قبل قانونی بوده‌اند و یا در طی این چند سال در قوانین برنامه ششم، سیاست‌های کلی نظام سلامت و قانون بودجه سالانه نهادینه و قانونی شده‌اند. بر این اساس فکر نمی‌کنیم که شرایطی در کشور ایجاد شود که کسی از این قانون تخطی کند. در عین حال تصور می‌کنیم که مسئولان آینده کشور به حفظ دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت تمایل دارند و در عین حال مردم هم اجازه از بین رفتن آن را نمی‌دهند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر یکی از دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت این است که ۶۸۵۰ پزشک عمومی در مناطق محروم و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر خدمت ارائه می‌کنند، افزود: حذف هر یک از آنها یعنی اینکه مردم این مناطق باید برای یک سرماخوردگی یا گوش درد، ۳۰ کیلومتر طی کنند تا به پزشک برسند؛ چرا که حتی یک نفر پزشک عمومی به چندین هزار نفر در شهر و روستا خدمت ارائه می‌کند.

حریرچی تاکید کرد: بنابراین نه خرد جمعی و مطالبات مردم و نه مسائل قانونی اجازه توقف طرح تحول را نمی‌دهد. از طرفی از کاندیداهای ریاست جمهوری هم می‌خواهم که مواضع‌شان را درباره سلامت مردم تعیین کنند و بگویند آیا سلامت را چاه ویل می‌دانند یا خیر؟ و اصلا سلامت اولویت چندم‌شان خواهد بود.

وی ادامه داد: در دنیا یکی از عوامل سه گانه‌ای که مردم بر اساس آن درباره کاندیدهای ریاست جمهوری تصمیم می‌گیرند، اولویت گذاری کاندیدها درباره سلامت مردم است که خواهش می‌کنم کاندیداهای ما هم درباره آن اعلام نظر کرده و از کنارش عبور نکنند.

طلب ۹۰۰۰ میلیاردی وزارت بهداشت از ۴ سازمان بیمه‌گر

حریرچی در بخش دیگری از صحبت‌هایش در پاسخ به سوالی درباره بدهی‌های باقیمانده سازمان‌های بیمه‌گر به بیمارستان‌های وزارت بهداشت و بدهی وزارت بهداشت به بیمه‌ها، گفت: ما به بیمه‌ها بدهی مستقیم نداریم، بلکه یک سری بدهی‌ها برای شرکت‌های دارویی و یک سری هم منابعی است که باید به سازمان بیمه سلامت پرداخت می‌شده که ما آنچه را که به ما تخصیص داده شده، منتقل می‌کنیم. درباره مطالبات نیز باید گفت که تا انتهای سال ۹۵، ۷۳۷۷ میلیارد تومان سند را برای بیمه سلامت ایرانیان ارسال کردیم که از این میزان ۲۹۹۵ میلیاردش را دریافت کرده‌ایم و ۴۳۰۰ میلیارد تومان آن باقیمانده است. همچنین ۵۷۳۸ میلیارد تومان سند برای سازمان تامین اجتماعی ارسال کرده‌ایم که ۱۶۰۷ میلیاردش را به ما پرداخت کرده‌اند و ۴۱۳۰ میلیارد آن باقیمانده است. باید توجه کرد که درصد عدم پرداخت سازمان تامین اجتماعی بیش از بیمه سلامت ایرانیان است.

وی با بیان اینکه در مجموع اسناد ارسالی ما به چهار بیمه اصلی، ۱۴ هزار و ۱۰۹ میلیارد تومان در سال ۹۵ بوده است، گفت: از این میزان ۵۰۱۷ میلیاردش را دریافت کردیم و ۹۰۹۱ میلیارد آن همچنان باقیمانده است.

در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی چه گذشت؟

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره انتقادات نسبت به واردات تجهیزات پزشکی گفت: اولا ما تنها دولتی هستیم که واردات را به میزان قابل توجهی کاهش داده‌ایم. زمانی که وزارت بهداشت را تحویل گرفتیم، وابستگی ارزی بازار دارویی ما به داروی فراورده ۴۰ درصد بود که اکنون این میزان به ۳۰ درصد کاهش یافته است. همچنین در آن زمان ۳۵۰ قلم کمبود دارویی داشتیم. این در حالیست که اکنون میزان کمبودهای دارویی‌مان به زیر ۳۰ قلم رسیده است و طی این سه سال، یک میلیارد دلار هم کاهش واردات دارو را داشته‌ایم.

وی افزود: در حوزه تجهیزات پزشکی نیز به طور متوسط میزان دسترسی به اقلام مصرفی در بیمارستان‌ها افزایش قابل توجهی یافته؛ به طوریکه دسترسی به تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها را از ۳۲۰ قلم به ۷۵۰ قلم رسانده‌ایم و ۱۴۸۰ قلم تجهیزات پزشکی موجود در بیمارستان‌ها به ۲۱۳۰ قلم افزایش یافته است و ما در ۹۸ قلم از تجهیزات پزشکی خودکفا شده‌ایم. در عین حال در سال ۹۵ هم ۵۹۳ میلیون دلار صرفه‌جویی در این حوزه داشته‌ایم.

حریرچی ادامه داد: در دولت یازدهم برای اولین بار قیمت‌گذاری تجهیزات پزشکی به وزارت بهداشت واگذار شد. بنابراین در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اجناسی که واقعا تولید داخل بودند و استانداردهای لازم را داشتند، مورد حمایت قرار گرفتند. بنابراین تا زمانی که کیفیت مناسب باشد، ترجیح‌مان استفاده از تولید ایرانی است. از طرفی ما ۱۸ هزار کالای پزشکی را قیمتگذاری کردیم که به طور میانگین، آنها کاهشی ۴۲ درصدی داشته‌اند.

وی با اشاره به انتقادات مطرح شده درباره استفاده از صافی‌های دیالیز تولید داخل نیز گفت: اگر این صافی‌ها استانداردهای لازم را دارند، ما خوشحال می‌شویم که صادرات آن را انجام دهیم. بنابراین اگر واقعا تولید آنها کافی و کیفیت‌شان مناسب است، نسبت به صادرات آنها اقدام کنند.

برخورد گلخانه‌ای با پزشک خانواده امکان پذیر نیست

حریرچی در بخش دیگری از صحبت‌هایش در پاسخ به سوالی درباره پزشک خانواده، گفت: ما از ابتدا اعلام کردیم که برخورد فانتزی و گلخانه‌ای با پزشک خانواده امکان پذیر نیست، بلکه باید زیرساخت‌های لازم آن در کشور فراهم شود. یکی از زیرساخت‌های آن پرونده الکترونیک سلامت و ایجاد نظام ارجاع است و اگر برای پزشک خانواده سطح دو و سه ارائه خدمت تعیین نشود، کاری از پیش نمی‌رود.

وی افزود: تا کنون برای ۶۶ میلیون و ۲۴۳ هزار نفر پرونده الکترونیک سلامت را در کشور تشکیل داده‌ایم و همچنین تا کنون برای ۲۷ میلیون و ۲۹۰ هزار و ۵۱۳ نفر خدمت ارائه کرده‌ایم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    تشعشعات ! واقعا پارازیت لازمه ؟!

  • رستم

    حریرچی!!! با بیان اینکه باید توجه کرد که در تعداد قابل توجهی از مرگ‌های ناگهانی حتی اگر روی تخت عمل هم رخ دهند، نمی‌توان کاری از پیش برد، افزود: اینکه همواره بگوییم پزشک قصور کرده است، درست نیست.........!!!خدا رو شکر این بار هیچ برچسبی به مرحوم عارف لرستانی نمی چسبه ...........حتما مقصر اجنه هستن!!!

  • بدون نام

    رستم جان حرف مفت نزن

  • دراكولا تا به تا

    بي نام ١٩:٥٠اين چه طرز نظر دادنه؟!
    اميدوارم تن همگي سلامت باشه

  • بدون نام

    واقعا وزارت بهداشت با طرح سلامت نظام پزشکی و درمانی در ایران را متحول کرده کافی است دوره قبل و این دوره را اگر به بیمارستان مراجعه داشتید با هم مقایسه کنید تا آثار اجرای این طرح را به وضوح و آشکار ببینید.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج