فلسفه وجودی کاندیدای پوششی این است که اگر احساس شود که کاندیدای اصلی اصلاحطلبان ممکن است رد شود یا اتفاق خاصی بیفتد، لازم است فردی بهعنوان کاندیدای دوم یا نیروی ذخیره برای جلب آراء در صحنه انتخابات حضور داشته باشد
صبح نو نوشت: آقای محمدرضا راهچمنی، رییس شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب، وجود کاندیدای پوششی در کنار روحانی را نادرست میداند و معتقد است اصلاحطلبان اصلاً به تعیین نیروی جایگزین یا عبور از آقای روحانی فکر نکردهاند؛ بنابراین از آقای روحانی حمایت کردند.
گزینه نهایی اصلاحطلبان برای انتخابات ریاست جمهوری کیست؟
بنده فعلاً به این پرسش جواب نمیدهم ولی در آینده به آن پاسخ خواهم داد. بهدلیل اینکه بنده رییس شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب هستم و هنوز در شورا درباره این موضوع تصمیمگیری نشده است، نمیتوانم در این خصوص نظری را بیان کنم. البته بعد از تصمیمگیری در شورا پاسخ این پرسش را خواهم داد.
از نظر شما فرستادن کاندیدای پوششی از سوی اصلاحطلبان به میدان انتخابات صحیح است؟
فلسفه وجودی کاندیدای پوششی این است که اگر احساس شود که کاندیدای اصلی اصلاحطلبان ممکن است رد شود یا اتفاق خاصی بیفتد، لازم است فردی بهعنوان کاندیدای دوم یا نیروی ذخیره برای جلب آراء در صحنه انتخابات حضور داشته باشد؛ ولی آنچه مسلم است اینکه بعید است اتفاقی بیفتد که نیازی به کاندیدای پوششی باشد؛ ضمن اینکه کسانی باید بهعنوان کاندیدای پوششی انتخاب شوند که قدرت رأیآوری داشته باشند و چهرههای رأیآور نیز هیچ زمانی بهعنوان کاندیدای ذخیره وارد عرصه انتخابات نمیشوند.
چراکه اگر در صحنه حاضر شوند، ممکن است برای کاندیدای اصلی اصلاحطلبان مشکل به وجود آورند؛ ضمن اینکه فایدهای ندارد که افراد بدون زمینه رأیآوری در انتخابات کاندیدا شوند. بنابراین به نظر بنده معرفی کاندیدای ذخیره و پوششی از سوی اصلاحطلبان منتفی است. همچنین در شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب موضوع معرفی کاندیدای ذخیره، پوششی و آلترناتیو مطرح نبوده و تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است.
استراتژی اصلاحطلبان برای انتخابات شورای شهر چیست؟
شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب در انتخابات شورای شهر لیستی با عنوان لیست 1+21 ارائه خواهد داد و در این لیست کاندیداهای اصلاحطلب حضور خواهند داشت. ممکن است برخی از کاندیداهای ما با کاندیداهای شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان مشترک و برخی تفاوت داشته باشند؛ ولی تلاش خواهیم کرد که مشترکات بیشتری با هم داشته باشیم؛ البته بدین معنا نیست که لیست ما مانند لیست شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان باشد. کمیته ارزیابی شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب قرار است افرادی که فرم شورا را پر کردهاند و ما را قبول دارند، براساس شاخصهای تعیین شده ارزیابی کنند و در نهایت پس از امتیاز دادن به افراد، لیست را در شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب بررسی کنیم و مجموعه شورا تصمیم میگیرد که چه کسی کاندیدای ما باشد یا نباشد.
معمولاً اولویت انتخاب با کسانی است که بیشترین امتیاز را داشته باشند. یکی از سیاستهای شورا این است که در لیست 21 نفره ما حتماً بانوان واجد شرایط حضور داشته باشند. ما میخواهیم شورای شهر تهران شورایی تخصصی باشد که بتواند در خصوص مسائل شهری از بُعد تخصصی اظهارنظر و سیاستگذاری و ضابطه مشخص کند تا شهردار منتخب شورا براساس سیاستهای صحیح شورای شهر، به فعالیت بپردازد. بنابراین باید افراد در حوزههایی مانند عمران و شهرسازی، محیطزیست و فضای سبز، آسیبها و سلامت اجتماعی که تخصص لازم را دارند، انتخاب شوند همچنین مدیران باتجربه که تخصصهای مورد نیاز را دارا باشند، میتوانند کاندیدای شورای شهر باشند و ما براساس این ضابطهها از کاندیداهای شورای شهر حمایت میکنیم.
ارزیابی شما از جایگاه اجتماعی دولت در حال حاضر چیست؟ دولت آقای روحانی چقدر نسبت به ابتدای کارش دچار افول یا صعود پایگاه اجتماعی شده است؟
دولت مثبت عمل کرده است؛ با توجه به مشکلاتی که از دولتهای گذشته به ارث رسیده، دولت آقای روحانی میراثدار بدهیهای دولت گذشته است. دولت قبل حدود 700 هزار میلیارد تومان بدهی و 500 هزار میلیارد تومان طرحهای نیمهتمام روی دست آقای روحانی گذاشت. همچنین شرایطی که به دلیل تحریمهای ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران بهوجود آمده بود، کار را برای دولت سختتر کرد؛ ضمن اینکه در آن زمان فروش نفت به یک سوم رسیده بود و 900 هزار بشکه در روز بیشتر تولید و صادر نمیشد؛ لذا دولت در شرایط خاصی کشور را تحویل گرفت و مجموعاً توانست تورم را یک رقمی کند و از 42 درصد به 8 درصد برساند و بخش اعظم تحریمها را کاهش دهد.
در صورت کاندیداتوری آقای روحانی به نظر شما شانس موفقیت خواهد داشت؟
بستگی دارد که تیم تبلیغاتی آقای روحانی به چه میزان بتواند در جامعه حرف خود را منتقل کند و عملکرد خود را به اطلاع مردم برساند. سیستم تبلیغات و رسانه در این خصوص نقش اساسی دارد و اگر آقای روحانی بتواند سیستم اطلاعرسانی خوبی طراحی و به جامعه معرفی کند، خودبهخود مردم عملکرد او را مشاهده میکنند. ممکن است مردم خیلی از اقدامات آقای روحانی خبر نداشته باشند؛ بنابراین اگر آقای روحانی حقایق را به گوش مردم برساند، به او رأی میدهند. ما نمیگوییم دولت روحانی نقطهضعف ندارد؛ قطعاً نقطهضعف و کم و کاستیهایی دارد؛ ولی مجموعاً عملکردش مثبت بوده و باید از طریق رسانهها به اطلاع مردم برساند که آنها در جریان واقعیات قرار بگیرند. آقای روحانی اگر نتواند حقایق را به گوش مردم برساند، ممکن است از عدم اطلاعرسانی به موقع ضربه بخورد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر