«در جمهوری اسلامی ایران امور کشور باید به اتکای آرای عمومی اداره شود، از راه انتخابات: انتخاب رئيسجمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراها و نظایر اینها...».
عبدالله مؤمنی در شرق نوشت:«در جمهوری اسلامی ایران امور کشور باید به اتکای آرای عمومی اداره شود، از راه انتخابات: انتخاب رئيسجمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراها و نظایر اینها...».
این بیان صریح اصل ششم قانون اساسی ما که موجبات سربلندی هر شهروند ایرانی را از این جهت که در یک نظام مردمسالار زندگی میکند فراهم میآورد، خود قالبی است برای روح حاکم بر قانون اساسی و میثاق ملی ایرانیان که با شیواترین و موجزترین عبارت در اصل پنجاهوششم مطرح شده است: «حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از آن خداست و هم او، انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است. هیچکس نمیتواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد و ملت این حق خداداد را از طرقی که در اصول بعد میآید اعمال میکند». کارزار انتخاباتی دیگر در جایجای وطنمان به راه افتاده و اندکاندک بخشهای وسیعتری از جامعه متوجه رویداد مهم و تأثیرگذار پیشرو در ٢٩ اردیبهشتماه میشوند.
فارغ از نتایجی که آرای عمومی رقم خواهد زد و انشاءالله سکویی برای رفاه و توسعه بیشتر همه ایرانیان در تمامی عرصههای حیات اجتماعیشان خواهد بود، با برگزاری هر انتخابات عمومی نظام مردمسالار برآمده از انقلاب اسلامی ما تواناتر و دموکراتیکتر خواهد شد.
بلکه فعالان سیاسی و اجتماعی نیز متکی بر تجارب پیشین به درجات بالاتری از بلوغ و شعور سیاسی معطوف به خیر عمومی نائل میشوند. از برکت برگزاری دورهای انتخابات است که جوامع و نظامهای سیاسی از تهدید فرسودگی جان بهدر میبرند و بالندگی خود را تضمین میکنند.
برای تحقق ثبات و امنیت در هر کشوری، انتخابات نعمتی غیرقابل توصیف است. با اسلحه میتوان و باید دشمن را از خانه بیرون راند و دور نگاه نداشت، اما این تنها کیمیای انتخابات و مردمسالاری است که صلح را در معنای ایجابی آن میان اقشار و طبقات مختلف جامعه مستقر و مستحکم میكند؛ از این منظر هرگونه تقلیل و تخفیف امر انتخابات تهدید صلحی است که وجود آن ضامن حیات باکرامت شهروندان و نیز بهرهمندی آنان از حقوقشان است.
علاوهبراینها باید توجه داشت که انتخابات آینده- ریاستجمهوری و شوراهای شهر و روستا- از نظر ثبات و امنیت ملی کشورمان در بحر توفانزای خاورمیانه حائز اهمیت بسیار است. بدونشک برگزاری انتخاباتی فراگیر و پرشور ایران را در مقابل تهدیدهای نگرانکننده خارجی ایمنتر خواهد کرد و از پس و در پناه این مصونیت با انتخاب و تمدید مسیر عقلانیت، اعتدال و اصلاح در کشور از سوی اکثریت ملت، زمینه مقابله با تهدیدهای متعدد داخلی که فراروی سعادت و بهروزی شهروندان ایرانی قرار دارند و در صدر آنها میتوان به «فساد نهادینهشده» اشاره کرد، فراهم خواهد شد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر