مناطق مركزي و شمالي پايتخت به علت تراكم جمعيتشان محل تراكم انواع و اقسام فروشگاههاي فستفود و همچنين كترينگهاي زيرزميني هستند
جوان نوشت: در حالي كه بسياري از مشاغل حريم صنفي دارند و به طور مثال بسته به جمعيت و تراكم شهر براي تأسيس دو داروخانه بايد فاصله مشخصي لحاظ شود، اما صنف اغذيهفروشان به خصوص انواع و اقسام فستفودها و دنر كبابها يا همان كباب تركيها با وجود تمام مضراتي كه براي سلامتي افراد دارند انگار از هيچ ضابطهاي پيروي نميكنند. اين در حالي است كه بسياري از اين اغذيهفروشيها حتي نكات اوليه بهداشتي را هم رعايت نميكنند و مسئولان وزارت بهداشت هم نظارت مناسبي روي اين موضوع ندارند.
مناطق مركزي و شمالي پايتخت به علت تراكم جمعيتشان محل تراكم انواع و اقسام فروشگاههاي فستفود و همچنين كترينگهاي زيرزميني هستند كه درست در زير زمين و به دور از چشم مردم حداقلهاي لازم براي بهداشت و سلامت مردم را هم رعايت نميكنند. رشد قارچگونه فست فودها هم سلامت مردم را به طور جدي به بازي گرفته است. كار به جايي رسيده كه در برخي از ميادين مركزي شهر چند رستوران فستفود در كنار همديگر سبز شدهاند و با ترفندهايي تلاش ميكنند تا مشتريهاي بيشتري را به سوي خود جلب كنند.
كبابهاي گردان در كناره خيابان
در اين ميان اما ترك دنرها يا كباب تركيها بيش از همه جلب توجه ميكنند. رولهاي بزرگي از گوشت يا مرغ كه در كنار خيابان با همه گرد و خاك و دود و آلودگيهاي محيطي بر گرد سيخي گردان ميچرخند تا آلودگيهاي محيطي به طور مساوي به همه قسمتهاي اين رول بزرگ كبابي برسد. در اين ميان گاهي حتي شاهد عبور رهگذراني هستيم كه در حين عبور از كنار اين رول گوشتي گردان عطسه ميكنند و آب دهان خود را بيرون مياندازند، اما صاحب رستوران بيتوجه به اين همه آلودگي تنها سعي ميكند ويتريني از يك غذاي خوش آب و رنگ را پيش روي رهگذران قرار دهد تا فروش بيشتري داشته باشد.
درست بر خلاف آييننامه
اگر به سراغ آييننامههاي بهداشتي معاونت بهداشت دانشگاههاي علوم پزشكي و همچنين سازمان غذا و دارو درباره رستورانها برويد، متوجه ميشويد كه به غير از لزوم بهداشت فردي كاركنان اين رستورانها و لزوم داشتن كارت بهداشت و قوانين و مقرراتي در حوزه پوشش و استفاده از دستكش و رعايت مسائل بهداشتي مقررات مفصلي هم درباره مكان اين صنف وجود دارد. ماده ۱۷ اين آييننامه ميگويد ساختمان ديوار از كف تا سقف از مصالح مقاوم بوده و طوري باشد كه از ورود حشرات و جوندگان جلوگيري به عمل آورد. مطابق ماده ۲۰ هم وضع درها و پنجرهها بايد داراي شرايط زير باشد:
الف) درها و پنجرهها از جنس مقاوم، سالم و بدون ترك خوردگي و شكستگي و زنگزدگي و قابل شستوشو بوده و هميشه تميز باشد. ب) پنجره بازشو بايد مجهز به توري سالم و مناسب باشد به نحوي كه از ورود حشرات به داخل اماكن جلوگيري نمايد. ج) درهاي مشرف به فضاي باز بايد مجهز به توري سالم و مناسب و همچنين فنردار باشد به طوري كه از ورود حشرات و جوندگان و ساير حيوانات جلوگيري كند.
همچنين در دستورالعمل نظارتي سازمان غذا و دارو درباره مكان پخت غذا آمده است «محل پخت و توزيع بايد از مكانهاي آلوده دور باشد و حتيالمقدور در مجاورت محل غذاخوري باشد و شرايط پخت بايد به گونهاي باشد كه براي قسمتهاي مجاور آن مزاحمتي ايجاد نكنند. » در برابر چنين دستورالعملهايي، اما وقتي از كنار رستورانهاي دنر كباب عبور ميكنيد ميبينيد كه بسياري اين ضوابط رعايت نميشود.
به طور مثال محل پخت اين فستفود در كنار خيابان قرار دارد و كبابها در معرض گرد و خاك و انواع و اقسام حشرات هستند. همچنين در برخي از اين واحدها بدون در نظر گرفتن ضوابط بهداشتي كبابهايي منجمد را مستقيم روي آتش قرار ميدهد آن هم در شرايطي كه بايد ابتدا در دماي يخچال و سپس در دماي بيرون يخ زدايي شود و اين شيوه به هيچ وجه بهداشتي نيست. البته گويا بازرسان بهداشت محيط دانشگاههاي علوم پزشكي موظف به بازديد و نظارت بر اين واحدهاي صنفي هستند، اما نكته قابلتأمل اينجاست كه اين واحدها در شلوغترين خيابانهاي وسط شهر به راحتي به كارشان ادامه ميدهند و سلامت مردم را به بازي ميگيرند.
شكايت به اميد بازرسي
براي پيگيري اين تخلف با ۱۴۹۰ سامانه دريافت شكايات از رستورانها تماس ميگيريم. وقتي از كارشناس سامانه ميپرسيم، آيا قرار دادن كباب تركيها در كنار خيابان و در معرض انواع و اقسام آلودگيها تخلف نيست؟ پاسخ ميدهد تخلف است. گزارش تخلف و واحدهاي متخلفي را كه مشاهده كردهايم، ارائه ميكنيم با اين پرسش كه مگر نبايد بازرسيهاي روتين مانع از بروز اين تخلفات شود؟ بازرسيهايي كه خانم كارشناس ميگويد، وجود دارد، اما در موارد شكايت هم بازرسي انجام ميشود. آيا همه مردمي كه خيلي وقتها براي خريد كباب دنر كنار اين اغذيهفروشيها صف ميكشند، حواسشان به اين تخلفات هست تا گزارش كنند و احتمالاً رسيدگي شود؟
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
بی فرهنگی و سود جویی که جز لاینفک این جور اشخاص شده و خب معلومه که برای سود بیشتر به سلامت مردم اهمییت نمی دن.ولی بزرگترین مقصر این موضوع دولت و وزارت بهداشت.اگر اینها از حد اقلها برای سلامت مزدم بر خوردار نیستن از چه کانالهایی مجوز بازی با جون مردم رو دریافت می کنن؟خب اگه دولت و وزارت بهداشت به اینها مجوز لازم عطا نکنه و مغازه های بی مجوز را هم تخته کنه ،رشد قارچ گونه این صنف متوقف میشه.
بدون نام
کو پول.اینم واسه قشر خاصیه اونم با پول خودشونو مداوا میکنن
نظر کاربران
بی فرهنگی و سود جویی که جز لاینفک این جور اشخاص شده و خب معلومه که برای سود بیشتر به سلامت مردم اهمییت نمی دن.ولی بزرگترین مقصر این موضوع دولت و وزارت بهداشت.اگر اینها از حد اقلها برای سلامت مزدم بر خوردار نیستن از چه کانالهایی مجوز بازی با جون مردم رو دریافت می کنن؟خب اگه دولت و وزارت بهداشت به اینها مجوز لازم عطا نکنه و مغازه های بی مجوز را هم تخته کنه ،رشد قارچ گونه این صنف متوقف میشه.
کو پول.اینم واسه قشر خاصیه اونم با پول خودشونو مداوا میکنن