سَرِ آشتی روحانی با مردم محروم در روزهای آخر
آقای دکتر روحانی در یکی از آخرین نشستهای خبری در کسوت رییس جمهور دوره یازدهم گزارشی از کارنامه چهارساله دولت ارائه کرد.
محسن ردادی در صبح نو نوشت: آقای دکتر روحانی در یکی از آخرین نشستهای خبری در کسوت رییس جمهور دوره یازدهم گزارشی از کارنامه چهارساله دولت ارائه کرد. انکار تعجببرانگیز وعدههای صریح چهارسال پیش و استعاره جدید ایشان درباره منتقدان (خودروهای دودزا) بخشهای دیگر سخنان رئیس جمهور محترم را تحت تأثیر قرار داد و اصل بیانات را به حاشیه راند.
تحلیل محتوای سخنان جناب آقای روحانی نشان میدهد که ایشان تلاش داشتند با استناد به آمار، همدلی طبقه پایین جامعه با دولت را جلب کنند. وجود این جملات و کلمهها سمت و سوی سخنان ایشان را متوجه محرومان میکرد: «اقشاری که دارای درآمد کمتری هستند»، «بازنشستگان و افرادی که تحت پوشش کمیته امداد وبهزیستی هستند»، «کشاورزان همان اقشار زحمتکش جامعه ما هستند»، «حاشیهنشینها»، «روستاییان به طور کلی اقشاری هستند که درآمد کمتر دارند»، «یارانه برای کمک به اقشار آسیبپذیر جامعه ما» و.... ایشان چنین سخنان خود را جمعبندی کردند که «این دولت دولتی است که به فکر محرومین و مستضعفان و به فکر حاشیهنشینان بوده.» به نظر میرسد این تغییر رویکرد رئیسجمهور عزیز در توجه پر رنگ به طبقه مستضعف جامعه تحت تأثیر توصیههای اطرافیان و مشاوران است که بزرگترین مانع برای انتخاب مجدد ایشان را نارضایتی اقشار محروم جامعه از عملکرد دولت میدانند.
بیپرده نمایان است که چرا چنین توصیهای به ایشان شده است: اقشار پایین جامعه، با انگیزه و پرشمار هستند و منبع اصلی رأی آوردن نامزدهای انتخاباتی و همچنین آشکار است که چرا در این سه سال و اند گذشته از مستضعفین و محرومین کمتر سخن گفته میشد؛ زیرا دغدغههایشان (حفظ استقلال، استکبارستیزی، برابری و عدالت، مقاومت و ایستادگی، سادهزیستی و.... ) شیک و روشنفکرپسند نبود. در حالی که ارزشها و خواستههای طبقه متوسط جدید و روشنفکران آراستهتر و جهانپسندتر است: کنسرت، ایرباس، رابطه پر رونق با اروپا، گفتوگوی با ایالات متحده ... .
این یادداشت در پی نقد طنز تلخ و تکراری حمایت از محرومین در ایام انتخابات نیست و نمیخواهد یادآوری کند که مردم هوشیار و دانا هستند و فریفته سخنان زیبا نمیشوند و عالمانه وضع و عملکرد دولتمردان کنونی را با وضعیت مسوولان انقلابی مقایسه و داوری میکنند. چون در این مورد رهبر انقلاب بارها و بارها سخن گفتهاند. به عنوان مثال رهبر انقلاب اسلامی یادآوری کرده بودند که «ما در آن زمان وزرایی داشتیم که بعد از آن که دوره وزارتشان تمام شد، وقتی میخواستند روز جمعه به نماز بروند، همراه با زنشان سوار موتورسیکلت شدند و به نماز جمعه رفتند» سپس ایشان خطاب به مسوولان هشدار میدهد: «برادران! من و شما داریم از آن ذخیره میخوریم؛ فراموش نکنید، آن را مردم دیدند. نمیشود ما در زندگى مادّى مثل حیوان بچریم و بغلتیم و بخواهیم مردم به ما به شکل یک اسوه نگاه کنند.»
اعتراض اصلی نوشتار حاضر این است که چنان دولتمردان از مردم مستضعف دور شدهاند که در شناخت خواستهها و آرمانهای این قشر از مردم نیز به اشتباه افتادهاند. چرا این تصور در مسوولان شکل گرفته که مردم مستضعف و محروم چون گرفتار سختی معیشت هستند بنابراین با پرداخت پول میتوان آنها را «خرید»؟ چرا فکر میکند «نیازمندان» محتاج کمکهای مالی هستند و دغدغههایی متعالیتر از سیر کردن شکم ندارند.
اگر این خیال در میان نامزدهای انتخابات قوت نمیگرفت رئیس جمهور محترم هرگز به اقشار کم درآمد چنین وعده نمیدادند که «انشاالله یارانه نقدی اقشار کمدرآمد طبق برنامهای که دولت دارد اضافه خواهد شد.» اکنون و در این مقطع زمانی که دولت قصد دارد رضایت مردم مستضعف را جلب کند متأسفانه با پیشفرضی اشتباه سعی دارد با پرداخت پول این هدف را برآورده سازد.
واقعیت این است که تقلیل دادن خواستهها و آرمانهای طبقه مستضعف انقلابی به مسائل اقتصادی توهین به این قشر از مردم است. جوانانی که لباس مدافعان حرم میپوشند و یا مردمی که به نماز جمعهها میروند غیر از مستضعفین و طبقه محروم جامعه هستند؟ آیا خواستههای اینها «یارانه» و «پول» است که چنین بیحرمتی میبینند؟
اگر در کابینه دولت به جای میلیاردرها و حقوقبگیران نجومی، مستضعفین و حزباللهیها به کار گرفته میشدند دولتمردان درک میکردند بنده پول و اجرت نبودن چیست. رهبر انقلاب اسلامی در توصیف این قشر از مردم جامعه میگوید: «آن وقتى که جوان حزباللهى ما به جهاد یا به سپاه یا به فلان وزارتخانه میرفت و به او میگفتند که چهقدر حقوق میخواهى، میگفت این حرفها چیست، مگر من براى حقوق آمدهام؟ اصرار میکردند که بالاخره زندگى خودت و زن و بچهات باید بگردد؛ یک چیزى بگیر. این رویداد، در همین ایران و در همین تهران و در همین وزارتخانههاى ما اتفاق افتاد؛ یکى، دو مورد هم نبود.» قطع ارتباط دولت با مدیران مخلص و انقلابی است که چنین تصورات موهومی را به وجود آورده که هرکس را میتوان با وعده پول و تموّل خرید.
امام خمینی (ره) مردم مستضعف را ولی نعمت خود دانسته و هرگز چنین تصوری را القا نمیکرد که زندگی مردم محروم در گروی پرداختهای دولتی است، بلکه برعکس معتقد بود این مسوولانند که جیرهخوار مردم هستند: «ما مرهون اينها هستيم. ما زندگيمان را اينها اداره میكنند. اینها اداره كردند.» امام خمینی (ره) اگر از مستضعفین سخن میگفتند و گفتههای ایشان بر دلها اثر میکرد به دلیل نزدیکی و آمیختگی ایشان با قشر محروم و مستضعف بود. به دلیل این بود که ایشان باور داشتند طبقه پایین جامعه به رغم ضعف اقتصادی، دارای کرامت و عزت نفس هستند. به این دلیل بود که صادقانه به تعالی اهداف و آرمانهای مستضعفان احترام میگذاشتند و به این علت بود که صرفاً در ایام انتخابات مستضعفین را یاد نمیکردند.
پ
نظر کاربران
چهار پیش میخواستی یارانه ملت رو قطع کنی! حالا که وقت رأی گیری شده وعده افزایش یارانه میدی؟ خودتی آقای روحانی ۸۰ میلیون آدم رو سرکار نذار برای مردم ثابت شد چند پیش بود که احمدی نژاد وعده افزایش یارانهی ۲۵۰هزارتومانی به مردم داد که شما و اطرافیانت گفتین احمدی نژاد پوپولیسته حالا خود شما وعده ی یارانه ی۳۰۰هزاری به مردم دادین٬ احمدی نژاد پوپولیست٬ اسم شمارو چی باید گذاشت؟؟؟؟
آقای روحانی دولت شما با قشر ضعیف و محروم فاصله زیادی داره
تو مدت چهارسال به همه جا رفتید به بیشتر استانها رفتید
اما دریغ از سر زدن به مناطق محروم و نشستن پای درد دلشون و دیدن روزگارشون از نزدیک
این احمدی نژاد بود واقعا به هر شهری صفر می کردند روستاهایی که محروم بودند می رفتند احمدی نژاد بین فقرا و مستضعفان کارگران ایران پهناور بودند شما چه اقای روحانی روز کارگر با ماشین آخرین سیستم جلو کارگران رد شدید اجازه از خود ندادی حتی یک درددل ساده با کارگران بکنید بعد انظار دارید مردم دوباره شما را انتخاب کنند
درسته اقای روحانی قشر محروم وندار کشور که هیچ بلکههمین پایتختی که قالیباف فقط گل وگکاری کردند بلکه احمدی نژاد هم ندید اگر داریم در فقر ونداری دست وپا میزنیم ره اورد هشت سال نابلدی اقتصادی و نداشتن مدیریت واشنا نبودن در امر مردم داری بود ریشه این همه درماندگی مردم را احمدی نژاد کاشت وروحانی ابیاری کرد کسی بفکر ملت نبود در ان هشت سال همه سرمایه ملت کیسه کیسه معلوم نیست چه شد اختلاص پولشویی دوزدی حقوق های نجومی شکل گرفت بارور شد ودست اخر اقازا ها را دادبیرون اقای روحانی شما هم عمل نکردید به قولی که به ملتی داده بودید بفکر کسانی که بیکار بودند ونمیتوانستند خانوا دهءخود تامین کنند ازخودتان پرسیدید این مردم بیکار که هیچ درامدی ندارند چگونه باید زندگی کنند چگونخ از پس اجا ه خانه های سرسام اور برایند کسانی که ماحصل عمر خود را به امید سقفی در مسکن مهر به باد دادند وشما انهارا حاشیه نشین خوانید بدون جا ومکان چه ککار میکنند خود من هست ونیستم را در پردیس دو دستی به باد دادم در ماشین با همسرم که بیمار بود میخوابیدیم روزها را در سرمای زمستان در چادر توی پارک سپری کردیم تا افراد خیر یک اتاق برایم گرفتن این همان وعده وشعار تو خالی شما بود امثال من زیادند خیلی هم زیاد ولی این رسم ریاست ومردم داری نبود .....