آیا اسرائیل شکست دیگری را تجربه خواهد کرد؟
اسرائیل معتقد است حمله آمریکا به پایگاه «الشعیرات» سوریه هیچ تغییری در سطح راهبردی ایجاد نکرد و آمریکا باید همین اقدام را علیه تاسیسات اتمی ایران نیز انجام دهد؛ انتظاری که با توجه به تحولات جاری دور از ذهن است.
در این میان باید در نظر داشت، اسرائیل نتوانست پنهان کند که حمله آمریکا به پایگاه الشعیرات موجب فرونشاندن آتش کینه آن نشده است، زیرا به گفته کارشناسان نظامی اسرائیل که اطلاعات خود را از فرماندهان ارشد امنیتی در تل آویو کسب می کنند، حمله آمریکا هیچ تغییری چه در سطح راهبردی و چه در سطح تاکتیکی ایجاد نکرد.
انتظارات زیاد از حد اسرائیل از آمریکا
علاوه بر این بر اساس دیدگاه متکبرانه اسرائیل رسانه های این رژیم به نقل از محافل بسیار بلند پایه در تل آویو اعلام کردند، مجازات آمریکا علیه بشار اسد در ارتباط با حمله شیمیایی به خان شیخون باید در مورد تاسیساست اتمی ایران نیز انجام شود؛ خواستی که در پرتو تحولات اخیر منطقه ای تحقق آن بسیار بعید به نظر می رسد.
در همین ارتباط «عامس هارئیل» کارشناس مسائل نظامی در ر وزنامه هاآرتص به نقل از مسئولان بلندپایه امنیتی اسرائیلی گفت، حمله آمریکا به پایگاه الشعیرات سوریه در جنگ ترامپ با مخالفان خود در واشنگتن، امتیازات زیادی به او بخشید اما همین مسئولان تاکید کردند هنگامی که ولادیمیر پوتین وارد مسائل می شود، سخت بتوان احتمال شدت مواضع و وخامت اوضاع امنیتی در سوریه را بعید دانست.
هراس اسرائیل از تسلط بشار اسد بر بلندی های جولان
هارئیل به نقل از همین منابع تصریح کرد، در چند روز اخیر تهدیداتی از سوی محور ایرانی- روسی علیه هر کس که به خود اجازه دهد به حمله نظامی علیه تاسیسات نظامی سوریه دست بزند، شنیده شد، در نتیجه در تل آویو این نگرانی وجود دارد که ادامه پیروزی های ارتش سوریه بر مخالفان مسلح به ویژه در جنوب این کشور و یا دستیابی به آتش بس بین دو طرف موجب تسلط مجدد بشار اسد بر بلندی های جولان می شود، به این معنی که ارتش سوریه مقابل ارتش اسرائیل قرار می گیرد به گونه ای که حزب الله لبنان و یا نیروهای ایرانی به مرزهای فلسطین اشغالی بیش از پیش نزدیک می شوند.
در این میان باید در نظر داشت کابوسی که اسرائیل از آن بیم دارد، گشوده شدن جبهه جدید علیه آن در بلندی های جولان شبیه جبهه ای که است که در آغاز جنگ لبنان در جنوب این کشور به روی این رژیم باز شده بود وموجب شد ارتش اسرائیل در ماه می سال ۲۰۰۰ از این منطقه پا به فرار بگذارد.
حضور ایران در سوریه، برای اسرائیل بسیار خطرناک است
از سوی دیگر ژنرال «یواف گالانت» وزیر مسکن رژیم اسرائیل هشدار داد، حضور ایران در دمشق برای اسرائیل بسیار خطرناک است و این چیزی است که اسرائیل در چارچوب حمله سیاسی و رسانه ای علیه نظام حاکم سوریه و در راس آن بشار اسد تحت عنوان «توفان شیعه» از آن یاد می کند.
نگرانی های اسرائیل از تثبیت پیروزی های محور مقاومت
گالانت نیز با اشاره به نتایج حاصل از تقویت پیروزی محور مقاومت در سوریه و تاثیر آن بر جبهه شرقی اسرائیل یاد آور می شود، بقای ایران در سوریه موجب اعمال فشار بر اردن می شود که این امر برای تل آویو نگران کننده است در نتیجه هرگونه تحرکی برای فروپاشی محور شیعی از نظر اسرائیل اقدامی مبارک است.
وی همچنین خطر واقعی حزب الله لبنان را در حمایت ایران از این حزب دانست زیرا به گفته او،ایران کشوری صنعتی با تکنولوژی غنی و پیشرفته در زمینه های مشخص است.
گالانت با ادعای اینکه ایران یک خطر به شمار می آید، هشدار داد، شرکت دادن آن در چارچوب ائتلاف علیه داعش اشتباه بزرگی است و نباید در سوریه و لبنان حضور داشته باشد.
این در حالی است که مرکز تحقیقات امنیت ملی اسرائیل وابسته به دانشگاه تل آویو اخیر گزارشی را منتشر و در آن تاکید کرد، جهان باید بداند اسرائیل در کنار برخی کشورهای عربی برکناری بشار اسد را خواستار است.
ارسال نظر