تقاضا برای نفت در حالی پیشی گرفتن از عرضه
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد، پس از سه سال مازاد عرضه، سرانجام تقاضای جهانی برای نفت در حال پیشی گرفتن از میزان عرضه است. این در حالی است که میزان ذخایر نفت استفاده نشده افزایش داشته است.
خبرگزاری تسنیم: آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد، پس از سه سال مازاد عرضه، سرانجام تقاضای جهانی برای نفت در حال پیشی گرفتن از میزان عرضه است. این در حالی است که میزان ذخایر نفت استفاده نشده افزایش داشته است.
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد، میان ذخایر نفتی در کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه ای در ماه مارس ۱۷.۲ میلیون بشکه کاهش داشته است. در طی سه ماهه نخست امسال، میزان ذخایر نفتی پس از رشدی قابل توجه در ماه ژانویه، به میزان ۳۸.۵ میلیون بشکه یعنی ۴۲۵ هزار بشکه در روز افزایش داشت.
میزان ذخایر نفتی کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه ای بدر ماه فوریه به میزان ۸.۱ میلیون بشکه کاهش داشته و به ۳.۰۵۵ میلیون بشکه رسیده است. این گزارش حاکی است، میزان تقاضا برای نفت در فاصله ماه های ژانویه و مارس به میزان ۲۰۰ هزار بشکه در روز از میزان عرضه پیشی گرفته است.
اما میزان ذخایر نفت، که یک شاخص کلیدی به شمار می رود همچنان ۳۳۰ میلیون بشکه بالاتر از رقم متوسط ۵ سال گذشته است.
در گزارش آژانس بین المللی انرژی آمده است: «چند توضیح احتمالی برای این ناهمخوانی آمارها وجود دارد. از جمله اینکه میزان تقاضا بیش از حد واقعی اعلام شده یا میزان عرضه در ارزیابی های ما کمتر از حد واقعی ارزیابی شده است. توضیح احتمالی دیگر این است که ممکن است برخی ذخایر نفتی دیده نشده باشند، از جمله ذخایر نفتی بر روی دریا (چه نفت در حال ترانزیت چه نفت احتکار شده) و همچنین نفت ذخیره شده در خشکی در کشورهایی که عضو سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه ای نیستند.»
بر اساس اعلام آژانس بین المللی انرژِ میزان ذخایر نفتی ایران بر روی دریا از ۲۸ میلیون بشکه در زمان لغو تحریم ها در اوایل سال ۲۰۱۶ به ۴ میلیون بشکه در ماه مارس کاهش یافته است. این گزارش حاکی است، بخش عمده ای از کاهش ذخایر نفت در کشورهایی که عضو سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه ای نیستند از ناحیه ایران بوده است.
ارسال نظر