پدرانی که فرزندشان را به سینما آوردند
برخی از سینماگران که بازیگران تعداد بیشتری از آنها را شامل میشود، به واسطه حضور پدرشان در سینما وارد حرفهشان شدهاند که بسیاری از آنها با موفقیت در کارشان هویت مستقلی پیدا کردهاند.
زندهیاد علی حاتمی، مسعود کیمیایی، سیروس الوند، سعید سهیلی، زندهیاد رسول ملاقلیپور، منوچهر محمدی، عزتالله انتظامی، زندهیاد داود رشیدی، جهانگیر کوثری، علیاکبر ثقفی، کمال تبریزی، فرامرز قریبیان، ابراهیم حاتمیکیا، علیرضا داودنژاد، مجید مظفری، زندهیاد پرویز فنیزاده، اسماعیل محرابی، مهدی هاشمی، جلیل فرجاد و آتیلا پسیانی ازجمله پدرانی هستند که فرزندانشان در سینما فعال هستند.
لیلا حاتمی اولین حضورش در سینما در نقش کودکی کمالالملک در فیلم «کمال الملک» به کارگردانی پدرش علی حاتمی بود. در سال ۱۳۷۰ در فیلم «دلشدگان» که آن هم ساختهٔ پدرش بود ایفای نقش کرد. پس از آن در ۱۳۷۵ برای اولین بار در یک کار سینمایی در فیلمی که کارگرداناش پدرش نبود (فیلم «لیلا» از داریوش مهرجویی) نقش یک زن نازا را ایفا کرد و برای آن دیپلم افتخار جشنواره فیلم فجر را گرفت.
این بازیگر با حضور در فیلم های مختلف و با کسب چندین جایزه از جشنوارههای داخلی و خارجی یکی از موفقترین بازیگران ایرانی از لحاظ تعداد جوایز دریافتی محسوب می شود.
باران کوثری هم با نقشآفرینی در فیلمهایی که تهیه آنها را پدرش جهانگیر کوثری برعهده داشت، وارد سینما شد.
این بازیگر کارش را با فیلم «نرگس» آغاز کرد و در ادامه در «بهترین بابای دنیا»، «روسری آبی»، «بانوی اردیبهشت» و «زیر پوست شهر» ساخته مادرش رخشان بنیاعتماد مقابلدوربین رفت و رفته رفته جایگاهی مستقل پیدا کرد و در آثار فیلمسازان دیگری به ایفای نقش پرداخت.
مسعود کیمیایی از فیلم «تجارت» پسرش، پولاد را وارد سینما کرده است که فعالیت او تا به امروز ادامه دارد.
این بازیگر علاوه بر فیلمهای پدرش در آثار دیگری چون «شمعی در باد»، «صحنه جرم، ورود ممنوع»، «زندگی با چشمان بسته» و «گشت ارشاد» به ایفای نقش پرداخته است و این روزها «گشت۲» را روی پرده دارد.
حضور این بازیگر در آخرین ساخته پدرش «قاتل اهلی» با حواشی زیادی همراه شد.
ساعد سهیلی فرزند سعید سهیلی کارش را با «چارچنگولی» آغاز کرد و با فیلم «گشت ارشاد» معرفی شد که با این فیلم کاندید دریافت سیمرغ بلورین هم شد.
این بازیگر هم رفته رفته با حضور در آثار فیلمسازان دیگر هویت مستقلی پیدا کرد و به یکی از پرکارترین بازیگران تبدیل شد.
سهیلی برای «چند متر مکعب عشق» تندیس بازیگری جشن سینما را به خود اختصاص داد.
سارا سهیلی دیگر فرزند سعید سهیلی هم در فیلم های پدرش به ایفای نقش پرداخته اشت.
سام قریبیان فرزند فرامرز قریبیان از نوجوانی با بازی در فیلم های «گردباد»، «جدال در تاسوکی»، «شکار خاموش» و «ترانزیت» وارد سینما شد و پس از بازگشتش از آمریکا در مقابل دوربین فیلمهای «لاله» و «خط ویژه» رفت و اولین تجربه کارگردانیاش با عنوان «۳۶۱ درجه» مقابل دوربین برد.
لیلی رشیدی فرزند زندهیاد داود رشیدی با نقش کوتاهی در «دلشدگان» بازیگریاش را آغاز کرد اما سال های زیادی گذشت تا با مجموعه «قصههای تا به تا» شناخته شود.
این بازیگر که در فیلم های «نوک برج»، «در به درها» و «مربای شیرین» بازی کرده، بیشتر روی صحنه تئاتر فعالیت دارد.
رضا داودنژاد فرزند علیرضا داودنژاد با بازی در فیلم «بیپناه» ساخته پدرش وارد سینما شد و با دومین فیلمش «مصائب شیرین» نامش در میان نامزدهای دریافت سیمرغ قرار گرفت.
در کارنامه این بازیگر هم همکاری با کارگردان های دیگر به چشم میخورد.
نیکی مظفری فرزند مجید مظفری، آشا محرابی فرزند اسماعیل محرابی، نورا هاشمی فرزند مهدی هاشمی، مونا و مارال فرجاد فرزندان جلیل فرجاد، المیرا عبدی فرزند اکبر عبدی و ستاره پسیانی فرزند آتیلا پسیانی دیگر بازیگرانی هستند که حرفه پدرشان را برگزیدند.
ماهور الوند فرزند سیروس الوند برخلاف دیگران فعالیتش را در سینما با کارگردانی غیر از پدرش آغاز کرد و با نقش اصلی «دختر» ساخته سیدرضا میرکریمی وارد سینما شد.
در این فیلم میرکریمی نقش کوتاهی را نیز برای دخترش نگار میرکریمی در نظر گرفت.
اصغر فرهادی هم در فیلم «جدایی نادر از سیمین» نقش نوجوان فیلمش را به دخترش سارینا فرهادی داد و رسول صدر عاملی نیز در فیلم «من ترانه ۱۵ سال دارم» چنین فرصتی را در اختیار پسرش میلاد صدرعاملی گذاشت که بیشتر در کنارش به عنوان دستیار حضور داشته است.
اما سینماگران دیگری هم هستند که فرزاندشان حرفهای غیر از بازیگری را انتخاب کرده اند که مطرحترین آنها مجید انتظامی فرزند عزتالله انتظامی است.
این آهنگساز ساخت موسیقی متن بسیاری از آثار شاخص سینمای ایران از جمله «آژانس شیشه ای»، «بوی پیراهن یوسف»، «بازمانده»، «از کرخه تا راین» و «دوئل» را بر عهده داشته است.
علی تبریزی فرزند کمال تبریزی و کوهیار کلاری فرزند محمود کلاری هم حرفه مدیریت فیلمبرداری را انتخاب کردهاند.
زنده یاد دنیا فنیزاده عروسکگردان مطرح هم که چندی پیش درگذشت، فرزند مرحوم پرویز فنیزاده بازیگر سینما بود.
علی ملاقلیپور فرزند زندهیاد رسول ملاقلیپور مانند پدرش حرفه کارگردانی را انتخاب کرده و فیلم اولش را با عنوان «قندون جهیزیه» ساخت، امیر حسین ثقفی فرزند علی اکبر ثقفی نیز فعالیت کارگردانی پدرش را در پیش گرفته و فیلم اولش با عنوان «مرگ کسب و کار من است» به تهیهکنندگی پدرش موفق به دریافت دیپلم افتخار از جشنواره فجر شد.
یوسف حاتمیکیا فرزند ابراهیم حاتمیکیا هم فعالیت مستندسازی دارد و به تازگی مجوز ساخت اولین فیلم سینماییاش را دریافت کرده است
«همه چیز برای فروش» و «مردی که اسب شد» دیگر ساختههای او هستند.
شاهد احمدلو کارگردان و بازیگر سینما که از نوجوانی بهعنوان بازیگر در سینما فعالیت دارد، فرزند محمدولی احمدلو از مدیران تدارکات باسابقه سینما است.
حامد محمدی فرزند منوچهر محمدی که «فرشتهها با هم میآیند» را بهعنوان اولین تجربه کارگردانیاش مقابل دوربین برد پیش از این به عنوان فیلمنامهنویس فیلمهایی چون «طلا و مس» و «حوض نقاشی» بوده است.
این کارگردان فیلم «اکسیدان» را به تهیهکنندگی پدرش در حال ساخت دارد.
نظر کاربران
پدر موثر بوده فقط لیلا حاتمی و باران و ساعد حرفه ای بودن تا اینجا . اشا و ماهور هنوز چیزی ندیدیم بقیه خیلی معمولی
حاتمی کیا خودش چی بود پسرش چی باشه فیلمای تاریخ مصرفی بد ساخت . احمدلو همیشه خودش رو بیشتر از اون چیزی که بود میخواست نشون بده نتونست خیلی بپره در سینمای حرفه ای فیلمسازی و بازیگری خیلی ضعیف مثل سام قریبیان . پولاد هم مثل یه استعداد هنوز درست به اجرا در نیومده .داوودنژاد اصلا بازیگر نیست مثل رشیدی و دختر فرهادی جذاب نیستن فقط باران و لیلا خوب بودن
پدر منم در کودکی منو به سینما میبرد
دو نفر و نصفی
دیگه چه خبر
آدم برفی ...
پف فیل و آبمیوه هم میخرید
خدا شانس بده
همشون با پارتی بازیگر شدن فقط ساعد و ماهور خوبن