دوبرگردان روحانی از وعده های صد روزه
دور برگردان، آن هم از وعدههای انتخاباتی. این سناریوی امروز حسن روحانی در نشست خبری خود با خبرنگاران بود.
او امروز به رسانهها گفت که هیچگاه این عبارت را به کار نبرده است که مشکلات اقتصادی را ظرف مدت ۱۰۰ روز حل میکند؛ آن هم مشکلاتی که به اعتقاد وی، صد ساله هم حل نمیشوند و باید زمینهای فراهم کرد تا بخشی از آنها به تدریج حل شوند. کمتر کسی این را فراموش کرده است که او، سهشنبه هفتم خردادماه ۱۳۹۲ در دوران نامزدی انتخابات ریاست جمهوری در برنامه «با دوربین» شبکه یک سیما به صراحت اعلام کرده بود: «در برنامه مدون من، علاوه بر راه حل هایی برای رفع این مشکلات؛ راه حلهای کوتاه مدت یک ماهه و ۱۰۰ روزه برای حل مشکلات ومعضلات اقتصادی، اجتماعی و سیاست داخلی و خارجی پیش بینی شده است که ما می توانیم در یک فرصت کوتاه شاهد تحول اقتصادی باشیم.»
او امروز در نشست خبری خود گفت: «دولت اقداماتی را در ۱۰۰ روز نخست داشت و در پایان این مدت هم اعلام کرد، در این ۱۰۰ روز هم برنامههایی از جمله برای موانع پیشرفت اقتصادی کشور وجود داشت، شروع به اجرا کرد؛ شما فکر میکنید تورم از ۴۵ درصد در سال ۹۳ که به ۲۵ درصد رسید، از آسمان هفتم نازل شد؟ ما از روز اول شروع به برنامهریزی کردیم که تورم از ۲۵ به ۱۵ رسید و سپس تک رقمی شد. «
وی خاطرنشان کرد: من از ابتدا اعلام کردم که در سال ۹۶ تلاشم این است که تورم را تک رقمی کنم. من در سال ۹۵ تک رقمی کردم، شما باید بگویید که برنامه من دقیق بوده و کارمان دقیقتر از برنامه بوده است؛ من در برنامه گفتم که رشد منفی را مثبت خواهم کرد. رشد منفی ما در سال ۹۱، منهای ۶.۸ درصد بود اما در سال ۹۳ مثبت شد. در سالهای ۹۴ و ۹۵ هم این روند ادامه پیدا کرد و برای اولین بار بعد از ابلاغ سند چشمانداز توسط مقام معظم رهبری، ما رشد اقتصادی را در سال ۹۵ به ۸ درصد رساندیم.
رئیسجمهور گفت: بنابراین برنامه اقتصادی، کار و خودکفاییهای ما روشن است، ما در گندم، گازوئیل و گاز خودکفا شدهایم. ما امسال در بنزین خودکفا خواهیم شد.
وی با بیان اینکه مگر میشود مشکلات را در ۱۰۰ روز حل کرد؟ گفت: مشکلات را در ۴۰ سال هم که شما گفتید، نمیشود حل کرد. ۱۰۰ سال دیگر هم مشکلات حل نمیشود. مشکلات باید قدم به قدم حل شود. قدم به قدم این است که تورم پایین بیاید و رشد اقتصادی بالا بیاید و سرمایهگذاری انجام شود.
اما روحانی که احتمالا چند روز دیگر، به صورت رسمی کاندیدای ریاست جمهوری ۹۶ خواهد شد، در حالی این سخنان را بر زبان آورد که رشد اقتصادی محقق شده در دولتش هم کاملا نفتی است و بوی نفت آن، آن قدر زیاد است که کمتر کسی باور میکند بخش واقعی اقتصاد ایران، رشد مناسبی داشته باشد؛ هنوز هم دستگاههای مرتبط با تولید کابینهاش اعلام میکنند که تعداد زیادی از واحدهای تولیدی با ظرفیت ۳۰ درصدی کار میکنند.
این را یک گزارش رسمی آن هم از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی که زیرمجموعه رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت است، عنوان میکند. یعنی ۳۷۲۶ واحد هنوز هم با ظرفیت ۳۰ درصدی کار می کند. تمام این ها در شرایطی است که یکی از افتخارات دولت یازدهم این بوده که منابع مالی و تسهیلات بانکها را به صورت کاملا هدفمند، به بخش صنعت کشور اختصاص داده و تلاش کرده تا رکود از صنایع کوچک کشور، رخت بربندد؛ در حالیکه قفل رکود همچنان پابرجا است.
روحانی امروز حتی سخن از کاهش تورم به میان میآورد؛ کاهش تورمی که به قیمت عمیقتر شدن رکود در بخش تولید به دست آمده و حاصل آن، قفل بزرگی است که به معاملات مسکن و بخش ساختمان، رسوب کالاها در کارخانجات و بسیاری دیگر از فاکتورهایی محقق شده است که اگر تحرک داشتند، تورم هم قطعا این رقم کنونی نبود.
نظام بانکی که روحانی از بهبود وضعیت آن سخن به میان میآورد، چنان لجام گسیختگی دارد که صدای رئیس کل بانک مرکزی را هم درآورده است؛ «رئیس کل» ی که اکنون از سودهایی که بانکهای رسمی و شناسنامه دار می دهند، نالان است و هشدار میدهد که این نرخ سود، سیگنالهای خوبی برای آینده بانکها مخابره نمی کند.
هنوز هم ردپای تسهیلات تکلیفی را میتوان در کارنامه کاری بانکها دید. هنوز هم رشد اقتصادی بخش های صنعتی، معدنی و به طور عام، پیشرانها، منفی است و صادرات غیرنفتی، به گفته آمار رسمی گمرک، ردپای گستردهای از میعانات گازی دارد. یعنی صادرکنندگان، تمایل بیشتری به خام فروشی دارند. هنوز هم ترازهای تجاری به نفع طرفهای تجاری ما مثبت است و رشد صادراتی آنچنان که باید محقق نشده است.
هیچ قرارداد نفتی به امضا نرسیده و همانطور که زنگنه، وزیر نفت میگوید، اگر اوپک بخواهد، ایران باید به چارچوب فریز نفتی برگردد و سقف تولید خود را کاهش دهد. هنوز قفل اشتغال با کلید دولت باز نشده و بیکاری وضعیت نامناسبی را برای بسیاری رقم میزند؛ به خصوص آنهایی که اگرچه روحانی نمیخواهد، اما محتاج به یارانه نقدی پرداختی از سوی دولت هستند.
اینها تابلوهای هشدار در جادهای است که روحانی ترجیح میدهد در میانه آن و در ایستگاه انتخابات دولت دوازدهم، دوربرگردان را انتخاب کند و دور بزند؛ او چندان به هشدارهای پیش رویش توجه و دقت ندارد.
نظر کاربران
جناب روزنامه مهر
روحانی گفتندکه صدروزه کا رهای انجام شده به مردم گزارش می دهم نه اینکه درصدروز شق القمرمیکنم
پاسخ ها
خرابی 8 سال که تو 4سال نمیشه درست کرد
معنی دولت راستگو روهم فهمیدیم
4ساله دروغ میگند این یه ماه هم روش ... پدر مردمو در اوردند
هر چی گفته باشه دیگه بدتر از دیدن حاله نور توسط دکی نبوده .!!!!
درجواب تنها شمابهتره یکبارکلیپ سخنان ایشون رادرزمان تبلیغات به دقت گوس کنی تااینگونه بدون دلیل ازاین فردحمایت نکنی .این بزرگترین عوامفرببی بودکه ایشون انجام داد.امادیگه به این دولت مهلت نمیدیم فقط چهل روز دیگه
آلزایمرسیاسی یعنی این..
احتمالا وعده ای نداده که حالا میگه تخریبگران این حمله رادرست کردند.اینهمه وعده عملی نشده رالایخنرانی ومتهم کردن دبگران به خرابکاری جای تاسف داره
عین صحبت ایشان ثبت و ضبط شده است. واقعا روحانی فکر کرده مردم آلزایمر دارند؟
ای بابا از دست این مردم آخه تعطیل شدن کارخانجات ارج آزمایش کفش ملی کفش بلا لوازم خانگی پارس کاشی ایرانا روغن نباتی قو ورامین و حالا هم داروگر دیگه چی میخواین؟ این همه کارگر و کارفرما راحت میشینن تو خونه شون با یارانه حال میکنن باز هی غر بزنید و ناشکری کنین
اگر یادتون بیاد روحانی میگفت تو هر خونه ای بیکار هست که نباید باشه ولی وقتی رای آورد گفت ایجاد شغل وظیفه دولت نیست
یاد اون همه وعده های چهار سال پیش که دادی افتادم خجالت بکش آقای روحانی
این چه تورم تک رقمیه که اول این دولت نان سنگک هر دانه سیصد تومان بوده وحالا هزار وپانصد تومانه
اگر یادتون بیاد روحانی میگفت تو هر خونه ای بیکار هست که نباید باشه ولی وقتی رای آورد گفت ایجاد شغل وظیفه دولت نیست
این حرف روحانی رو من قبول دارم این اقتصاد کاملا فلج که مربوط به این دولت و اون دولت هم نیست هیچ کس نمیتونه درست کنه
وعده صد روزه رفع مشکلات اقتصادی دولت پیش کشش
دیگه یادمون نمیره که آقای روحانی گفت که در روز امضا توافق برجام همه تحریمهای بانکی و حتی تسلیحاتی نه تنها تعلیق بلکه بلکه لغو میشه . اما الان تحریمهای بانکی که هنوز هست .تازه دنبال مذاکره بر سر تجهیزات دفاعی هم هستند . شاید هم تصمیم دارند در چهار سال دوم هم داخل تجهیزات دفاعی هم بتون بریزند
یه چیزی هم بدهکار شدیم به حسن
بجامتهم کردن این واون بیاییدباهمفکری هم اصلح ترین روانتخاب کنیم.عزیزان خداروشکرکنیم ک کشورمون مثل سوریه عراق و.. نیست درسته اقتصادکمرمون شکست امابازخداروشکرک خارجی ها ب ماضربه نمیزنند.بیگانگان دوست دارنداتحادبین ماازبین بره والانم دنبال فرصت هستن همه دست ب دست هم بدیم وتودهنی بزنیم ب دشمنان کشورمون.پس بجای گذشته بفکرآینده باشیم وتبادل نظرکنیم چه کسی میتوانداصلح باشد.
انسان باید وجدان خود را قاضی کند
اقای روحانی گفتند برنامه مدون وتنظیم شده ای دارم که علاوه بر حل مشکلات اقتصادی سیاسی فرهنگی سیاست داخلی وسیاست خارجی و...
برنامه کوتاه مدت صدروزه ای نیز دارم که میتوان تحول اقتصادی بوجود اورد
غیر ازاینه بسم الله یک مرد پیدا بشه ثابت کنه
تحولات اقتصادی دولت اقای روحانی درصد روز اول
رئیسجمهور افزود: من فکر میکردم که حداقل انبارهای کشورهای از کالاهای اساسی برای سه چهار ماه کافی باشد ولی اینگونه نبود. این گزارش قبل از مراسم تحلیف به دستم رسید و آن حاکی از کمبود کالاهای اساسی در کشور از جمله مشکل کمبود گندم بود. همچنین در ان روزها گزارشی به دستم رسید که فقط در یکی از استانهای کشور در سیلوها برای سه روز مصرف مردم گندم موجود است.
آقای روحانی درارائه برنامه صد روزه خود گفت: بلافاصله بعد از این گزارشها مسئولان اجرایی را خواستم تا در زمینه مسائل ارزی کالاها و همچنین انتقال آنها از بنادر چارهای بجوییم. دولت هنگامی که کار خود را شروع کرد اقدامات خوبی در مسیر بهبود وضعیت اقتصادی انجام داد.
تامین ارز
ارائه برنامه اساسی برای کاهش تورم
وهمچنین رشد اقتصادی کشور