احساس ناامیدی طرفداران تندروی ترامپ
راست گراهای تندروی طرفدار رئیس جمهوری امریکا، دونالد ترامپ، از فرمان او برای حمله به پایگاهی نظامی در سوریه در واکنش به حمله شیمیایی که سه شنبه هفته گذشته روی داد و ۶۸ نفر کشته شدند، خشمگین هستند.
مایک سرنوویچ، یکی از رهبران جنبش موسوم به "آلت رایت"، ملی گرای طرفدار نژاد سفید می گوید: «همه کسانی که اعتقاد داشتند او به تعهدات ملی گرایانه اش وفادار است، امروز زنگ هشدار برایشان به صدا در آمده است.»
این جنبش ترامپ را متهم کرد که از مواضع انزواطلبانه اش که در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری اش بیان می کرد و در همین رابطه از هشتگ "سوریه فریب است"، استفاده می کرد عقب نشینی کرده است.
سرنوویچ که خود متخصص در امور تئوری توطئه است، در یک پیام ویدئویی که روز جمعه منتشر کرده در این باره می گوید: «خوب می دانیم که اسد صدای مردمش را نمی شنود. اما کشورهایی هم هستند که عمیقا به دنبال جنگ با روسیه اند و با استفاده از حمله شیمیایی در سوریه می خواهند همه را فریب دهند و واقعیت را وارونه جلوه دهند تا جنگ جهانی سومی در بگیرد.»
وی بر اساس این نظریه تاکید می کند که نهادهای نظامی و مدنی علیه مواضع رئیس جمهوری جدید که با بروکراتیک در واشنگتن مخالف است، عمل می کنند.
بعضی از طرفداران نظریه سرنوویچ حتی وقوع هر گونه حمله شیمیایی را رد می کنند و کسانی را که می گویند اسد دستور به انجام این حمله را داده است به سخره می گیرند. آنها می گویند که این اقدام را مخالفان اسد مثل جبهه الاحرار (جبهه النصره سابق) انجام داده اند تا افکار عمومی را از واقعیت منحرف کنند و همه چیز را متوجه دمشق کنند.
الکس جونز، مسئول سایت "انفو وورز" از راست گرایان افراطی که طرفدار این نظریه است که ایده حمله به سوریه فریبی برای ترامپ بوده تا او را به جمع محافظه کاران سنتی بیفزایند، می پرسد: «چرا باید اسد این کار را بکند در حالی که خود در گود پیروزی است؟» وی در ادامه می افزاید: «ترامپ را راضی به انجام این کار کردند تا ثابت کند که آلت دست روسیه نیست در حالی که آنها به همین حد راضی نمی شوند.»
اکثر محافظه کاران سنتی حمله به پایگاه نظامی در سوریه به بهانه تلافی حمله شیمیایی انجام شده در این کشور را تایید کردند و در عین حال در این رابطه به حکومت سوریه نیز هشدار دادند. اما راست افراطی نسبت به این اقدام اعتراض دارد چرا که بر این اعتقاد است ترامپ با این حمله از مواضع ملی و انزواطلبانه ای که در جریان تبلیغات انتخاباتی اش نوید آن را داده بود، عقب نشست.
در این میان سایت خبری بریت برت که استفان بنن، مشاور کاخ سفید در امور استراتژیک آن را اداره می کند و به داشتن نظریات افراط گرایانه معروف است، تلاش کرد نسبت به حمله امریکا به سوریه موضع بی طرفانه ای اتخاذ کند. جوش بایندر، یکی از نویسندگان این سایت در حساب توئیتر خود نوشت که بانون مخالف حمله است، وی گفت: «بانون خود صدای کسانی است که به شعار "اول امریکا" در دولت رای دادند.» وی توضیح بیشتری در این رابطه نداد.
این در حالی است که خانم آن کولتر، تحلیلگر محافظه کار جمهوری خواه در این رابطه می گوید: «ترامپ با پشت کردن به تعهدش در تبلیغات انتخاباتی اش که گفته بود به خاورمیانه متعهد نخواهد بود، به منافع دشمنان ما خدمت کرد و این مساله می تواند شمار بزرگی از پناهندگان را موجب شود.»
وی یادآور می شود که ترامپ در سال ۲۰۱۳ با حضور نظامی ایالات متحده در خاورمیانه مخالفت کرده بود. کولتر روز پنج شنبه در توئیتر خود نوشته است: «کسانی که می خواستند ما در خاورمیانه دخالت کنیم به نامزدهای دیگران رای دادند.»
سباستین گورکا، یکی از مشاوران رئیس جمهوری امریکا روز جمعه از کار ترامپ دفاع کرد و گفت: «این مهم است که کسانی که به این دولت رای دادند درک کنند که دیدگاه اصلی رئیس جمهور تغییر نکرده است.»
ارسال نظر