۵۱۰۱۶۶
۶ نظر
۵۰۱۶
۶ نظر
۵۰۱۶
پ

عامل تعیین‌ کننده برنده جدال رئیسی و روحانی

تقریبا از ماه‎ها قبل اصولگرایان تاکید داشتند که حضور حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در انتخابات می تواند شرایط را تا حدود زیادی به نفع آنها تغییر دهد. حالا او حضورش را رسما اعلام کرده است و اصولگرایان را نسبت به آینده امیدوارتر کرده است.

فرارو: تقریبا از ماه‎ها قبل اصولگرایان تاکید داشتند که حضور حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در انتخابات می تواند شرایط را تا حدود زیادی به نفع آنها تغییر دهد. حالا او حضورش را رسما اعلام کرده است و اصولگرایان را نسبت به آینده امیدوارتر کرده است.

بعد از فراز و نشیب‌های بسیار که اصولگرایان طی ماه‌های اخیر در خصوص جمنا تجربه کرده بودند و همچنان تا حدودی با آنها دست پنجه نرم می‌کنند، بالاخره پنج نامزد نهایی آنها اعلام شد و حجت الاسلام رئیسی نیز یکی از حاضران در لیست بود. اما برخلاف آنچه که اصولگرایان تلاش می کردند او را به عنوان نامزد نهایی یا حداقل یکی از نامزدهای خود معرفی کنند، وی طی بیانیه‌ای اعلام کرد که قصد ندارد در ائتلاف حضور داشته باشد و به عنوان کاندیدای مستقل در انتخابات شرکت خواهد کرد.

با اینحال حضور تولیت آستان قدس قطعا می‌تواند شرایط انتخابات را تا حدود زیادی تغییر دهد اما اینکه تغییرات به نفع اردوگاه اصلاح طلبان است یا اصولگرایان و اینکه آیا نامزدهای جمنا به نفع وی از انتخابات انصراف می دهند و عاقبت کار سعید جلیلی که نمی خواهد در ائتلاف حضور داشته باشد و تمایل برای شرکت در انتخابات را بارها بروز داده است، چه خواهد شد؛ سوالاتی هستند که این روزها بارها و بارها مطرح شده اند.

استراتژی اصولگرایان در انتخابات پیش‌رو کاهش مشارکت است

در همین خصوص محمد صادق جوادی حصار عضو حزب اعتماد ملی در گفت‌وگو با فرارو با بیان این مسئله که حضور رئیسی مسیر را برای اصولگرایان هموار خواهد کرد گفت: بی‌شک حضور آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری می تواند انسجام از دست رفته اصولگرایان را مجددا ایجاد کند و آنها را به پیروزی امیدوار کرده است. نتیجه این انتخابات به شرایط و استراتژی اردوگاه اصلاح‌طلبان و حامیان دولت وابسته است. اگر آنها منسجم عمل کنند و مشارکت در انتخابات را افزایش دهند، قطعا کار را برای اصولگرایان بسیار سخت خواهند کرد. ضمن اینکه تا امروز نظرسنجی‌های انجام شده نشان دهنده آن است که آقای روحانی همچنان از رای بالایی برخوردار است.

وی ادامه داد: البته نمی توان این مسئله را بیانگر پیروزی قطعی رئیس جمهوری دانست اما به هرحال این یکی از مشخصه‌هایی است که به واسطه آن تا حدود زیادی شرایط انتخابات شفاف می شود.

این فعال سیاسی اظهار کرد: به عقیده من استراتژی اصولگرایان در انتخابات پیش‌رو کاهش مشارکت است. آنها به دنبال آن هستند که به نوعی حضور مردم پای صندوق‌های رای را کاهش دهند تا از این طریق بتوانند به پیروزی دست پیدا کنند. به همین دلیل هم هست که می بینیم با وجود اینکه تریبون‌های متعدد و گسترده‌ای در اختیار دارند اما فضا در کشور به شدت غیرانتخاباتی است. همچنین آنها سعی دارند با استفاده از صدا و سیما انگیزه حمایت از روحانی را کاهش دهند تا از این طریق به سبد رای ایشان لطمه بزنند و از آن استفاده کنند.

جوادی حصار در ادامه به تشریح شرایط در میان اصلاح‌طلبان پرداخت و گفت: از طرف دیگر در اردوگاه اصلاح طلبان همچنان صدایی شنیده می‌شود که آیا کاندیدای دیگری هم در کنار آقای روحانی معرفی کنند یا خیر. یا اینکه اگر کاندیدای دیگری هم معرفی کنند در صورت لزوم می تواند انسجام و اتحاد اصلاح‌طلبان را حفظ کند و رای اکثریت مردم را نیز به دست بیاورد؟

وی افزود: در سوی دیگر اصولگرایان با جدیت برای رسیدن به اتحاد در تلاش هستند و تصمیم هم دارند به این هدف دست پیدا کنند. بنابراین اگر الان هم در میان آنها افرادی نظیر جلیلی ساز خود را می زنند به نظر من در نهایت راضی می‌شوند که در ائتلاف حضور پیدا کنند.

حوادی حصار در پایان در خصوص اینکه موضع حوزه علیمه مشهد در قبال حضور رئیسی در انتخابات، گفت: تا امروز مولفه‌ای که نشان‌دهنده آن باشد که حوزه مشهد تمایلی برای حمایت از آقایان علم‌الهدی و رئیسی دارد، دیده نشده است. ضمن اینکه به طور کلی حتی در دوران مرحوم طبسی هم حوزه مشهد از حرکت‌های سیاسی حمایت تمام قد نکرده است. در قم هم شرایط تقریبا به همین گونه خواهد بود. یعنی قطعا تشتت وجود خواهد داشت و بخش از روحانی و بخش دیگر از رئیسی حمایت می کنند و فکر نمی کنم دوباره شاهد آن باشیم که مانند سال ۷۶ جامعه مدرسین که از حجت الاسلام ناطق نوری حمایت کردند، در این دوره هم از یک کاندیدای مشخص حمایت کنند.

رئیسی ظرفیتی در کنار ظرفیت های دیگر است

حسین انواری عضو حزب موتلفه نیز در گفت‌وگو با فرارو با تاکید بر اینکه حضور ابراهیم رئیسی شرایط را تا حدود زیادی برای اصولگرایان تغییر خواهد داشد، اظهار کرد: آقای رئیسی یکی از افرادی هستند که علاوه بر اینکه رجال سیاس - مذهبی محسوب می‌شوند، بلکه از ظرفیت‌های جدیدی هستند که حضورشان می تواند زمینه پیروزی اصولگرایان در انتخابات را فراهم کند. البته هنوز مشخص نیست که نامزد نهایی اصولگرایان چه کسی است. با اینحال شرایط به گونه‌ای است که امید به پیروزی اصولگرایان به مراتب بیشتر است.

وی در خصوص اینکه برخی بر این باورند که حضور رئیسی انتخابات را به سمت دوقطبی شدن خواهد برد گفت: من گمان نمی کنم که انتخابات در این دوره دوقطبی شود. ضمن اینکه لزومی ندارد اینگونه فکر کنیم و انتظار داشته باشیم. طرح چنین مسائلی صرفا از سوی دشمنان و بدخواهان نظام جمهوری اسلامی ایران مطرح می شوند. آنها تلاش دارند با طرح مسئله دوقطبی شدن انتخابات، علاوه بر اینکه روی انتخابات تاثیر بگذارند، شرایط سیاسی کشور را نابه سامان نشان دهند. آقای رئیسی هم ظرفیتی هستند که در کنار دیگر ظرفیت‌های نظام، حضور خواهند داشت.

همچنین این نماینده پیشین مجلس در پاسخ به این سوال که آیا اصولگرایان استراتژی خاصی برای انتخابات در نظر دارند یا خیر، گفت: بالاخره تعدادی از نامزدهایی به صورت فردی یا حزبی در انتخابات حضور خواهند داشت. البته پیش از اینکه بخواهیم استراتژی جریان اصولگرایی را مورد بررسی قرار دهیم باید ببینیم از میان افرادی که در این کارزار سیاسی نام نویسی می کنند، چه افرادی از فیلتر شورای نگهبان عبور خواهند کرد.

انواری در پایان به تعدد کاندیداها اشاره کرد و افزود: اگر تعداد نامزدهای اصولگرا در انتخابات بیش از یک نفر باشد قطعا به ضرر آنها است. اما به عقیده من در نهایت افرادی نظیر سعید جلیلی که تمایل دارند در انتخابات حضور داشته باشند، با توجه به اشتراک‌های بسیاری دارند، به توافق برسند و به نفع نامزد نهایی کناره‌گیری کنند.

مردم مشارکت می‌کنند

داریوش قنبری نماینده پیشین مجلس در گفتگو با فرارو گفت: آقای روحانی در مقایسه با رقبای خود شانس اول را دارد. نیروهای اجتماعی طالب تداوم ریاست‌جمهوری او هستند. تلاش اصلاح‌طلبان به انتخاب مجدد روحانی متمرکز شده است و طیف‌های معقول و خرد‌گرای اصول‌گرایان نیز معطوف به انتخاب مجدد ایشان است.

وی در پاسخ به این پرسش که حضور مردم در انتخابات را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟ گفت: مردم مشارکت خواهند کرد. دولت متعلق به مردم بوده و نتیجه دسترنج‌شان است و به همین خاطر از آن حمایت خواهند کرد. مردم اجازه نخواهند داد دولت تضعیف شده و یا تداوم نیابد.

عضو شورای مرکزی حزب مردمسالاری افزود: تهدیدهای بسیاری زیادی وجود دارد و تنها راه دفع این تهدیدات تداوم ریاست جمهوری روحانی است. مردم قطعا به این مسئله آشنا خواهند شد. در عرصه بین‌المللی ما با مسائل خاصی روبرو هستیم، به خصوص با روی کار آمدن فردی مثل ترامپ، شرایط ما چندان مطلوب نیست و ما نیاز به این داریم که با خردگرایی از این وضعیت عبور کنیم و روحانی می‌تواند در خروج از این وضعیت موفق باشد.

قنبری تصریح کرد: در عرصه سیاست داخلی ما خطر مجدد تندروها را داریم که این عاملی است که مردم را پای صندوق‌های رای خواهد کشاند. ما به هر حال افراطیونی را داریم که کشور را در دولت گذشته درگیر شش قطعنامه تحریم و جنگ اقتصادی ناخواسته کردند. مردم نگران هستند که این رویکرد بر سر کار بیاید و برای جلوگیری از قدرت‌گیری این تفکر در انتخابات مشارکت وسیعی خواهند داشت و آقای روحانی را انتخاب خواهند کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • محمد

    آقاي رييسي با اينكه جايگاه مشخصي دارند ولي بنده هيچوقت يك ديپلمات با تجربه و با شخصيت مثل آقاي روحاني رو رها نميكنم و به شخصي كه مدتي سابقه حضور در دستگاه قضايي رو داشته راي بدم آقاي رييسي در مقام فعلي خودشون كه همون توليت آستان قدس رضوي باشه شايسته تر هستند تا در مقام اجرايي كشور بزرگي مثل ايران. هركسي را بهر كاري ساختست.

  • حامد

    فقط روحانی

  • امیر براتی

    زنده باد روحانی

  • امیر

    زنده باد روحانی

  • بدون نام

    مدیریت روحانی رودراین چهارسال شاهدبودیم ایشون دراندازه های ریاست جمهوری نبوده ونیست وفقط ماموریت داشته که یک جمله رادراذهان مردم نهادینه کنه وآن جمله این بود
    "تقصیردولت قبل بود"
    ایشون هیچ شانس مجددی نخواهدداشت
    زنده بادرئیسی...

  • بدون نام

    زنده باد روحانی رای ما روحانی فقط روحانی
    از طرف مدیران نجومی بگیر و ذخایر نظام و مرفهین بی درد و سر سفره نشسته ها

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج