آغاز عملی مبارزه گوگل با اخبار جعلی
خبرهای جعلی همیشه در فضای وب وجود داشته اند و اصولا یکی از اصلی ترین انتقادات به اطلاعات آنلاین، عدم توانایی خوانندگان در تشخیص خبرهای واقعی از جعلی است.
البته این به این معنا نیست که گوگل درست بودن تک تک مورادی که جست و جو می شوند را بررسی می کند ، بلکه در عوض این مسئولیت را به کمپانی های متخصص در همین حوزه مانند Snopes ، PolitiFact محول خواهد کرد. از این پس هنگامی که شما آنلاین به یک خبر نگاه می کنید ، گوگل در کنار تمام اطلاعاتی مهم و غیر مهم که درباره آن خبر وجود دارد اطلاعات بیشتری را نیز منتشر خواهد کرد که نشان می دهند اولین منتشر کننده خبر چه شخص یا وب سایتی بوده و چه وب سایت های دیگری به خبر مورد نظر استناد کرده اند. نمونه ای از عملکرد سیستم جدید توسط خود گوگل در بلاگ رسمی این شرکت منتشر شده که نشان دهنده جست و جو برای عبارت "اسارت 27 میلیون انسان" است. سیستم تحلیل گوگل به کمک وب سایت PolitiCheck مشخص کرده است که این عبارت در ابتدا توسط یکی از سناتورهای آمریکایی گفته شده و درصد صحت آن نیز "به احتمال بسیار زیاد درست" تخمین زده شده است.
گوگل می گوید که هم اکنون با 115 وب سایت در حوزه بررسی حقایق همکاری می کند و در فکر گسترش این ایده می باشد تا سایر کمپانی ها نیز بتوانند در آن شرکت کنند. گوگل اعتقاد دارد حتی با به راه افتادن چنین حرکتی بزرگی هم نباید انتظار داشت که هر خبری که جست و جو می شود به طور معجزه آسایی توسط کسی بررسی شود و درستی آن مشخض گردد، بلکه به طور ساده هدف اصلی آن است که به مردم کمک کنیم تا وقتی به دنبال اطلاعات هستند بتوانند قضاوت عادلانه تر و منطقی تری درباره آنچه می خوانند داشته باشند. پس از خارج کردن فهرستی از وب سایت های منتشر کننده اخبار جعلی از پایگاه داده های دو کمپانی بزرگ گوگل و فیسبوک، این دومین حرکت گوگل برای مبارزه با انتشار اخبار جعلی است و به نظر می رسد در آینده شاهد گام های بلندتر و عملی تری برای مبارزه با شایعه پراکنی مجازی باشیم.
ارسال نظر