از کاندیدای واحد تا اشتباه جدی و بزرگ!
ناصر ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی در خصوص بروز اختلافها میان جمنا و طیفها و احزاب مختلف، گفت: من از آغاز با این حرکت وسیع و گسترده بسیار موافق بودم . زیرا معتقد هستم که اقدامات این چنینی موجب توسعه سیاسی می شود و جریان اصولگرایی هم آغازگر آن بودند.
وی ادامه داد: من از همان ابتدا تاکید داشتم که جمنا قطعا به یک کاندیدای واحد می رسد و همچنان هم می گویم که به این هدف دست پیدا می کند اما این به معنی آن نیست که در انتخابات احزاب یا طیفهای مختلف کاندیدایی معرفی نکنند. ممکن است در انتخابات به جز کاندیدای جمنا افراد دیگری هم حضور داشته باشند.
ایمانی ادامه داد: اصلاحطلبان صرفا از روی اجبار و ناچاری از حسن روحانی حمایت می کنند در غیر این صورت بعید نبود چنین وضعیتی برای آنها هم اتفاق بیافتد. زیرا واقعیت این است که در هر دو جریان به دلیل شدت اختلاف ها که در مبانی نظری و تاکتیکها وجود دارد، رسیدن به وحدت بسیار سخت و هزینه بر است.
این فعال سیاسی تصریح کرد: اگر قرار باشد که تشکلهایی مانند جمنا در تمامی انتخابات بخواهند یک کاندیدای واحد داشته باشند، مجبور میشوند سهم فروشی کنند. زیرا رسیدن به یک کاندیدای واحد در یک حزب بسیار کار سادهتری است و اگر نتوانند به این نتیجه نرسند جای تعجب دارد. اما ما اینجا درباره یک جریان صحبت می کنیم که متشکل از چندین حزب و طیف است.
ایمانی در ادامه با اشاره به اظهارات اخیر اعضای حزب موتلفه گفت: شک نکنید که موتلفه به جمنا تمکین می کند. اینکه طیفها و احزاب یک جناح با تمام تصمیمات حلقههای مرکزی موافق نباشند، اصلا مسئله عجیبی نیست ولی این به معنی آن نیست که از این جریان یا تشکلی مثل جمنا خروج کنند.
وی ادامه داد: من گمان نمی کنم که از احزاب و طیفهایی که در جمنا حضور دارند کاندیدای دیگری در انتخابات حضور داشته باشد و اگر کاندیدای اصولگرایی جز کاندیدای جمنا حضور داشته باشد، بی شک از احزاب خارج از جمنا هستند. اما اگر احزابی که در جمنا حضور دارند و حمایت و تمکین خود از این تشکل را اعلام کردهاند، کاندیدای مستقل معرفی کنند، بیانگر شکست سنگین جمنا است.
همچنین علی دورانی، قائم مقام جمعیت پیشرفت وعدالت هم تا حدود زیادی با ایمانی هم نظر است. وی با اشاره به اینکه اختلافات عمیقی در جمنا و جریان اصولگرایی وجود ندارد گفت: من گمان نمی کنم که حزب موتلفه قصد جدایی از جمنا را داشته باشد و در نهایت تصمیم جمنا را قبول خواهد کرد. از سوی دیگر تا جایی که من در جریان هستم آقای جلیلی هم قصد نداند خارج از جمنا کاندید شوند و اگر نامشان در لیست پنج نفره نباشد، در انتخابات حضور نخواهند داشت.
این فعال سیاسی ادامه داد: اما آنچه بیشتر از این اخبار نگران می کند این است که خروجی جمنا، فرد مناسب و با تجربه ای نباشد و قابلیت اداره قوه مجریه و کشور را نداشته باشد.
او افزود: متاسفانه نگاه برخی به انتخابات اینگونه است که باید صرفا یک انتخابات خوب برگزار شود. اما واقعیت این است که انتخابات پروژهای است که ما در آن باید فردی را به عنوان رئیس جمهور انتخاب کنیم که برنامه و توانایی لازم برای اداره کشور داشته باشد.
دورانی اظهار کرد: اما ما می بینیم که برخی معتقدند که قصد دارند انتخابات به خوبی را برگزار کنند و پیروز شوند. این گروه اصلا توجهی به بعد انتخابات ندارند. نباید همه فکر و تمرکز خود را معطوف به انتخابات کنیم. مهمتر از انتخابات، بعد از آن است. اینکه آقایان فقط به فکر این هستند که از رای آوری آقای روحانی جلوگیری کنند یک اشتباه جدی و بزرگ است.
قائم مقام جمعیت پیشرفت وعدالت ادامه داد: اگر قرار است یک لیست پنج نفره معرفی شود باید دید که این افراد اصلا شایستگی و توانایی حضور در سمت ریاست جمهوری را دارد یا خیر؟
ارسال نظر