نگرانی آمریکا از موشک کروز هسته ای روسیه
یک ژنرال ارشد آمریکایی گفت: آمریکا و متحدان اروپاییاش، هیچ وسیله دفاعی در برابر موشکهای کروز جدید هستهای روسیه در اختیار ندارند.
خبرگزاری ایسنا: یک ژنرال ارشد آمریکایی گفت: آمریکا و متحدان اروپاییاش، هیچ وسیله دفاعی در برابر موشکهای کروز جدید هستهای روسیه در اختیار ندارند.
به نقل از خبرگزاری فرانسه،ژنرال جان هایتن فرمانده نیروهای هستهای آمریکا در اظهاراتی در کنگره این کشور گفت: ما در برابر این نوع موشک که با در نظر گرفتن مکانی که مستقر شده است، میتواند تهدیدی برای کل قاره اروپا به شمار آید، بی دفاع هستیم.
آمریکا از سالها قبل در این مورد که روسیه با نقض پیمان منع موشکهای هستهای میان برد (INF) یک موشک کروز زمین پایه تولید کند، نگرانی دارد.
پیمان منع موشک های هسته ای میان برد (INF) در سال ۱۹۸۷ میان آمریکا و شوروی سابق و توسط رونالد ریگان و میخاییل گورباچف امضا شد. این معاهده به انهدام حدود ۲۷۰۰ موشک با برد ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر منجر شد.
ژنرال جان هایتن افزود: آمریکا و متحدان اروپایی اش باید به استقرار موشک های روسی پاسخ دهند.
وی به این موضوع که آیا پاسخ به استقرار موشک های روسی باید به صورت استقرار تسلیحات جدید توسط اروپا و آمریکا باشد یا خیر، اشاره ای نکرد اما گفت: به هر قدمی که روسیه برای افزایش توانمندی های نظامی خود در برابر کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بر می دارد باید پاسخ داده شود اما این پاسخ نباید الزاما نظامی باشد.
به گفته کارشناسان، موشک کروزی که روسها مستقر کرده اند و آمریکا نام اس اس سی -۸ SSC-۸ بر آن نهاده اند، به راحتی می تواند به یک کلاهک هسته ای مجهز شود.
روزنامه نیویورک تایمز نیز نوشت: روسها موشک های خود را در منطقه ولگاگراد در جنوب این کشور و نیز در یک منطقه ناشناس مستقر کرده اند.
این در حالی است که روسیه این اتهامات را رد میکند.
ژنرال هایتن در سخنان خود، ضمن انتفاد از استقرار موشک های اس اس سی -۸ SSC-۸ گفت: روسها به تعهدات خود در قبال پیمان«استارت جدید» در مورد کاهش تسلیحات هسته ای که از سال ۲۰۱۱ به اجرا درآمد، به خوبی عمل کرده است.
در پیمان استارت جدید، مقرر شد روسیه و آمریکا هر کدام حداکثر ۱۵۵۰ کلاهک هسته ای در اختیار داشته باشند که این به معنای کاهش ۳۰ درصدی تعداد کلاهک های هسته ای هر دو کشور نسبت به سال ۲۰۰۲ بود.
ارسال نظر