برجام، پشتوانه اقتصاد مقاومتی
يکي از موضوعاتي است که در چند مقطع مورد توجه قرار گرفته با اين تفاوت که اضافاتي بر آن افزوده شده است.
درنتيجه، اتخاذ اين رويه موجب شد شوراي حکام آژانس بينالمللي انرژي اتمي، موضوع پرونده هستهاي ايران را به شوراي امنيت سازمان ملل ارجاع دهد. درواقع، موضوعاتي به شوراي امنيت ارجاع داده ميشوند که مدعی شوند تهديدي براي امنيت بينالمللي است.
درنتيجه، شاهد بوديم تحريمهايي بزرگ در ارتباط با تکنولوژي هستهاي و حتي فراتر از آن، سيستم موشکي و سيستم متعارف دفاع موشکي بر ايران تحميل شد. به موازات اين تحريمهاي تحميلي، کشورهاي غربي نيز تحريمهاي جديدتري را عليه ما اعمال کردند. اتحاديه اروپا و آمريکا، تحريمهاي يکجانبه مضاعف را بر ايران تحميل کردند. درنتيجه اين تحريمها سيستم نقلوانتقالات بانکي، امور بيمه، سرمايهگذاري و... کشور با مشکل مواجه شد و ايران را در تنگنا قرار داد.
حتي اين احتمال نيز وجود داشت که تحريمها گسترش پيدا کنند يا استراتژي سختافزاري يعني اقدام نظامي عليه ايران اتفاق بيفتد. در مواجهه با چنين وضعيتي، خرد سياسي اقتضا ميکرد اختلافات ايران با غرب به نحوي عقلاني حلوفصل شود. اين واقعيت را بايد پذيرفت که در دولت سابق، مذاکرات به نتيجه و رسيدن به راهحل منجر نميشد اما حسن روحاني و محمدجواد ظريف تلاش کردند توافق هستهاي در قالب معاهده برجام را به نتيجه برسانند.
برجام نيز درجهت برداشتهشدن تحريمها و ازميانرفتن تنگناهاي اقتصادي کشور نتايجي مثبتي را دربرداشت و بهطور نسبي، تأثيري بزرگ را ميتواند در رفع مشکلات و تنگناهاي اقتصادي کشور داشته باشد. درمجموع، برجام با گشايشي که پيشروي اقتصاد کشور قرار داده، ميتواند در اجراييشدن اصول و مفاد اقتصاد مقاومتي، تأثير چشمگيري داشته باشد
ارسال نظر