مطهری: راه بیان افکار و عقاید را نبندیم
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است که اگرمدیران دولتی با خانه سینما بیشتر راه میآمدند و آنها را تقویت میکردند، نتیجه بهتری میگرفتیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مورد شکل گیری سازمان سینمایی گفت: «من راجع به این موضوع از وزیر ارشاد پرسیدم که این سازمان چگونه است؟ آیا برای تضعیف خانه سینما است یا برای تقویت آن؟ ایشان گفتند این سازمان یک سازمان صنفی است و برای رتق و فتق امور صنفی سینماگران تشکیل شده است و قصد تضعیف خانه سینما اصلا مطرح نیست.»
او افزود:« ولی با توجه به دولتی بودن این سازمان، نمیدانم چقدر میتواند موفق باشد؛ زیرا سینماگران و هنرمندان معمولا از اینکه در قید و بند قرار گیرند گریزانند و اگر جایی احساس کنند "دستوری" با آنها برخورد میشود و باید ایدهای را پیاده کنند که قبول ندارند، معمولا مخالفت میکنند.
مطهری با بیان این مطلب که البته ما ضوابطی مثل ضوابط شرعی داریم که باید از سوی سینماگران رعایت شود، ادامه داد:« اما اگر بخواهیم از نظر سوژه دست و بالشان را ببندیم، نتیجه معکوس دارد.»
به گفته نماینده مجلس هشتم،«اگر دولتها از نهادهایی که به صورت مردمی متولد میشوند و حالت مردم نهاد دارند، خوب حمایت کنند،معمولا بهتر نتیجه میگیرند و موفق تر هستند. شاید اگرمدیران دولتی با همین خانه سینما بیشتر راه میآمدند و آنها را تقویت میکردند، نتیجه بهتری میگرفتیم.»
او خاطرنشان کرد :« ممکن است تشکیل سازمان سینمایی، باعث اختلافات بیشتر هم بشود و هنرمندان این عرصه را به دو گروه دولتی و غیردولتی تقسیم کند. اگر تاسیس این سازمان به معنی خارج شدن حوزه سینما از نظارت مجلس نیز باشد مشکل بیشتر میشود.»
علی مطهری درباره به روز کردن قوانین حوزه فرهنگ و به خصوص ممیزی کتاب که قانون آن از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در سالهای اخیر به روز شده، گفت:« اگر قانونی احتیاج به اصلاح داشته باشد، مجلس باید این کار را بکند. شورای عالی انقلاب فرهنگی، سیاستگذار است و مجلس قانونگذار. این فرموده رهبر انقلاب است. وقتی کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم خدمت ایشان رسیدند و سوال کردند که بعضی از قوانین را شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب میکند، آیا ما میتوانیم دخالت کنیم و حیطه اختیارات چگونه است؟ ایشان فرموده بودند که شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاستگذار است، مجلس قانون گذار و دولت مجری است. درست هم همین است. شورای عالی انقلاب فرهنگی نباید قانون گذاری کند، حالا این مقدار که کرده معتبر است. کمیسیون فرهنگی مجلس باید به روز کردن این گونه قوانین را پیگیری کند.»
مطهری درباره ممیزی کتاب نیز گفت: «نظر شخصی من این است که در ممیزی کتاب، ما روی مسایل اخلاقی باید حساس باشیم و پافشاری کنیم، مثلا از انتشار رمانی که مسایل جنسی را تشریح میکند جلوگیری کنیم، ولی درباره عقاید و اندیشههای اجتماعی، سیاسی و مذهبی نباید سختگیری کرد.»
او افزود:« به نظرم نباید راه بیان افکار و عقاید را ببندیم، ولی الان متاسفانه گاهی برعکس است و حساسیت روی بیان عقاید و افکار به خصوص در حوزه سیاست وجود دارد و در حوزه اخلاق حساسیت لازم نیست. خیلی از رمانهای نامناسب منتشر شدهاند، درحالی که از انتشار خیلی از کتابهای اعتقادی و سیاسی با بهانههای کوچک جلوگیری کردهاند. به نظرم کتابهایی که تخصصی هستند به خصوص در حوزه دین، اجتماع و سیاست باید بتوانند حرفهایشان را بزنند.
منبع: خبرآنلاین
ارسال نظر