حسن روحاني:
تداوم دشمنی بین ايران و آمريکا درست نيست
حسن روحاني گفت: تداوم رابطه خصمانه ميان ايران و آمريکا مسير درستي نيست.
حجت الاسلام و المسلمين حسن روحاني در پاسخ به اين سوال که کمتر از ۵۰ روز به برگزاري دوره يازدهم انتخابات مانده، چرا شاهد شور و شعف مانند دورههاي گذشته در جامعه نيستيم، گفت: اين مساله چند عامل دارد. عامل اول به آغاز ديرهنگام فعاليت سياسي کانديداها، جمعيتها و احزاب بر ميگردد درحالي که حرکتهاي انتخاباتي از شهريور سال گذشته آغاز ميشد و در دي و بهمن به اوج خود ميرسيد.
وي عامل دوم اين مهم را، گرفتاريهاي اقتصادي مردم عنوان کرد و گفت: نگراني مردم از آينده اقتصادي و معيشتي خود بيش از دورههاي قبل است اين نگرانيها موجب پرداختن کمتر مردم به اين مسائل شده است.
روحاني، عامل سوم را تاخير در تصميم گيري برخي از جناحها در معرفي کانديداي خود دانست.
رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به اين سوال که شوراي عالي امنيت ملي چه اقداماتي درخصوص کاهش هزينههاي حادثه ۱۸ تير انجام داد؟ و اين شورا چه کارهايي در قبال حوادث سال ۸۸ ميتوانست، انجام دهد، گفت: شوراي عالي امنيت ملي در تير ۷۸ خيلي خوب عمل کرد و مسئله را با کمک مردم در عرض يک هفته جمع و جور کرد.
وي افزود: در آن حادثه ميان دانشجويان و سوء استفاده کنندگان تفکيک ايجاد شد. دانشجويان در آن زمان مطالباتي داشتند و برخي که نوعا از اوباش بودند، از اين فضا سوء استفاده کردند و با آتش زدن اتوبوس و... قصد بحران آفريني داشتند.
حسن روحاني گفت: براي حل مسئله از مردم دعوت شد بطوري که پس از حضور مردم در ۲۳ تير، روز ۲۴ تير فضاي خوبي حاکم شد کميته مسئول اين حادثه در شوراي عالي امنيت ملي هم در نهايت در اعلاميه خود، تعدادي مقامات امنيتي و تعداد افراد ديگري را بعنوان مقصر به دستگاه قضايي معرفي کرد.
روحاني درباره نحوه عملکرد شوراي عالي امنيت ملي درخصوص حوادث سال ۸۸ هم گفت: در سال ۸۸ هم ميشد، قضايا را بطور راحت تري پايان داد، البته شرايط اين دو حادثه تفاوتهايي باهم داشت. اين عضو مجلس خبرگان همچنين در پاسخ به اين سوال که چه چيز باعث شده تا براي اولين بار در تاريخ انقلاب، مقام معظم رهبري عدم مخالفت خود را با مذاکره مستقيم با آمريکا اعلام کنند، گفت: ايران قرار نيست تا روز قيامت با آمريکا قهر باشد و رابطه قطع بماند بلکه در شرايط مناسبي و با حفظ منافع ملي اين نوع رابطه بايد تغيير کند.
اين کارشناس سياست خارجي، گفت: در حال حاضر، رابطه ايران و آمريکا خصمانه است. آمريکا به هر بهانهاي به ايران فشار ميآورد و در اين رابطه کشورهاي ديگر را هم تشويق ميکند.
وي تاکيد کرد: ادامه اين روند براي ايران، آمريکا و منطقه مسير درستي نيست. ما بايد اين تخاصم را به تدريج مهار کنيم و آن را به رابطه تنش آميز کاهش دهيم و بعد به سوي کاهش تنش حرکت کنيم.
حسن روحاني گفت: مقام معظم رهبري در اين شرايط حساس عليرغم اعلام عدم اميدواري، اين راه را باز کردند تا تبليغات دشمن درباره مخالفت ايران با مذاکره خنثي شود. در واقع اين حرکت باعث شد تا بهانه از دست آمريکا گرفته شود و به افکار عمومي دنيا اعلام شود راه براي مذاکره با رعايت خطوط قرمز باز است.
نماينده رهبري در شوراي عالي دفاع همچنين در پاسخ به اين سوال که خطر حمله نظامي در سال ۸۲ تا چه حد جدي بود و اين خطر امروز در چه سطحي قرار دارد؟ گفت: در سال ۸۲، خطر حمله نظامي کاملا جدي بود. البته در آن زمان اين مسئله را با تحليل و اطلاعات نظامي و سياسي که داشتيم عنوان ميکرديم ولي امروز به قطعيت (۱۰۰ درصد) برنامه ريزي آمريکا در آن زمان براي حمله به ايران پي بردهايم.
وي افزود: آقاي فيشر در خاطرات خود به صراحت مينويسد آمريکا آماده جنگ با ايران بود و ما با آن مخالف بوديم فيشر مينويسد ما با فرانسويها در اين زمينه مذاکره ميکرديم و نگران اين مسئله بوديم با انگليسيها صحبت کرديم و علي رغم پيش بيني خود، آنها هم با ما همراه شدند.
حسن روحاني ادامه داد: جک استراو هم در خاطرات خود که اخيرا منتشر شده، آورده که آمريکاييها آماده جنگ بودند و ما مخالفت ميکرديم بطوريکه برخي مقامات وزارت خارجه آمريکا به من توهين ميکردند و ميگفتند «جک تهران»! من در مصاحبهاي راديويي اعلام کردم اقدام نظامي عليه ايران اقدامي احمقانه است. دبير اسبق شوراي عالي امنيت ملي گفت: آمريکا براي جنگ با ايران برنامه ريزي کرد و ديپلماسي ايران و تعيين چارچوبها توسط سران نظام، اقدامي صحيح براي مقابله با آن بود.
بطوري که رهبر انقلاب ۱۲ روز پس از مذاکرات تهران (که روز ۲۹ مهر ۸۲ انجام شد) در جمع کارگزاران نظام فرمودند اين تدبير درستي بوده که انجام شده است؛ چراکه نتيجه آن اقدام، دور شدن کشور از جنگ بود و فرصتي هم براي تکميل فناوريهاي هستهاي ايجاد شد. حجت الاسلام و المسلمين روحاني در پايان گفت: امروز احتمال حمله نظامي خيلي بالا نيست البته نبايد آن را منتفي دانست. بايد حساب بوش را با اوباما جدا کرد حتي اگر در نيتها باهم تشابه داشته باشند ولي شيوههايشان باهم متفاوت است. در مسئله جنگ، احتمال ضعيف را هم بايد جدي گرفت.
نظر کاربران
اینم از شعارهای انتخاباتی مگه نگفتند در حوزه هایی که به شما مربوط نمیشود وارد نشوید این مهم فقط با نظر وتائید رهبری صورت میگیرد اما اینو همه میدانند مردم ما بربر نیستند که عاشق جنگ ودشمنی باشند وانقدر هم سر سپرده نیستند که با یک تشر وادامه خصومت دشمنان جا خالی کند ما با هیچکس خصومت نداریم انها با ما خصومت دارن انها با دین وفکر ما خصومت دارن .ونمخوان دین خدا حاکم بشه میخوان همجنسگرایی وفساد حکومت کنه همانی که از هزاران سال گذشته ودر زمان تمام اولیائ خدا به ان پرداختن تفکر جبهه شیطان.