۵۰۱۶۷۴
۱۵ نظر
۵۰۱۰
۱۵ نظر
۵۰۱۰
پ

پشت صحنه درگیری سنگین اردوغان با اروپا

اردوغان، ترک‌تباران اروپا را کلید پیروزی خود برای ریاستی کردن قانون اساسی ترکیه می داند و با پررنگ کردن روحیه وحدت ملی در مقابل دشمن خارجی، سعی در رقم زدن نتیجه همه پرسی به نفع خود دارد.

ایران آنلاین: اردوغان، ترک‌تباران اروپا را کلید پیروزی خود برای ریاستی کردن قانون اساسی ترکیه می داند و با پررنگ کردن روحیه وحدت ملی در مقابل دشمن خارجی، سعی در رقم زدن نتیجه همه پرسی به نفع خود دارد.
جغرافیای سیاسی ترکیه، چندزمانی است که خود را برای یک همه پرسی مهم و سرنوشت ساز آماده می‌کند. این همه پرسی که قرار است روز یکشنبه ۱۶ آوریل برابر با ۲۷ فروردین‌ماه ۱۳۹۶ انجام شود، تمام فکر و ذهن و کنش‌های مسئولان عالی‌رتبه و نخبگان سیاسی ترکیه را به خود معطوف کرده است. اما در این میان، ذات قدرت‌خواه ترکیه که ریشه در امپراتوری عثمانی دارد، باعث ایجاد اصطکاک سیاسی بین این کشور و کشورهای اروپایی گردید.
داستان از آنجا شروع شد که سفر «مولود چاوش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه به شهر روتردام هلند برای برگزاری کمپین تبلیغاتی همه پرسی ۱۶ آوریل به خاطر ممانعت مسئولان هلندی از ورود هواپیمای وی لغو شد. قبل از این سفر، چاوش اوغلو گفته بود که اگر هلند مجوز پرواز هواپیمای او را صادر نکند، آنکارا تحریم‌های سنگینی علیه این کشور وضع خواهد کرد. در پی این اتفاق بود که «نعمان کورتولموش»، معاون نخست‌وزیر ترکیه، گفت: «ما دقیقاً همان کاری را می‌کنیم که آن‌ها با ما کردند. به هواپیمای حامل مقام‌های هلندی اجازه فرود در آنکارا را نخواهیم داد و هواپیماهای آن‎ها اجازه استفاده از آسمان ترکیه را ندارند».
در ادامه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، اقدام هلند را یادآور اقدامات نازی‌ها و یک فاجعه فاشیستی دانست. دولت هلند پیش از این گفته بود با برگزاری این نشست‌ها برای ارائه اطلاعات درباره همه‌پرسی در ترکیه مخالفتی ندارد، «اما این نشست‌ها نباید به دامن زدن به تنش در جامعه هلند منجر شود و هر کسی که بخواهد نشستی برگزار کند، باید به دستور العمل مقامات به منظور حفظ نظم و امنیت پایبند باشد».
مقامات سیاسی هلند گفتند: «دولت ترکیه نمی‌خواهد به قوانین در این زمینه احترام بگذارد». این سخنان مقامات هلند ناظر بر این مسئله بود که بیان کنند تنها چند روز تا برگزاری انتخابات در هلند زمان باقی مانده و سخنرانی چاوش اوغلو می‌تواند در هلند به نفع راست‌گرایان تمام شود. ترکیه همچنین در اعتراض به این اقدام، کاردار هلند در آنکارا را فراخواند. آنکارا قصد دارد برای پیروزی در همه پرسی قانون اساسی که بر اختیارات رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور می افزاید نظر شهروندان ترک ساکن این اتحادیه را جلب کند. پیش از این نیز سخنرانی تعدادی از سیاسیون ترکیه در آلمان، سوئیس و اتریش لغو شده بود و موجبات خشم آنکارا را فراهم کرده بود.
در ترکیه نیز مردم در اعتراض به اقدامات هلند، جلوی سفارت و کنسولگری این کشور تجمع کرده و حتی با وجود حضور نیروهای امنیتی متعدد، پرچم هلند را از سردر کنسولگری این کشور در استانبول پایین کشیده و پرچم ترکیه را به جای آن نصب کردند. در هلند نیز ترک‌تباران، کنشی اعتراضی را در واکنش به اقدام مقامات هلند، در مقابل کنسولگری ترکیه در روتردام به نمایش گذاشتند.
اما آنچه در این یادداشت نگارنده در جهت بیان آن است، پشت پردۀ این قضایاست. در پشت پرده این قضایا، نمی‌توان علاقه ژئوپلیتیکی ترکیه در بازسازی قدرت امپراتوری عثمانی را نادیده گرفت. اردوغان در قالب اخوان المسلمین، خود را برای ترک‌تباران اروپایی در حکم «خلیفه» می‌داند و در جهان اسلام خواهان یکه‌تازی به عنوان هارتلند جهان اسلام است. اروپا به خوبی فهمید که ترکیه در صدد بهره‌برداری‌های سیاسی و سوء استفاده خود از این نشست‌ها است و سریع با آن به مقابله برخواست.
به همین جهت بود که آتش خشم ترکیه فوران کرد. آنکارا در اقدامی مظلوم‌نمایانه حتی واقعه «نسل‌کشی مسلمانان سربرنیتسا» که در بوسنی و هرزگوین امروزی به وقوع پیوست را دستاویز اهداف شوم خود قرار داد و نقش هلند در آن واقعه را سرزنش کرد؛ اما اگر ترکیه واقعا به فکر مسلمانان و جهان اسلام بود، روابطش با رژیم جنایتکار و فاشیست صهیونیستی را به حالت عادی برنمی‌گرداند، پس این‌ها جز بازی سیاسی و شطرنج سیاسی قدرت چیز دیگری نیست.
یادمان باشد که سخنرانی سفیران ترکیه در کشورهای اروپایی، امر دیپلماتیک عادی نبود، چرا که همه این سخنرانی‌ها در جهت این بود که بتوانند نظر ترک‌تباران را برای انداختن رأی آری به نفع سیستم ریاستی ترکیه جلب کنند. پس آنچه که در سخنان مقامات ترکیه تحت این عنوان که اقدام مقامات هلند بر خلاف قوانین و عرف بین‌المللی است، مظلوم‌نمائی خود در قالب‌های دیپلماتیک است. آن چیزی که اردوغان درصدد آن است، این است که از فضای ایجاد شده در جهت کسب حداکثر منافع خود بهره ببرد.
او در پشت پرده بسیار علاقمند است تا با پررنگ کردن مسئله ایجاد شده در هلند، خونی تازه به جریان وطن پرستی و ملی گرایی شهروندان ترکیه‌ای و ترک‌تباران حاضر در اروپا به خصوص در آلمان، هلند و اتریش تزریق نماید. اردوغان در تلاش است که با این ترفند، غیرت ملی ترک‌تباران را به جوش آورد تا از این طریق نتایج همه‌پرسی ۲۷ فروردین را از هم اکنون به نفع خود رقم بزند.

آخرین نظرسنجی‌ها و افکارسنجی‌ها در ترکیه گویای این واقعیت بوده‌اند که در کشور ترکیه نتایج همه‌پرسی تا اکنون، بسیار نزدیک به هم و تقریبا برابر بوده است، در چنین شرایطی اردوغان، ترک‌تباران اروپا را به عنوان میانبر و کلید پیروزی‌بخش خود برای ریاستی کردن قانون اساسی ترکیه قلمداد می‌کند و با ایجاد و پررنگ کردن روحیه و وحدت ملی در مقابل دشمن خارجی، سعی در بردن همه‌پرسی به نفع خود دارد. بله، «حزب عدالت و توسعه»، «طعمه‌ای به نام هلند» را برای رسیدن به رویای سلطه‌جویانه دیرین خود بر کشور ترکیه بزرگنمایی کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    نوشتین:

    ذات قدرت خواه ترکیه ریشه در امپراتوری عثمانی دارد

    اولا ترکیه ذات نداره که قدرت خواه باشه, ترکیه بلاتکلیف و بی ریشه و فرهنگ تاریخی است. حتی دستخط پهلوی را استفاده میکرد که به لاتین تغییر داد

    زبان ترکی مشکل از مخلوطی از زبانهای فارسی ایرانی، آذری ایرانی، روسی انگلیسی، عربی و فرانسه است.

    دوما برگرد به ۳۰ سال گذشته که ترکیه در حد سوریه امروز بود. کدوم امپراتوری؟ کدوم قدرت؟ کدوم تمدن؟

    الان هم با نوکری آمریکا و اسراییل و عربستان کردن باز هم داره غرق میشه

    با حمایت از گروه های خونخوار تروریستی قصد داره رقابت با چه کسی رو انجام بده؟؟

  • علوی

    واقعا این ها جز بازی سیاسی و حیله به دست گیری قدرت چیز دیگر نیست، اردوغان خائن با اسرائیل و آمریکا و عربستان تکفیری رابطه برادری دارد، اصلا امریکا نباشد ترکیه هیچ چیزی نیست، حال به مردم فریب خورده ترک خودش را دلسوز و خیر خواه نشان می دهد... بیچاره مردم فریب خور

  • یاشار

    ترکیه کارش درسته لطفا درست صحبت کنید بدون اطلاعات صحبت نکنید دنیای اسلام ترکیه رو قبول داره

  • باریش

    زبان فارسی خودش لهجه ۴۲ زبان عربی است بعد شماها بهتره در رابطه با هم زبان هایتان و هم نزاد هایتان صحبت کنید نه ترکیه بزرگ

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ترکیه بزرگ؟ترکیه چیش بزرگه؟کجاش استقلال داره؟خودتم میدونی ترکیه یه نوچست

  • بدون نام

    ترکیه سیاستش فقط بر اساس منافعش تعریف می شه و اصلا اسلام و حتی تبار ترک براش اهمیتی نداره و حزب باده

  • بدون نام

    بدون نام ۱۵/۲۳ دست خط پهلوی ؟!!!!!
    واقعا حمیت تا کجا؟

  • بدون نام

    هم داشتم داشتمهاشون از ما بیشتره و هم دارم دارمهاشون
    بدبختی ما ایرانیها برمیگرده به خودمون
    از ماست که بر ماست

  • بدون نام

    جناب باریش فارسی لهجه 32 زبان عربی است نه 42

  • بدون نام

    راست میگه من خودم فارسم،اما نود درصد فارسی جملات عربی و خارجیه..فارسی رو تو شاهنامه میشه دید،،حتی خود کلمه فارسی در اصل پارسیه

  • بدون نام

    این طبیعیه که ترکیه میخاد نفوذش رو تو جهان اسلام بیشتر کنه چون اگه سوریه به ثبات برسه حلال شیعی اونو از جهان عرب سنی جدا میکنه وچشم انداز دامنه نفوذش بسیار محدود میشه

  • بدون نام

    دولت ترکیه اولین دولتی است که به طور رسمی به نابودی اسلام پرداخته و نژادپرستی را جایگزین کرده است

  • بدون نام

    لطفا درمورد فرهنگ همسایه ها و کشورهای مسلمان غیر منصفانه نظر ندهید
    در مورد فرهنگ کشور برادر ترکیه همین کافیه که تمدن بزرگ روم که از ستونهای فرهنگی جهان بود در فرهنگ ترکیه هضم شد در حالی که مسیحیان اکثریت جمعیت را داشته و از لحاظ فرهنگی کاملا آزاد بودند
    در حالی که در اندولس یا همون اسپانیا که خرده فرهنگ لاتین بود و قسمتی از جهان اسلام بود همچین اتفاقی نیفتاد

  • بدون نام

    از ترکیه طرفداری میکنه بحث ترک وتاجیک فارس وبلوچ نبست بحث اینه که اردوغان نفهم تشريف دارن وترکیه روتودامن امریکا وپاتق داعش قرار داده

  • بدون نام

    سرش شیره مالیدن مردک دیوانه شده اخه احمق اینا کی به وعدشون عمل کردن بهدشم دیگه یکم به فکرمنطقه باش

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج