۴۹۹۹۷۳
۵۰۰۱
۵۰۰۱
پ

نوروز پرتحرک در انتظار اردوگاه های انتخاباتی

روزنامه ایران در گزارشی نوشت: رخوت روزهای پایانی سال هم نتوانسته تحرکات انتخاباتی جریان‌های مختلف سیاسی کشور را تحت‌الشعاع قرار دهد و آن گونه که از شواهد امر برمی‌آید، احزاب و تشکل‌های سیاسی امسال تعطیلات نوروزی نخواهند داشت.

روزنامه ایران در گزارشی نوشت: رخوت روزهای پایانی سال هم نتوانسته تحرکات انتخاباتی جریان‌های مختلف سیاسی کشور را تحت‌الشعاع قرار دهد و آن گونه که از شواهد امر برمی‌آید، احزاب و تشکل‌های سیاسی امسال تعطیلات نوروزی نخواهند داشت.

در ادامه این گزارش می خوانیم: علاوه بر دیدارهای نوروزی امسال فعالان سیاسی و حزبی که احتمالاً با رنگ و بوی انتخابات همراه خواهد بود فضای رسانه‌ها بویژه شبکه‌های اجتماعی که بی‌نیاز از خبرنگار و عکاس، کانال ارتباط مستقیم با مخاطب است، با حرف و حدیث‌ها، گوشه و کنایه‌ها و احیاناً رجزخوانی توأم می‌شود. غیر از این وضعیت کمابیش مشترک، اردوگاه‌های سیاسی کشور اوضاع کاملاً متفاوتی را تجربه می‌کنند.

اصلاح‌طلبان که از هفته پیش تکلیف خود را یکسره و رسماً اعلام کردند حسن روحانی کاندیدای اصلی و نهایی آنها در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ است، با آرامش بیشتری به استقبال سال نو می‌روند و امیدوارند گزینه تحت‌الحمایه‌شان به پشتوانه جبهه امید اصلاح‌طلبان، حامیان دولت، اعتدالگرایان و اصولگرایان میانه‌رو همچنین به سنت هشت ساله بودن دوران ریاست جمهوری، رقابت خیلی دشواری پیش رو نداشته باشد، البته این به معنای غفلت از اردوگاه رقیب نیست که با لشکری از نامزد، منتظر به صدا درآمدن زنگ آغاز نامنویسی‌هاست تا با حضور در ستاد انتخابات کشور، نام خود را به عنوان رقیب روحانی ثبت کنند. اصلاح‌طلبان از طرف دیگر از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا غافل نیستند اما هنوز به الگوی مشخص و روشنی برای بستن لیست ۲۱ نفره دست نیافته‌اند و به عبارت صحیح‌تر، هنوز انتخابات شوراها به صورت جدی در دستور کار این اردوگاه قرار نگرفته است.

شاید از این رو بود که وقتی روز پنجشنبه همایشی تحت عنوان ۱+۲۱ از سوی برخی چهره‌های اصلاح‌طلب برگزار شد، رسانه‌های منتسب به جریان رقیب این گونه القا کردند که شورای سیاستگذاری در انتخابات شوراها تصمیم گیرنده نخواهد بود. بر اساس گزارشی که تسنیم از این نشست منتشر کرده است، محسن رهامی رئیس کمیته انتخابات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، حبیبی دبیر کمیته انتخابات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و محمدرضا راه‌چمنی دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی از حاضران این نشست بودند و آن گونه که راه چمنی گفته است: «ائتلاف ۱+۲۱ جدا از شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان فعالیت می‌کند.» در واکنش به این اخبار بود که محمود صادقی رئیس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و نایب رئیس شورای‌ عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان با انتشار مطلبی در کانال تلگرامی خود تأکید کرد: شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هیچ گونه کمیته‌ای تحت عنوان کمیته انتخاباتی ندارد.

اوضاع اصولگرایان اما به مراتب پیچیده‌تر از اصلاح‌طلبان است؛ اصولگرایانی که فعلاً در گیر انتخابات ریاست جمهوری هستند و می‌کوشند از «زلف پریشان»، «کسب جمعیت» کنند اما آن گونه که از ظواهر امر برمی‌آید، اوضاع فعلاً آشفته است. از یک طرف «جبهه مردمی نیروهای انقلاب» نهاد انتخاباتی طیفی از اصولگرایان که به اختصار «جمنا» نامیده می‌شود، راه پر دست‌اندازی در مقابل خود می‌بیند و در گام اول نتوانسته به الگوی خود یعنی معرفی ۱۰ نامزد، دست پیدا کند و به خاطر عدم انصراف نامزدهای ابتدایی‌اش فهرست ۱۴ کاندیدا را در دست گرفته و می‌کوشد تا پایان هفته دوم فروردین ماه، از تعداد اسامی بکاهد. چه قرار است در دومین مجمع عمومی «جمنا» که بعد از تعطیلات نوروزی برگزار می‌شود، از میان کاندیداها اولیه، ۵ نامزد براساس رأی‌گیری انتخاب شوند.

دیروز محمدمهدی زاهدی گفت که این اتفاق ۱۷ فروردین خواهد افتاد: «مقرر شد هفدهم فروردین سال ۹۶ پنج نفر برگزیده شده و برای انتخابات ریاست جمهوری نامنویسی کنند و در نهایت این تعداد به یک یا دو نفر خواهد رسید.» این در حالی است که تشکلی چون حزب پایداری و در رأس آن آیت‌الله مصباح یزدی به کرات انتقادات تند و تیزی را بدرقه راه اصولگرایان ائتلافی کرده است و زمزمه حضور مستقل چهره‌هایی چون سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف، فضای روانی اردوگاه اصولگرایان را سنگین کرده است. این در حالی است که حمید بقایی به همراه محمود احمدی‌نژاد و اسفندیار رحیم مشایی نیز می‌کوشند از این فضا دست خالی بیرون نروند و در میان دو اردوگاه اصلاح‌طلبان و اصولگرایان، گاهی به میخ می‌زنند و گاهی به نعل و می‌کوشند در میان این آب گل‌آلود، ماهی خود را بگیرند، چنانچه دیروز سایت «دولت بهار» که از هواداران محمود احمدی‌نژاد است، در رمزگشایی از نامه اسفندیار رحیم مشایی به رئیس دولت اصلاحات، انتقاداتی را متوجه اصلاح‌طلبان ساخت و در عین حال با انتساب نامه مشایی به محمود احمدی‌نژاد تأکید کرد که دلیل اصلی مخالفت با جریان اصلاح‌طلب بیعت این جریان با ‌هاشمی رفسنجانی بوده در حقیقت مرگ‌ هاشمی مجالی برای گفت‌ وگو با این جریان باز کرده است.

در ادامه این یادداشت آمده است: «گوش‌های جریان اصلاح‌طلب- به واسطه ضعف نسبی در کلان حاکمیت- بازتر از گوش‌های جریان اصولگراست. طبعاً هر کسی که جایگاه خویش را در انتخابات‌ در مخاطره نمی‌بیند، به نشنیدن سخن غیر می‌افتد و از شکست‌ها هم درس نمی‌گیرد و از درون تهی می‌گردد که فعلاً جریان اصولگرا بیش از رقیب خویش با چنین وضعیتی روبه‌رو است.»

مجموع رویدادها و تحولاتی که پیش از هر چیز این گذاره را پیش چشم می‌گذارد که امسال اردوگاه‌های اصلاح‌طلبان و اصولگرایان، در تعطیلات نوروز احتمالاً پرکارتر از روزهای کاری سال باشند، بویژه آنانی که نام‌شان به عنوان نامزدهای احتمالی مطرح شده است.
علاوه بر حسن روحانی که احتمالاً نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری سال آینده خواهد بود، تاکنون نام حمید بقایی، حجت‌الاسلام رئیسی، محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، عزت‌الله ضرغامی، حجت‌الاسلام اشرفی اصفهانی، سید محمد غرضی، مهرداد بذرپاش، حمیدرضا حاجی بابایی، محمد خوش‌چهره، علیرضا زاکانی، محسن رضایی، محمدمهدی زاهدی، پرویز فتاح، رستم قاسمی، مصطفی میرسلیم و علی نیکزاد به عنوان نامزدهای بالقوه و احتمالی مطرح شده است، البته رئیسی به تلویح و محسن رضایی و پرویز فتاح به صراحت اعلام کرده‌اند قصد کاندیداتوری ندارند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج