درگیری ادامه دار کیهان با «فروشنده»!
بهمن فرمانآرا طی یادداشتی در یکی از نشریات زنجیرهای، سیل انتقاداتی که به جایزه اسکار فیلم «فروشنده» شده بود را مزخرفات صد تا و یه غاز خواند و ضمن حسود خواندن منتقدان، نقد آنها را به گزند و شرارت تعبیر کرد.
فرمانآرا برای منطقی دانستن جایزه فیلم «فروشنده»، از فیلم «شازده احتجاب» خودش در سومین جشنواره شاهنشاهی فیلم تهران مثال آورده که گویا در آن زمان هم منتقدان و حسودان جایزه او را فرمایشی و سفارشی خوانده بودند.
این در حالی است که جشنواره فیلم تهران اساسا یک جشنواره فرمایشی بود که طی شش دوره در سالهای ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۶ از سوی دفتر مخصوص فرح پهلوی برگزار شد و اتفاقا دورهای که فیلم فرمانآرا یعنی «شازده احتجاب» جایزه بهترین فیلم را دریافت کرد یکی از پرحاشیهترین دورههای آن محسوب شد که اغلب نشریات داخلی و خارجی در آن زمان به سفارشی بودن جایزه اول جشنواره برای فرمانآرا اشاره کردند. در آن زمان فرمانآرا از کارگزاران درباری به شمار میرفت، چراکه پس از مدتی کار برای برادران اخوان (از وابستگان دربار) و یک دوره خوشخدمتی در تلویزیون شاهنشاهی و تهیه و اجرای برنامهای ظاهرا سینمایی (که در آن حتی به تجلیل از فیلم ضد اسلامی «محلل» نیز پرداخت) قرار بود برای مدیریت تولید موسسه فیلمسازی اشرف پهلوی و شوهر سومش مهدی بوشهریپور موسوم به شرکت صنایع گسترش سینمای ایران دعوت شود.
از همین روی وقتی فیلم ضعیف «شازده احتجاب» که نوشته یکی از خبرچینان ساواک به نام هوشنگ گلشیری بود، در حضور فیلمهای قویتری مانند «نگهبان شب» (لیلیانا کاوانی) و «جاگرنات» (ریچارد لستر) و … (که در همان جشنواره سوم فیلم تهران شرکت داشتند) جایزه بهترین فیلم را گرفت، اگرچه اغلب کارشناسان و منتقدان سینما در بهت و حیرت فرو رفتند، اما آنها که با ساز و کار و سازمان جشنواره مذکور آشنایی داشتند، چندان متعجب نشدند، چرا که مانند دو سال قبل همچنان یکی از وابستگان دربار به نام عبدالمجید انصاری، وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه شاه (که هیچگونه سابقه سینمایی نداشت) در هیئت داوران جشنواره حضور داشت. او تنها فردی بود که علیرغم هرگونه اطلاعات و صبغه سینمایی در هر شش دوره جشنواره فیلم تهران عضو هیئت داوری آن قرار گرفت.
سفارشی بودن جایزه فیلم «شازده احتجاب» بیش از حد واضح و روشن بود از همین روی در دوره بعد جشنواره یاد شده، بسیاری از سینماگران برجسته، دیگر دعوت جشنواره را برای حضور در هیئت داوری نپذیرفته و اعتبار این هیئت نزول چشمگیری پیدا کرد اما همچنان وزیر شاه در آن حضور داشت.
حالا فرمانآرا به قول معروف شاهد از غیب آورده و برای اثبات حقانیت اسکار «فروشنده» از جایزه فرمایشی فیلم «شازده احتجاب» در زمان شاه مثال آورده و در واقع ناخواسته برای ادعای منتقدان مصداق آورده است.
اما در اینجا یک بار دیگر بداخلاقی متوجه نشریات زنجیرهای و افراد مورد وثوقشان است که برخلاف ادعاهای شداد و غلاظ خود معمولا هیچ نقد و انتقادی را برنتابیده و با سخیفترین کلمات و عبارات آنها را خطاب میکنند و این بار از زبان یک وابسته دربار شاه که آن هم به تبهکارترین جناح رژیم یاد شده یعنی اشرف پهلوی (سرکرده باندهای مخوف قاچاق مواد مخدر) سرسپرده بود، منتقدین جایزه یک فیلم را حسود و شرور میخوانند.
نظر کاربران
نمیدونم کیهان چرا با هر پیشرفت ایران و ایرانی مخالف است...مخالف جایزه اسکار...مخالف جایزه نوبل..مخالف علم و انرژی هسته ای....مخالف انوشه انصاری....کلا با هرنوع پیشرفت ایرانی مخالفه......
ناراحتی کیهان از جای دیگه هست. نمی تونه بگه
برو بمیر کیهان جان ایشون جایزه رو گرفت چه بخوای چه نخوای...حسوووووووود
باشه بابا تو خوبی ... برای دیده شدن چه کارا و چه حرفا که نمیزنه و برعکس هم از چشم همه میفته :||||
روزنامه پت و پهن لازمه شب عید سبزی باید پاک کنیم نداریم
کیهان بدجوری سوخته بد
فروشنده اکران شد...
فروخت...
خوبم فروخت...
جایزه برد...
خوبم جایزه برد...
فرهادی فیلم بعدیش رو استارت زد...
ولی این کیهان همچنان درگیرشه...
آخه حسادت و تنگ نظری تا کجا؟
با توجه به سوابق کیهان نشینان به مسائل فرهنگ و هنر به خصوص سینما واهالی آن پس مخالفان کیهان نشینان هم حق دارند چشنواره عمار وجوایز آن را سفارشی قلمداد کنند( در مثال مناقشه نیست)
یعنی این عقده ای ها به هوشنگ گلشیری هم رحم نکردن
رنده باد کیهان وحاج حسین
کیهان برادر حاتم طایی
متاسفانه مجله برترین ها انتقاد خوب کیهان در مورد دولت چاپ نمیکنه کلا از دولت جانبداری میکنه متاسفم
بسوز کیهان که سوختن,سزای توست
بهتره ابتدا مطلب کیهان رو بخوانید،بعد فیلم رو ببینید بعدش اظهار نظر کنید.کلا مردمی هستیم که زود قضاوت می کنیم.من به هیچ حزب و گروهی علاقه ندارم ولی مطالب کیهان به هیچ گروهی وابسته نیست و حاصل تفکر انقلابیه
حالا خیلی هم عجیب نیست که این آدم این حرفها رو زده!البته همه ی آدمها از اونایی که شبیه خودشون نیستن حداقلش اینه که خوششون نمیاد،پس طبیعیه که فرمان آراهم ازاونایی که غیرت دارن ،واز فروشندگان آبرو وحیثیت وناموس مردم مملکتشون به دیگران انتقاد میکنند،خوشش نیاد!