۴۹۸۵۵
۳ نظر
۵۰۵۴
۳ نظر
۵۰۵۴
پ

پیشنهاد مطهری به آیت‌ الله هاشمی:

هاشمی ۴ سال بیاید وضع را سامان دهد

اکنون نیز شرایط کشور، شرایط اضطرار است؛ بنابراین معتقدم در چنین شرایطی تنها کسی می‌تواند به وضع موجود سر و سامان دهد آقای هاشمی است.

روزنامه آرمان: طی دو دوره اخیر مجلس نظرات و عملکرد فرزند یکی از افراد موثر در پیروزی انقلاب توانسته است در برخی تصمیمات و نظرها تاثیر گذار باشد.

علی مطهری هر چند در ابتدا به عنوان یک اصولگرا شناخته می‌شد اما با گذشت زمان عملکردی از خود در بهارستان نشان داد که باعث شود جامعه اصلاح طلب نیز بخشی از نظرات خود را در کلام او ببیند.

هر چند این وضوح در سخن در مقاطعی برای او حاشیه ساز شد اما او تا به امروز بر مواضعش ایستاده است و بر حقایقی تاکید می کند که در جامعه دیده می شود. مطهری روز گذشته در جمعی دانشجویی حاضر شد و به برخی مسائل پاسخ گفت.

فقط هاشمی می تواند اوضاع را سر و سامان دهد

علی مطهری نماینده مجلس نهم در جمع دانشجویان سخنانش را اینگونه آغاز کرد: معتقد به تز شهید مطهری هستم که ایشان معتقد بودند استقلال روحانیون با پست‌های اجرایی دولتی خدشه‌دار می‌شود، ولی در عین حال بر این باور بودند که اشکالی ندارد روحانیون در شرایط اضطرار در این پست قرار بگیرند. اکنون نیز شرایط کشور، شرایط اضطرار است؛ بنابراین معتقدم در چنین شرایطی تنها کسی می‌تواند به وضع موجود سر و سامان دهد آقای هاشمی است.

وی افزود: البته ایشان خوب است که بیایند و چهار سالی به اوضاع کشور سر و سامان دهند و وقتی شرایط عادی شد، بروند. مطهری تاکید کرد: این دوره انتخابات ریاست جمهوری دوره‌ کم‌تجربه‌ها نیست؛ بلکه افراد استخوان‌دار باید وارد عرصه شوند و‌ آقای هاشمی توان گردآوری گروه‌های سیاسی مختلف را دارد. همچنین ایشان توان برقراری اعتدال را نیز داراست؛ نفوذ ایشان در برخی کشورهای عربی موجب بهبود وضع ایران در جهان عرب می‌شود؛ علاوه بر آن شناخت دنیا از ایشان قطعا روی روابط ایران و جهان تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

وی با اشاره به دیدارش با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: به ایشان پیشنهاد دادم که فقط برای یک دوره چهارساله بیایند و بعد از سروسامان دادن به امور کشور بروند، اما اگر عده‌ای تصور می‌کنند که ایشان قدرت‌طلب‌ است، اشتباه می‌کنند. کسی که دو بار رئیس جمهور کشور بوده بعید است قدرت طلب باشد. مطهری گفت: بسیاری از تخریب‌ها علیه ایشان غلط است و نظرسنجی‌ها حکایت از پایگاه اجتماعی قوی ایشان دارد.

مطهری در پاسخ به این پرسش که هاشمی چطور می‌تواند کشور را در این شرایط اداره کند؟ گفت: آقای هاشمی در دوران پس از جنگ که خزانه کشور خالی بود و بدهی خارجی ایران ۵ میلیارد دلار بود،‌ آمد و کارهای زیربنایی و بنیادین زیادی انجام داد و حتی تولید کشور را به حرکت درآورد. مطهری تاکید کرد که منتقدان نظام را نباید رد صلاحیت کرد.

احمدی نژاد در قبال رد صلاحیت مشایی ساکت نمی ماند

وی در واکنش به این پرسش که رد صلاحیت احتمالی مشایی چه واکنش‌های احتمالی از سوی احمدی‌نژاد در پی خواهد داشت گفت: پاسخ این پرسش را از خود ایشان باید پرسید، اما علامت‌ها و نشانه‌ها حکایت از آن دارد که ایشان ساکت نمی‌ماند. آقای احمدی‌نژاد به مشایی اعتقاد دارد. وی همچنین افزود: اصولگرایان زمانی با هم ائتلاف خواهند کرد که آقای خاتمی کاندیدا شود؛ در غیر این صورت بعید است که حول یک نفر به اجماع برسند.

وی در پاسخ به پرسشی که در آن ادعا شد دولت از امکاناتش برای تبلیغات انتخاباتی استفاده می‌کند، این اقدام را در صورت انجام آن تخلف دانست و مدعی شد: برنامه استادیوم آزادی که موجب خراب شدن چمن این استادیوم بود نیز تخلف بود؛ بر اساس تحقیقاتم مشخص شد هزینه برگزاری برنامه استادیوم آزادی ۵۰ میلیارد تومان بود. سفرهای استانی نیز مشخص است که با هدف تبلیغات انتخاباتی هم انجام می‌شود.

این‌که او پرچم ایران را پس از سخنرانی‌اش به دست مشایی می‌دهد به معنای این است که پس از خودش مشایی کشور را باید اداره کند. سفرهای پی در پی این روزهای وزرا به استان‌های مختلف نیز تخلف است و مجلس باید وارد شود. مطهری در واکنش به پرسش یکی از دانشجویان که از وی پرسید آیا گسترش بی‌حجابی ریشه در دوره خاتمی ندارد؟

آن‌چه «اوج بدحجابی و بی‌حجابی» خواند را مربوط به دوران فعلی دانست و مدعی شد: وضعیت فعلی اصلا قابل قیاس با دوران اصلاحات نیست. شما به خیابان‌ها بروید و افراد فرصت‌طلب را ببینید و آن‌گاه با آن دوران مقایسه کنید.

مشارکت بالا رفتار غرب را تغییر می دهد

مطهری در پاسخ به این پرسش که شما اصلاح‌طلبید یا اصولگرا گفت: به معنای اصطلاحی نه اصلاح‌طلبم نه اصول‌گرا. نمی‌دانم چی هستم لااقل شما بگویید. در مواضع فرهنگی اصولگرا و در مسائل دموکراسی اصلاح‌طلب هستم. این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش حضور حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری را موجب تعدیل رفتارهای خصمانه غرب علیه جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: اگر در انتخابات خردادماه مشارکت افراد بالا باشد قطعا در رفتار غربی‌ها،‌تحریم‌های اقتصادی و تهدیدهای نظامی تاثیر خواهد گذاشت.

غرب همواره در پی ایجاد آشفتگی‌های داخلی و بعد اشغال کشورهاست به طور مثال در اثر تحریم‌ها عراق را تضعیف کردند وقتی نیروهای آمریکایی به عراق وارد شدند کسی را برای مقاومت ندیدند. اگر ۷۰ درصد مردم در انتخابات شرکت کنند پیام روشنی به غرب داده می‌شود و قطعا بر وضع اقتصادی کشور نیز تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

وی در پایان هیجان و شور انتخاباتی را در شرایط فعلی ضروری دانست و افزود: هیجان و شور انتخاباتی لازم است و اگر افرادی با این ویژگی وارد شوند و با نقد اصلاح وضع موجود پا به عرصه انتخابات گذارند هیجان و شور انتخاباتی به و جود می‌آید. وی تاکید کرد: باید کاری کرد که انتخابات خردادماه پر از هیجان و شور انتخاباتی باشد.

برگزاری هر انتخاباتی آسیب هایی در پی دارد

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: شهید مطهری در کتاب آینده انقلاب اسلامی ایران درباره آزادی تفکر و عقیده و تفاوت این دو به تفصیل سخن گفتند. در کتاب عشق انسان به انسان موضوع غیر اختیاری است و نمی‌توان کسی را مجبور به دوست داشتن یا نداشتن دیگری کرد. در حوزه دین و ایمان نیز به چنین موضوعی اعتقاد دارند؛ پذیرش اصول دین در اسلام تقلیدی نیست بلکه با عقل و قلب باید پذیرفته شود.

امور اجباربردار نظیر راستگویی و امانت‌داری به دلیل اجبار به کمال مطلوب نمی‌رسند، اسلام می‌خواهد ما راستگو باشیم نه این‌که راست بگوییم. از منظر اخلاق نباید صرفا راست بگوییم بلکه صداقت باید ملکه وجودمان شده باشد تا آثار روحی و روانی در ما هویدا شود. رشد فکری نیز اجباربردار نیست. وی افزود: تفکر درباره ماوراء طبیعه موجب تولید افکاری در انسان می‌شود و مسائلی چون انکار خدا و رسول به اذهان متبادر می‌شود، آیا این وسوسه و شک امر مقدسی است؟

از نظر اسلام این شک اگر منجر به یقین شود امر مقدسی است و اصلا از منظر اسلام وسوسه‌ای که در اثر تفکر درباره خلقت در انسان به وجود می‌آید نکوهش نمی‌شود، شک معبر خوبی است اما به عنوان مقصد و هدف، امر نکوهش شده‌ای است. فرزند شهید مطهری با بیان این‌که «شهید مطهری در سال ۱۳۴۸ درباره انتخابات مثال جالبی زد» گفت: ایشان معتقد است دوره انتخابات برای افراد جامعه زمینه رشد را به وجود می‌آورد البته نوع نگاه به انتخابات بسیار مهم است.

تعبیر تهدید انتخابات را نمی‌پسندم بلکه معتقدم برگزاری هر انتخابات آسیب‌هایی در پی دارد. این آسیب‌ها منشاء مشکلات برای کشور شده است، یکی از آسیب‌های انتخابات ریاست جمهوری وارد کردن ولایت فقیه به انتخابات است. برخی که به ولایت فقیه التزام هم دارند، تلاش می‌کنند بیش از حد انتظار ایشان را در انتخاب مردم دخیل کنند.

رهبری صراحتا می‌گویند نظری درباره فردی ندارد ولی این افراد اصرار می‌کنند که نظرشان روی فلان فرد است به همین دلیل این مساله منشا مشکل می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌کنند نباید سراغ فردی دیگر رفت و مردم متدین نیز فکر می‌کنند باید به همین شخص رای دهند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • شمیسا

    +++++++++++++++++++++++++++

    نشریه جان ، ثبت می کنین؟!

  • شمه

    انشاالله

  • رسول

    هاشمی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج