۴۹۷۷۵۴
۱ نظر
۵۰۱۵
۱ نظر
۵۰۱۵
پ

رشوه آل سعود به پاكستان براي اقدام عليه ايران

حضور ارتش پاكستان در مرزهاي جنوبي عربستان با هدف سركوب يمن، موج جديدي از معادلات را در عرصه منطقه ايجاد كرد. شواهد حاكي از آن است كه عربستان با پيشنهاد كمك مالي به دولت پاكستان، سران اين كشور را تحت تاثير قرار دادند.

قانون نوشت: حضور ارتش پاكستان در مرزهاي جنوبي عربستان با هدف سركوب يمن، موج جديدي از معادلات را در عرصه منطقه ايجاد كرد. شواهد حاكي از آن است كه عربستان با پيشنهاد كمك مالي به دولت پاكستان، سران اين كشور را تحت تاثير قرار دادند. براي بررسي اين تصميم پاكستاني‌ها به سراغ حسن هاني زاده، كارشناس مسائل خاورميانه رفتيم كه مشروح اين گفت و گو را در ادامه پي مي‌گيريم.

ارتش پاکستان برای مقابله با حملات انصارا... یمن، در حال اعزام تیپی از نیروهای رزمی به مرز جنوبی عربستان است، اين اتفاق را چگونه ارزيابي مي‎كنيد؟

اقدام اخير دولت پاكستان براي سركوب مردم بي‌دفاع يمن به طور طبيعي اسلام‌آباد را با يك چالش امنيتي و سياسي مواجه خواهد كرد. با توجه به اينكه عربستان ،كمك مالي زيادي به دولت پاكستان براي اعزام نيرو به يمن داشته اما به نظر مي رسد، هويت واقعي پاكستان كه مبتني بر ارزش‎هاي اسلامي بود به كلي از ميان رفته‌است، زيرا دست پاكستاني‎ها به خون ملت بي‎گناه يمن آلوده خواهد شد. از آنجايي كه ارتش عربستان با كمك برخي از هم پيمانان خود بعد از دو سال حمله‎ متوالي به مردم يمن با شكست مواجه شده است، در حال حاضر از پاكستان استمداد كرده و اين اقدام نوعي قطب بندي جديد را در جامعه پاكستان ايجاد خواهد كرد و موجب خواهد شد نا امني‎ها در اين كشور افزايش پيدا كند.
حساسيت‎هايي كه در درون جامعه پاكستان نسبت به تحركات ارتش اين كشور خارج از پاكستان و به ويژه در ماجراي سركوب مردم يمن وجود دارد، موجب خواهد شد كه تقابل جريان‌‎هاي مذهبي افزايش پيدا كند. بنابراين پاكستان مسئوليت عواقب ناشي از كشتار مردم يمن را بايد به عهده بگيرد زيرا پرداخت رشوه از سوي عربستان به ارتش پاكستان موجب دو قطبي‌ در ارتش اين كشور خواهد شد چون ارتش در پاكستان از قبايل مختلف تشكيل شده است.

رويارويي ارتش پاكستان با مردم يمن در مناسبات اين كشور با ايران چه تاثيري خواهد گذاشت؟

ملت ايران حساسيت فوق العاده اي به شرايط مردم يمن دارند. هر كشوري كه نيروي سركوب‌گر به يمن و بحرين اعزام كند حساسيت ملت ايران را تشديد خواهد كرد و اين اقدام طبيعي است كه موجب واكنش جمهوري اسلامي ايران خواهد داشت. پاكستان بايد اين مساله را درك كند كه با چهارصد ميليون شيعه، زيدي و علوي رو در رو خواهد شد و كشتار مردم مستضعف يمن افكار عمومي را عليه دولت پاكستان تحريك خواهد كرد. عربستان سعودي توان بسيار بالايي در ايجاد فتنه در منطقه دارد و سعي مي‎كند اين فتنه‎ها را به پاكستان منتقل و يك جنگ مذهبي داخلي در اين كشور ايجاد كند. رهبران اين كشور بايد عاقل تر از اين باشند كه به دام رژيم آل سعود سقوط كنند.

حضور ارتش پاكستان در اين درگيري‎ها سبب رويارويي ارتش هاي دو كشور(يمن و پاكستان) خواهد شد؟

دسترسي مردم يمن به پاكستان مشكل است اما ارتش پاكستان به دليل اينكه تجربه ميداني كمتري نسبت به يمن دارد به شدت آسيب پذير خواهد بود. مردم يمن با توجه به تجربيات سال‎هاي گذشته مي‎توانند ارتش پاكستان را زمين گير و تلفات آن‎ها را افزايش دهند.

با توجه به همسايگي هند و پاكستان چرا مقامات دهلي‌نو، در جلوگيري از ورود ارتش پاكستان به مرزهاي جنوبي عربستان اقدامي نكردند؟

هند روي مسائل جهان اسلامي اعم از شيعه و سني حساس نيست و به اين ماجرا واكنش نشان نخواهد داد. اما بدون شك ارتش پاكستان در آينده تضعيف خواهد شد و در راستاي مقابله با هند، موضع دفاعي خواهد داشت و هند مي‎تواند نقطه نظرات و امتيازات بيشتري از پاكستان بگيرد زيرا ارتش پاكستان به عنوان يك ارتش مزدور در سطح منطقه و ارتشي در دست آمريكا و عربستان تلقي خواهد شد و انسجام داخلي خود را از دست خواهد داد.

سران ارتش پاكستان هفته گذشته سفري به ايران داشتند؛ چه اتفاقي افتاد كه با گذشت يك هفته، شاهد تغيير موضع از سوي ارتش پاكستان بوديم؟

عربستان پيشنهاد پرداخت كمك مالي كلاني به دولت پاكستان كرد. عربستان با استفاده از توان مالي خود سعي كرده كشورهايي همچون پاكستان و تركيه را از ايران جدا و در قالب يك بلوك و ائتلاف عليه ايران قرار دهد. به همين دليل پاكستاني‎ها اگرچه روابط گسترده‌اي با ايران دارند ولي با تصميم عجولانه، تحت تاثير رشوه دريافتي كلان از عربستان قرار گرفتند.

اين امكان وجود دارد كه عربستان پيشنهادهاي مالي رشوه گونه به ديگر كشورها ارائه كند؟

پادشاه عربستان با توجه به شكستي كه سياست‎ها و حمايت‎هاي اين كشور در يمن، سوريه، لبنان و عراق نصيب آن‎ها شده است و از طرفي، روابطش با مصر به شدت رو به تيرگي مي‎رود و همين دلايل موجب شده پادشاه عربستان به سمت كشورهاي جنوب و شرق آسيا متمايل شود و با دريوزگي سياسي و پرداخت رشوه سعي مي‎كند كشورهايي مانند ژاپن، اندونزي و چين را از ايران جدا كند. اين موضوع ممكن است در كوتاه مدت جواب بدهد اما به طور قطع در بازه زماني بلند مدت، اثرات منفي زيادي براي عربستان به همراه خواهد داشت.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    حرف مفت

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج