واکاوی تلاشها برای تک دورهای کردن روحانی
مسیح مهاجری معتقد بود که مخالفان دولت یازدهم برای تکدورهای کردن ریاست جمهوری حسن روحانی نهتنها برنامهریزی جامعی کردهاند بلکه تقسیم کار هم بین آنها انجام شده است.
روند کلی فضای سیاسی کشور همیشه به این شکل بود که در ماههای منتهی به انتخابات و ایام تبلیغات کاندیداها، جریانهای رقیب برای اینکه بتوانند در این کارزار سیاسی موفق باشند و آن را با پیروزی پشت سر بگذارند، به انتقاد از دولت مستقر می پرداختند و راهکارهای خود را برای مشکلات موجود مطرح می کردند.
اما این روند در انتخابات سال 88 به نوعی قطع شد و یک روند معیوب جایگزین آن شد. در آن دوره رئیس جمهور مستقر که به عنوان یکی از کاندیداها در انتخابات حاضر شده بود، به واسطه اینکه تمایل زیادی برای ماندن در پاستور داشت، تخریب را جایگزین نقد کرد و به جای اینکه پاسخگوی انتقادات باشد کاندیداهای مقابل را تخریب می کرد.
بعد از آن دوره به نوعی این روند در عرصه سیاسی کشور باقی ماند. البته شاید هم دلیلش حضور همان جریانهایی است که بعد از به روی کار آمدن دولت نهم و دهم در کشور متولد شده بودند. اما به هرحال تخریب جز لاینفک سیاست در کشور شد. حال با نزدیک شدن به انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری این تاکتیک به وضوح در اظهارات مخالفان دولت دیده میشود.
مسیح مهاجری در یادداشت خود به این اشاره می کند که قانون اساسی، استفاده از امکانات عمومی و جایگاههای وابسته به نظام و بیت المال را برای تبلیغ یک جناح یا حزب یا گروه ممنوع کرده و این قبیل اقدامات را خارج از چارچوبهای قانونی و ضوابط اخلاقی میداند. رسانه ملی، منبرهای نماز جمعه، امکانات نیروهای مسلح، تریبونها و عناوین و فرصتهایی که در اختیار قوای سهگانه قرار دارند، از مصادیق بارز امکانات عمومی و جایگاههای وابسته به نظام هستند و استفاده از آنها برای تبلیغ یک جناح یا حزب و گروه خلاف قانون است.
این درحالی است که طی ماههای اخیر به وضوح شاهد آن هستیم که مخالفان دولت با استفاده از تریبون های مختلف تلاش می کنند چهره دولت را در میان افکار عمومی مخدوش کنند و از این طریق سبد رای خود را افزایش دهند. سخنرانی در دانشگاهها، حضور در صدا و سیما، سخنرانی در نماز جمعه و... از این قبیل موارد است که در ادامه به بخشی از آنها اشاره خواهیم کرد.
سخنرانیهای عجیب و انتخاباتی
یکی از چهرههایی که در این روزها پای ثابت محافل و رسانههای تندرو محسوب می شود سعید جلیلی است که در تور ایرانگردی خود در شهرهای مختلف به سخنرانی و تخریب دولت می پردازد. او که شاید کاندیدای اصولگرایان نباشد اما تندروها بدشان نمیآید به عنوان نماینده شان در انتخابات حضور داشته باشد. این فعال سیاسی که مدتی هم به عنوان مذاکره کننده هستهای مشغول به کار بود بنا بر گفته علی اکبر ولایتی به جای مذاکره، در جلسات بیانیه می خواند، این روزها سخت مشغول تبلیغ خود و تخریب دولت است و مواردی را مطرح می کند که در دولت های نهم و دهم در بالاترین سطح کیفی و کمی وجود داشت و سکوت کرده بود.
به عنوان مثال مدتی قبل که در جمع مردم شهر قدس به سخنرانی پرداخت، گفت: حقوق نجومی میگیرند و میگویند اشکالی ندارد بخشی از مردم له شوند تا پیشرفت کنیم. این درحالی بود که شروع این مسئله در دولت دهم بود و دلت یازدهم اقداماتی در راستای جلوگیری از این مسئله انجام داده بود. یا در جمع مردم مشکین دشت گفت: این که تحریمها را باید با قدرت بیاثر کرد نه با التماس! ملت ما هیچگاه التماس نکرده است، ملت ما با اقتدار ایستاد و تحریمها را بیاثر کرد.
البته چهره های دیگری هم در این مسیر جلیلی را همراهی میکنند و مهرداد بذرپاش، رستم قاسمی، محمود احمدی نژاد، اعضای جبهه پایداری و... از جمله این افرادند.
استفاده از تریبون صدا و سیما
رسانه ملی تریبون دیگری است که در اختیار مخالفان دولت قرار گرفته است. مسئولان این سازمان در کنار گزارشهایی که برای زیر سوال بردن دولت و اقداماتش می سازند، فضایی را ایجاد کرده اند که مخالفان دولت با حضور در برابر دوربین، دولت را تخریب کند. به عنوان مثال مدتی قبل حجتالاسلام پناهیان در برنامه «جهان آرا» حاضر شد و با اشاره به صحبتهای روحانی گفت: مسئولی که با ادبیات «منقلی» صحبت میکند میخواهد دیگران را آتش بزند تا رأی بیاورد. یادر همین برنامه برای اینکه نشان دهند دولت معتقد بر اشرافی گری است ویلای یکی از وزرا را نشان دادند.
همانطور که مهاجری در یادداشت خود اشاره کرده بود تریبون نماز جمعه از گزینههایی است که در قانون آمده نباید از آن برای اهداف سیاسی و حزبی استفاده شود. با اینحال طی ماههای اخیر موارد زیادی از نقض این مسئله دیده شده است. مثلا مدتی قبل سایت رجانیوز در اقدامی عجیب یک لیستی را منتشر کرد که مدعی شده بود دولت برای سفر به استان البرز بیش از یک میلیارد هزینه کرده است. نکته جالب توجه درباره لیست مذکور این بود که هیچ گونه نشانی از رسمی بودن آن وجود نداشت. نه مهری دیده می شد و نه امضا و سربرگی.
با اینحال همین مسئله محور امام جمعه این استان شده بود و وی از تریبون نماز جمعه اعلام کرد: گاهی افراد برای تثبیت جایگاه خودشان از بیتالمال استفاده میکنند. به چه مجوزی ناهار سفر هیات دولت آنهم در یک روز ۵۰۰ میلیون تومان شده است.
نمونه دیگر این اقدام را می توان در مشهد دید. حجت الاسلام علم الهدی این روزها به نحو احسن از تریبون این شهر استفاده می کند. به عنوان مثال باوجود اینکه وزارت امور خارجه اعلام کرده بود که در خانه سفیر سوئد هیچ گونه قراردادی امضا نشده است اما امام جمعه مشهد با اینحال از این مسئله استفاده کرد تا به نوعی دولت را بی بندوبار جلوه دهد و گفت: برخی مقامات و مسؤلان کشور در داخل خانه سفیر در حضور زنان سربرهنه بیحجاب و آرایش کرده در مجلس مختلط مینشینند و آنجا قرارداد مینویسند و وقتی ما اعتراض میکنیم میگویند باید با جهان تعامل کنیم، آیا کشورهای جهان فقط سوئد و آمریکا هستند و دیگر کشورها به ویژه کشورهای مقاومت جزء جهان به حساب نمیآیند؟
البته نمونههای دیگری هم وجود دارد. به عنوان مثال گاهی تلاش کرده اند که از تریبون نماز جمعه، اینگونه نشان دهند که روحانی در مقابل مقام معظم رهبری ایستاده است. به همین دلیل علم الهدی در نمازجمعه گفت: چرا برخی مسئولان با حرف های خود در مقابل رهبری می ایستند؟ برخی فکر کردهاند یک منقل آتش درستشده که برجام و تعهدات را بیندازند داخلش و آتش بزنند، این حرف از یک مسؤول این نظام در مقابل اظهارات مقام معظم رهبری که ستون خیمه این نظام است چه معنا دارد!؟
اینها صرفا برخی از نمونههایی است که نشان می دهد، جریان مخالف دولت به وضوح با برنامه ریز و تقسیم کار بین چهرههای وابسته به خود در تلاش هستند با تخریب دولت، عمر آن را کوتاه کنند و مانع از حضور روحانی برای بار دوم در پاستور شوند. آنها از یک سو با استفاده از چهرههایی مانند جلیلی، بذرپاش، اعضای جبهه پایداری و یکتا دولت را هدف قرار داده اند و از سوی دیگر برخی ائمه جمعه حملات خود به دولت را انجام می دهند. در طرف دیگر برخی چهره ها مانند آیت الله جنتی وارد بازی های انتخاباتی می شود دولت و اقداماتش را زیر سوال می برد. صدا و سیما و برخی رسانه ها مانند کیهان و تسنیم و فارس هم سهم خود را ایفا می کنند.
نظر کاربران
نظرسنج های صداوسیمادرشهرهاراه افتاده اندوبه بهانه نظرسنجی برعلیه روحانی وبه نفع فردی خاص تبلیغ می کنند،کسی هم متوجه نیست،یعنی باپول بیت المال برعلیه رئیس جمهورملت..
با سلام احتراما بایستی عرض کرد آیا دولت جناب روحانی جایی برای دفاع گذاشته است.
دستاوردهای دولت یازدهم ؟
بیکاری
کوچک شدن سفره مردم
حقوقهای نجومی
برجام و هسته ایی از دست رفته با حداقل دریافتی
وعده های پوچ و تو خالی
وزرای پیر و فرتوت و ناکارآمد
حقوقهای نجومی
انداختن تقصیر به گردن دولت قبل
و
و
و
....
وضع کار و کاسبی و رکود در این چهار ساله به اندازه ای خراب بوده و آنقدر اوضاع معیشت مردم داغونه که فکر نکنم کسی به آقای روحانی رای بده . توپ را از حالا به زمین دیگران انداختن درست نیست . میزان فقط رای مردم است . ببینیم با مردم چه کرده ایم.
به گوری چشم دلواپسان متحجر هاله نور بازم روحانی علیرغم دسیسه متحجرین انتخاب میشه
اين حرفها و اين تبليغات مسموم چيزي رو عوض نميكنه من و اطرافيانم از آقاي روحاني بابت برجام و ارامشي كه بعد از اون به وجود اومد و خطري كه به دليل تحريم ها و قطع فروش نفت و انزواي بين المللي ايران رو تهديد ميكرد ممنون هستيم ولي معتقديم ميشد بهتر از اينها عمل كرد ولي مطمئن هستم اين اتفاقات و اين تدبير از عهده امثال جليلي و احمدي نژاد بر نميومد در هر صورت ما آگاه هستيم.
نویسنده این متن خیلی یک طرفه حرف میزنه انگاری ایرانی نیست و تو ایران زندگی نمی کنه