رییس اتحادیه مشاوران املاک علت طولانی شدن رکود مسکن را فعالیت تجاری و اقتصادی بانکها دانست و گفت: رونق مسکن در سال ۱۳۹۶ مستلزم اصلاح سیستم بانکی است.
خبرگزاری ایسنا: رییس اتحادیه مشاوران املاک علت طولانی شدن رکود مسکن را فعالیت تجاری و اقتصادی بانکها دانست و گفت: رونق مسکن در سال ۱۳۹۶ مستلزم اصلاح سیستم بانکی است.
حسام عقبایی اظهار کرد: سیستم بانکی ما بیشتر رویکرد تجاری دارد تا توسعهای. لذا توقعمان این است که مجلس شورای اسلامی در جهت اصلاح سیاستهای پولی و بانکی، جلوی روزنههایی که بانکها میتوانند از آن برای دکانداری، ورود به فعالیت تجاری و ایجاد هلدینگهای اقتصادی استفاده کنند را بگیرند.
وی افزود: دولت و مجلس باید به این موضوع که سیاست اقتصادی در حوزه مسکن توسعهای باشد کمک کنند. لازمه این مساله هماهنگی دولت و مجلس در جهت اصلاح قانون و نظارت دقیقتر دولت و مجلس بر بانکها خصوصا نظارت بانک مرکزی، شورای پول و اعتبار، سازمان بازرسی کل کشور و نیز کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بر بانکها است.
رییس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه اگر قوانین مربوط به حوزه مسکن اصلاح شود این بخش رونق می گیرد گفت: قبل از اصلاح قوانین باید به سمت و سویی برویم که ارایه تسهیلات بانکی از ناحیه بانکها با سایر تسهیلات متفاوت باشد؛ چرا که با توجه به پیشرو بودن بخش مسکن در اقتصاد و نیز وظیفه دولت برای تامین مسکن آحاد جامعه که در قانون اساسی به آن تاکید شده، باید نگاه ویژه ای به این بخش صورت گیرد.
عقبایی تاکید کرد: دولت باید در سال ۱۳۹۶ رویکرد خود را تغییر دهد و با ارایه اعتبارات بیشتر، بالا بردن اقساط و اصلاح سیاستهای تسهیلاتی به بالا بردن قدرت خرید مردم کمک کند.
وی، رکود مسکن را سنگین عنوان کرد و گفت: ارایه تسهیلات میتواند تقاضا را تحریک کند اما صرفا با روش تحریک تقاضا نمیتوان از رکود خارج شد. باید چند راهکار را دنبال کرد؛ اول اینکه تسهیلات برای همه نقاط یکسان نباشد. دوم اینکه حداقل ۳۵ تا ۴۰ درصد از قیمت یک آپارتمان را تامین کند.
به گفته عقبایی، تسهیلات ۱۵ میلیون تومانی که در سال ۱۳۸۳ پرداخت میشد نزدیک ۳۸ تا ۴۰ درصد قیمت مسکن در شهر تهران را پوشش می داد ولی الان تسهیلات ۸۰ میلیون تومانی کمتر از ۲۰ درصد ارزش یک آپارتمان متوسط قیمت را تامین می کند. لذا رشد تسهیلات متناسب با رشد قیمت مسکن نبوده است.
رییس اتحادیه مشاوران املاک درخصوص تاثیر ورود ۱۲۵ هزار خانواده ای که از تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم استفاده می کنند در بازار مسکن سال آینده گفت: خانه اولی ها تحرک جزئی در بخش مسکن ایجاد خواهند کرد اما این تاثیر آنقدرها نیست که بتواند این حوزه را از رکود خارج کند.
عقبایی خاطرنشان کرد: کشور سالانه به یک میلیون واحد مسکونی نیاز دارد. لذا عددی حدود یک دهم بیتاثیر نیست ولی به عنوان یک عامل موثر هم نمیتوانیم از آن نام ببریم.
وی گفت: سال ۱۳۹۵ را سال پایان رکود مسکن میدانم. البته. پیشبینی ما این بود که بخش مسکن در نیمه دوم سال ۱۳۹۵ از رونق برخوردار باشد اما لازمهاش اصلاح سیاستهای پولی و بانکی بود که انجام نشد. اگر این اتفاق در سال آینده بیفتد سال ۱۳۹۶ آغاز رونق مسکن است. با این وجود به دلیل اینکه اردیبهشت ماه انتخابات ریاست جمهوری را داریم، اواخر شهریورماه دوره پیشرونق مسکن خواهد بود و نیمه دوم سال آینده رونق می گیرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
اگرسیستم بانکی اصلاح نشه هیچ بخشی ازاقتصاد راه نمی افته نه مسکن نه خودرو ونه تجارت
در دو صورت مسکن ازرکود خارج میشه یکی اینکه ارزون بشه دوم اینکه قدر ت خرید مردم بالا بره پس بیخود به خودتان زحمت ندید