ابتکار: گذشته را یادمان نرفته،منصفانه نقد کنید
معصومه ابتکار گفت: مردم تغییری که سال ۹۲ در جریان انتخابات ریاستجمهوری یازدهم انتخاب کردند امیدوارند این دوره نیز استمرار پیدا کند تا به نتایج اصلی خودش برسد.
هر چه به ۲۹ اردیبهشت سال ۹۶ نزدیک تر می شویم، بیشتر دولت روحانی هدف نقدها و مانورهای تبلیغاتی جریان رقیب قرار می گیرد. خاصه این روزهایی که برخی تریبون های پرقدرت هم بیش از آنکه برای بیان دستاوردهای دولت مورد استفاده قرار بگیرد توسط برخی جریانات سیاسی به وسیله ای برای نقد دولت تبدیل شده اند.
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست نکته ای را به منتقدان سرسخت دولت یادآور می شود و می گوید: «فرق جمهوری اسلامی با نظام های سکولار رعایت مرز اخلاق و عدالت است. پس باید واقعیت ها را ببینیم اگر بخواهیم حقایق را پایمال کنیم کل ارزش ها و نظام های اخلاقی را زیر سئوال بردهایم.»
هر چه بیشتر به انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ نزدیک تر می شویم انتقادها به عملکرد دولت یازدهم از تریبون های عمومی همچون رسانه ملی، نمازجمعه و اخیرا ریاست مجلس خبرگان افزایش یافته است، در ماه های پایانی، دولت چه طور می تواند به این حجم از انتقادها پاسخگو باشد؟
طرح انتقاد طبیعی است، هر کس کار اجرایی کند کارش بدون نقطه ضعف نخواهد بود اما باید اول نگاه مان علمی و کارشناسی باشد بعد آنکه منصفانه نقد کنیم. به هر حال دولت یازدهم گام های بسیار موثری را برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور برداشت. آمار و ارقام، شواهد و قرائن و شاخص های اقتصادی بیانگر این سیر رو به بهبود است. انکار این تلاش ها، در واقع انکار زحمات کارگرانی است که واقعا شبانه روز برای اجرا و پیشبرد برنامه ها و طرح های کشور زحمت کشیدند.
انکار زحمات کارشناسانی است که برای بهبود وضعیت معیشت مردم و تکمیل طرح ها تلاش می کنند. انکار تلاش مدیرانی است که واقعا بی دریغ، فداکارانه در حال کوشش هستند. خوب نیست با یک اظهارنظر نسنجیده این همه زحمت و تلاش را نادیده بگیریم. «من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق». البته ممکن است ایراداتی هم باشد اما یک بخشی از آن ایرادات طبیعی است. هر کسی وارد کار اجرایی می شود و مسئولیتی را می پذیرد این را هم باید قبول کند که به کارش نقد هم وارد می شود. اما در قیاس با گذشته، گذشته ای که ما می دانیم چه اشتباهات بزرگی در کشور ایران اتفاق افتاد و شرایط چقدر بحرانی بود این رویه درست نیست.
یادمان نمی رود بحران تورم ۴۰ درصدی را که هر روز مردمی وقتی برای خرید کالاهای اساسی خود به مغازه می رفتند با افزایش قیمت نسبت به روز قبل مواجه می شدند. وضعیت بسیار اسفناک بیکاری به دلیل رکود و سقوط کامل همه شاخص های اقتصادی یادمان نرفته است. الان می بینیم چه شرایطی وجود دارد. شاخص های رشد اقتصادی ما بسیار چشم گیر است. همه رشد ۷ درصد را دارند تأیید می کنند. اگر اشکالی در شاخص یا سنجش ها می بینند بیایند نقد منصفانه کنند،
اینکه ما توانستیم در این شرایط سخت با همه دشواری ها رشد اقتصادی، بهبود شرایط اشتغال و وضعیت کسب و کار داشته باشیم و در ضمن به محیط زیست نیز توجه شود این خیلی مهم است. یعنی با رعایت توسعه پایدار تمام الزامات زیست محیطی را در دوره دولت یازدهم به کار گرفتیم. اصلا این طور نبود که سازمان محیط زیست بخواهد در وضعیت سخت شرایط اقتصادی، موضوع محیط زیست را نادیده بگیرد. تمام طرح های عمرانی کشور را مشمول ارزیابی زیست محیطی قرار دادیم سخت گیرانه داریم این فرایند را اجرا می کنیم.
تعداد جلسات، نشست ها و بررسی های کارشناسی را به شدت افزایش دادیم تا بتوانیم جوابگوی مراجعات زیاد طرح های عمرانی کشور باشیم. باعث شدیم بسیاری از طرح هایی که توجیه زیست محیطی ندارد متوقف شود بنابراین در عین حال که کشور رشد داشت این رشد نسبتا پایدار بود. حالا یک جاهایی نواقص و اشکالاتی وجود دارد خیلی خوب است نقد شود اما اینکه کلا نادیده گرفته و زیرسئوال برده شود کلا بخواهند این همه تلاش، زحمت و موفقیت، سربلندی، روحیه و امید ملی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است مخدوش و تضعیف کنند درست نیست. باید امید ملی را در هر شرایطی ارتقا دهیم به ویژه آنکه وقتی می بینیم وضعیت کشورمان رو به بهبود است.
شما خودتان به عنوان یک فعال اصلاح طلب که در کابینه دولت یازدهم حضور دارید بفرمایید آیا اصلاح طلبان توانستند یا خواستند آن طور که باید و انتظار می رود از عملکرد دولت یازدهم دفاع کنند؟
بله، خواستند. به هر حال از حقیقت باید دفاع کرد. همه نیروهای سیاسی فرقی نمی کند اصولگرا یا اصلاح طلب باید واقع بینانه و براساس واقعیت ها حرکت کنند. اخلاق را مورد توجه قرار دهند. فرق جمهوری اسلامی با جمهوری سکولار یا سایر نظام های سیاسی دنیا -که دین را از سیاست جدا می کنند- رعایت همین مرز اخلاق و عدالت است. پس باید واقعیت ها را ببینیم واقعیت ها را پایمال نکنیم چون اگر بخواهیم حقایق را پایمال کنیم یا نادیده بگیریم کل ارزش ها و نظام های اخلاقی را زیر سئوال می برد. در این موضوع بهترین قاضی و قضاوت را مردم، نخبگان و دانشگاهیان انجام خواهند داد.
به نظر شما مردم در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ تغییر را دنبال می کنند یا ثبیت را؟
من فکر می کنم مردم تغییری که سال ۹۲ در جریان انتخابات ریاست جمهوری یازدهم انتخاب کردند امیدوارند این دوره نیز استمرار پیدا کند تا به نتایج اصلی خودش بتواند دست پیدا کند چون مردم می بینند واقعا کشور به سمت اهداف آن تغییر حرکت می کند و تمام علائم و شواهد در حوزه داخلی اعم از اقتصادی و اجتماعی این را نشان می دهد. امیدی که امروز در جامعه به وجود آمده و امیدی که جوانان به آینده دارند مشهود است.
حتی در حوزه محیط زیست می بینند که وضعیت هوا به طور تدریجی دارد بهتر می شود. امسال تهران ۷۰ روز هوای سالم تری داشت. شیراز امسال اصلا هوای ناسالم تا امروز نداشت. اصفهان تعداد روزهای هوای سالمش نسبت به سال ۹۲ سه برابر شده است. مردم احساس می کنند و می بینند که کار و تلاش دارد می شود. یک موضوعی که کلا فراموش شده بود با وجود همه مشکلات دیگر الان در دولت با قوت پیگیری می شود. در واقع دولت یازدهم، دولتی است که همه جانبه دارد پیش می رود. رئیس جمهور با وجود رسیدگی به امور اقتصادی شامل اولویت هایی همچون اشتغال و عمل به سیاست های اقتصاد مقاومتی، همچنین مسائل بین المللی به حوزه محیط زیست نیز توجه می شود. در دولت یازدهم برای برقراری ارتباطات ایران با دنیا گام های بلندی برداشته شد.
پیش از این دولت رسیده بودیم به نقطه ای که با هیچ کدام از همسایگان نمی توانستیم ارتباط درستی برقرار کنیم. رسیده بودیم به نقطه ای که قطعنامه ها با تحریم ها زنجیرهای ناعادلانه ای را به پای ایران بسته بودند همه مناسبات کشور ما قفل شده بود و بعد هم فقط یک عده ای شعار می دادند. امروز کشور به نقطه ای رسیده که تعاملات خوبی در عرصه بین الملل دارد. فقط در حوزه محیط زیست نزدیک ۲۰ توافقنامه بین المللی دوجانبه داشتیم و بسیاری را تا الان اجرایی کردیم و در ارتقا آموزش ها و فناوری ها به کار بردیم.
خوب مردم این تحولات را می بینند. معتقدم مردم بهترین قضاوت کنندگان هستند و یقینا خواسته مردم اعتلای عزت ایران است. انشاءالله سال ۹۶ در یک فضای سالم و آزاد و رقابتی انتخاباتی با مشارکت حداکثری مردم به ویژه جوانان را شاهد باشیم و نتایج خوبی برای کشور رقم بخورد.
نظر کاربران
اتفاقا مردم واقیعت را میبینند .شما نمیبینید خانم ابتکار .4سال به شما فرصت دادند چکار کردید غیر از پر کردن جیب یک عده مدیر بی سواد بی کفایت .اینم دو ماه دیگه حکومت کنید
آخر صحبتهای بی منطقش گفت مردم خودشون قضاوت میکنن اگر حتی یکی از طرفدارانش مزخرفهایت را تایید کند ما دیگه هیچ حرفی نداریم
زنده باد اصلاحات
خانم ابتکار شما لطفا ساکت شو وقتی در جمع خانواده نمیتوانی جلوی فساد فرزند خود را بگیری دم از اقتصاد سالم نزن چطور تورم چهل درصد بود ولی گوشت وبرنج ونان وروغن و قند وشکر وحبوبات وکلا معیشت مردم نسبت به الان که مقلا تورم هشت درصد است چهل درصد ارزانتر بود شما تورم معیشیت مردم را اگرراست میگویید اعلام کنید نه پانصد قلم از کالاهای غیر ضروری ملت نان شب ندارند انوقت شما از رشد اقتصاددی صحبت میکنی کو رشد اقتصادی هروقت از رشد اقتصاد صحبت میکنید چند فلم کالای اساسی مردم گران میشود پس رشد فیمت داریم نه اقتصاد این رو میتونی ازفرزندت بپرسی که نبض قاچاق را در دست دارد بله مردم درک کرده اند فرق دیروز با امروز را اگر با همسایگان تعامل نداشتیم از ترس اونها از ما بود نه الان که شهروند ما در فرودگاه ترکیه سیلی بخورد ویا عربستان ملخ خور بعد از کشتن انهمه حاجی ایرانی برای ما طاقچه بالا بگذارد وامریکا بعد از ازبین بردن سرمایه ملی هسته ای که سالها خون دل خورده بودیم وشهدای عزیزی دادیم در به اصطلاح برجام حالا عملا مارا برای ورود به امریکا تحریم کرده اگر اینها به نطر شما عزت است پس ما دیگر حرفی نداریم وبا این منطق شما تورم هشت درصدی را هم باید قبول کنیم
این خانم محترم کلا برای چی اومده وزیر شده؟ چون مثل آدمای مسخ شده است. یعنی بی بو و خاصیت. انگار حال انجام هیچ کاری نداره. کما اینکه هیچ کاری هم نکرد و در زمان ایشون، بیشترین ضربه به جنگلها خورد و درختان تبدیل شدن به ویلا.
خانم ابتکار شما چیزی جز دروغ گفتن بلدی اون از تالاب هورالعصيم و دروغهای دیگه ای که میگید مردم سطح فهم و درکشون بالاست این جور خالی بندی ها رو میشناسن دوره شما دیگه تمومه با اون کلید قلابی هم کاری از پیش نبردید جز چهار سال غارت اموال بیت المال
ما که معنی این تورم را ندونستیم چطور کنترل شده در حالی که تخم مرغ 100 تومانی دوره احمدی نزاد الان 400 تومان عرضه میشود بی انصافا چرا اینقدر دروغ مبگویید