روز چهارشنبه، دلار به ابتدای کانال ۳هزار و ۷۰۰ تومان نزدیکتر شد و سکه سرانجام پس از ۹ روز از مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان پایین رفت. در پنجمین روز هفته، دلار با ۲۳ تومان افت به قیمت ۳ هزار و ۷۲۰ تومان رسید.
روزنامه دنیای اقتصاد: روز چهارشنبه، دلار به ابتدای کانال ۳هزار و ۷۰۰ تومان نزدیکتر شد و سکه سرانجام پس از ۹ روز از مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان پایین رفت. در پنجمین روز هفته، دلار با ۲۳ تومان افت به قیمت ۳ هزار و ۷۲۰ تومان رسید.
به گفته فعالان، نزول نرخ حواله درهم به زیر محدوده هزار و ۲۰ تومان یکی از عواملی بود که دلار را در مسیر کاهشی قرار داد. در کنار این، تحرکات خالی فروشان ارزی و تقاضای محدود معاملهگران دو متغیر دیگری بودند که قیمت شاخص ارزی را تحت فشار قرار دادند. همسو با افت قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز در مسیر نزولی قرار گرفت و با ۱۴ هزار تومان کاهش به قیمت یک میلیون و ۱۸۶ هزار تومان رسید.
با این افت، فلز گرانبهای داخلی به کمترین قیمت از ۱۳ بهمن رسید. به گفته فعالان، علاوهبر افت قیمت دلار دیگر عاملی که به کاهش بهای سکه کمک کرد، پایین رفتن اونس طلا در بازارهای جهانی و نزدیک شدن به ابتدای مرز هزار و ۲۰۰ دلار بود. تا ساعت ۳ بعدازظهر روز چهارشنبه، اونس طلا روی قیمت ۱۲۱۳ دلار قرار داشت.
قدرت معاملهگران کاهشی
در هجدهمین روز اسفندماه، خریدار چندانی در بازار حضور نداشت و تعیینکنندگان جهت قیمت، معاملهگران کاهشی بودند. در ابتدای روز چهارشنبه، معاملهگران سعی داشتند در میانه محدوده ۳هزار و ۸۳۰ تومان اقدام به فروش دلار کنند، ولی هیچ فردی در بازار با این قیمت حاضر به خرید نشد. در این شرایط که تمایل چندانی به خرید وجود نداشت، شاخص ارزی در کمتر از نیم ساعت تا نقطه ۳ هزار و ۷۲۵ تومان پایین آمد که ۱۸ تومان پایینتر از روز سهشنبه بود. در ادامه روز، شاخص بازار ارز افت بیشتری را تجربه کرد و در نهایت با قیمت ۳ هزار و ۷۲۰ تومان به کار خود پایان داد. این قیمت که ۲۳ تومان کمتر از روز سهشنبه بود، منجر به ثبت پنجمین افت متوالی دلار شد. به گفته فعالان، کاهش تقاضا در روزهای انتهایی سال و افزایش عرضه شرکتهای تجاری از مهمترین عوامل اثرگذار در افت قیمت بودند. به گفته برخی از بازیگران باتجربه بازار، عرضه حواله درهم توسط شماری از شرکتهای تجاری زمینه افت این ارز تا محدوده هزار و ۱۰ تومان را فراهم کرد.
از آنجا که نرخ حواله درهم و دلار بهطور سنتی با یکدیگر رابطه مستقیم دارند، افت نرخ حواله درهم، انتظارات معاملهگران بازار داخلی را نیز تحت تاثیر قرار داد؛ درحالیکه برخی فعالان انتظار دارند پس از ۵ کاهش متوالی، قیمت دلار مقداری اصلاح شود، گروهی دیگر در انتظار افت بیشتر قیمتها هستند. گروه اول باور دارند کف قیمت دلار مرز ۳ هزار و ۷۰۰ تومان خواهد بود و با افزایش تقاضای مسافرتی در آستانه تعطیلات نوروز قیمت به سطوح بالاتر بازخواهد گشت. این در حالی است که گروه دیگری انتظار دارند تا نزدیک انتخابات ریاستجمهوری روند کلی دلار کاهشی باشد.
فشار دوجانبه
در پنجمین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی عمدتا در تمام طول معاملات بازار تحت فشار کاهش بهای اونس و دلار قرار داشت. فلز گرانبهای داخلی در همان ابتدای روز از مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان پایین رفت تا انتظارات کاهشی بیش از پیش تقویت شوند. روز چهارشنبه، سکه معاملات خود را با قیمت یک میلیون و ۱۹۷هزار و ۵۰۰ تومان آغاز کرد که کاهشی ۲۵۰۰ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز سهشنبه داشت. افت ابتدای روز بیشتر تحتتاثیر پایین رفتن اونس از محدوده هزار و ۲۲۰ دلار قرار داشت. پس از باز شدن بازار ارز و مشاهده فضای کاهشی موجود در آن، سکهبازان بیشتر در موقعیت فروش قرار گرفتند و در کمتر از نیم ساعت، فلز گرانبهای داخلی تا نقطه یک میلیون و ۱۹۲ هزار تومان پایین رفت.
سکه تا ساعت یک ظهر در محدوده یک میلیون و ۱۹۰هزار تومان باقی ماند، ولی از این ساعت میزان کاهش کمی تندتر شد و در نهایت ساعت ۳بعدازظهر با قیمت یک میلیون و ۱۸۶ هزار تومان به کار خود پایان داد. سکه تمام در شرایطی در هجدهمین روز اسفندماه ۱۴ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد که در ۴ روز ابتدایی هفته در برابر افت قیمت به زیر مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان مقاومت زیادی کرده بود. با وجود افت قیمت سکه تمام، روز چهارشنبه سکههای کوچکتر همچنان در برابر کاهش قیمت نه تنها مقاوم عمل کردند؛ بلکه به افزایش ادامه دادند. روز گذشته، نیم سکه و ربع سکه هر کدام با هزار تومان افزایش به ترتیب به قیمت ۶۹۰ و ۳۸۵ هزار تومان رسیدند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر