۴۹۳۵۶۳
۵۰۰۳
۵۰۰۳
پ

نامزد در سایه برای روز مبادا

روزنامه همدلی در گزارشی نوشت: هر چه به انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری نزدیک‌تر می‌شویم، فعالیت انتخاباتی رقبا شدید‌تر می‌شود و تلاش برای دیده شدن افزایش می‌یابد.

روزنامه همدلی در گزارشی نوشت: هر چه به انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری نزدیک‌تر می‌شویم، فعالیت انتخاباتی رقبا شدید‌تر می‌شود و تلاش برای دیده شدن افزایش می‌یابد.
در ادامه این گزارش آمده است: به نحوی که مثلا محمود احمدی‌نژاد که به توصیه رهبری از ورود به انتخابات ریاست جمهوری منع شده بود، به همراه اسفندیار رحیم مشایی که رئیس جمهور ۸ساله در سایه دولت پاکدستان! بود، برای حمایت از یار دیرین زندان رفته خود که به قول سخنگوی قوه قضاییه هنوز پرونده تخلفات او باز است، فعالیت توییتری خود را آغاز کرده است. همچنین طی چند روز گذشته با انتشار ویدئوهایی از مشایی و بقایی در روز درخت کاری، حرف از عدالت و شجاعت و پاک ماندن و حتی درخت شدن می‌زنند.
ناگفته نماند که در زمان اعلام نامزدی بقایی در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶، مشایی تهدید کرد که در صورت رد صلاحیت بقایی از طرف شورای نگهبان، دو قطبی خطرناکی در کشور ایجاد می‌شود. از طرفی هم اصول‌گرایان که در قالب جبهه جدید «جمنا» یا همان جبهه مردمی نیروهای انقلاب، فعالیت خود را آغاز کرده است و تا کنون افراد زیادی از جمله میرسلیم، ضرغامی، رئیسی، دستجردی و... را برای رقابت با رئیس جمهور اعتدال‌گرا معرفی کرده است. هر چند که هر روز در حال معرفی افراد و چهره‌های جدید و تایید و تکذیب نامزدی نفرات معرفی شده قبل است.

البته با توجه به روندی که جریان اصول‌گرا در پیش گرفته است، به خوبی می‌توان فهمید که گزینه قابل رقابتی با روحانی ندارند و در تلاشند با دست و پا زدن راهی برای رهایی از این مشکل پیدا کنند.

این در حالی است که اصلاح‌طلبان از مدت‌ها پیش برنامه خود را مشخص کرده و با صراحت اعلام کرده‌اند که نامزد نهایی آنها برای انتخابات ریاست جمهوری۹۶ مانند سال ۹۲ در ائتلاف با اعتدال‌گرایان شخص حسن روحانی است. البته چندی پیش اصلاح‌طلبان در واکنش به شائبه احتمال رد صلاحیت روحانی پیشنهاد کردند یک یا دو نامزد در سایه اصلاح‌طلب برای اطمینان خاطر داشته باشند تا در صورت بروز هر گونه احتمال و مشکل برای شخص روحانی، دستشان در انتخابات خالی نباشد و بتوانند به سرعت فرد مورد نظر را جایگزین کنند. حتی پس از آن اعلام کردند در صورت عدم بروز مشکل صلاحیت برای نامزدشان، می‌توانند برای معرفی بیشتر برنامه‌های روحانی، از این نامزدهای در سایه بهره ببرند.
پیشنهاد نامزدهای پوششی اصلاح‌طلبان نخستین بار توسط محمدجواد حق‌شناس و مرتضی الویری مطرح شد که البته واکنش‌های منفی برخی هم طیف‌هایشان را به همراه داشت. مثلا علیرضا محجوب، نماینده تهران انجام این کار را غیر ضروری دانست و تاکید کرد که به اندازه کافی در این انتخابات رقیب وجود دارد و نیازی به نامزد در سایه نیست. محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت هم یکی از دلایل در نظر گرفتن نامزد پوششی یعنی ردصلاحیت روحانی را حرفی پوچ و بی‌ربطی دانست و گفت که چه ضرورتی دارد ذهن جامعه را درگیر آن کنیم؟ عبدالله ناصری نیز روز گذشته در گفت‌وگو با «انتخاب» گفت که این عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان معتقد است: تاکنون روحانی هیچ تصمیمی در این باره نگرفته ‌است.
البته نظرات را می‌شنوند اما به طور طبیعی باید تا روز ثبت‌نام منتظر بمانیم تا وی نظر خود را اعلام کند، ضمن‌اینکه باید این واقعیت را درنظر گرفت که اگر بخواهیم افرادی در قد و قواره آقای روحانی به عرصه انتخابات وارد شوند کار بی‌معنایی است، اگر هم افرادی که کوچک‌تر از وی بوده بخواهند وارد این عرصه شوند شان آقای روحانی را پایین می‌آورند. به‌همین دلیل بنده یکی از مخالفان نامزد در سایه هستم.از طرفی هم سایت «پارس» مدعی شده، احتمالا روحانی با نامزد در سایه از درون جریان اصلاحات مخالفت می‌کند.
این سایت خبری نوشته است که «جریان اصلاحات با عناوین مختلف درصدد است نامزد جدی را در کنار حسن روحانی مطرح نماید اما وی با این موضوع مخالفت کرده است و بر این اساس روحانی درصدد است یکی از وزرای خود را به عنوان نامزد در سایه معرفی کند.» همچنین این سایت مدعی شده است که گزینه مدنظر روحانی برای پشتیبانی در انتخابات قاضی‌زاده‌ ‌هاشمی، وزیر بهداشت است، چرا که به دلیل ثروت خود، می‌تواند هزینه‌های انتخاباتی روحانی را نیز تامین کند. از طرفی هم کاریزمای لازم برای عبور از روحانی را ندارد و رقیب خطرناکی مثل پزشکیان برای روحانی محسوب نمی‌شود.

البته در کنار مخالفان، موافقانی نیز هستند که انجام این کار را ضروری و منطقی می‌دانند. محمد عطریانفر، عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی یکی از چهره‌هایی بود که طی مصاحبه‌ای اسحاق جهانگیری و محمدعلی نجفی را از بهترین نامزدهای پوششی برای انتخابات پیش رو معرفی کرده بود. همچنین غلامحسین کرباسچی هم در گفت‌وگو با خبرآنلاین با اینکه حسن روحانی را کاندیدای اصلی اصلاح‌طلبان دانست، اما حرف زدن از یک نامزد پوششی را چندان هم غیرعاقلانه ندانست. او گفته بود:«روحانی اگر در انتخابات حضور داشته باشد و در رقابت انتخاباتی باشد قطعا هیچ کاندیدای اصلاح‌طلب یا معتدلی با او رقابت نخواهد کرد. اما بالاخره نمی‌شود در مورد وضعیت انسان‌ها به صورت قطعی سخن گفت. شاید خدای نکرده کسالتی یااتفاقی برای روحانی پیش آمد، باید نامزد پوششی وجود داشته باشد. این موضوع نه یک بلوف است و نه اینکه بخواهند کسی را بترسانند یا امیدوار کنند. نیروهای متعدد توانمند ومستعد برای اداره کشور وجود دارد اما با حضور روحانی در انتخابات سال آینده هیچ نیروی اصلاح‌طلبی در مقابل او نخواهد بود.»
همچنین الیاس حضرتی نیز از علی مطهری و پزشکیان به عنوان گزینه‌های مناسب برای نامزد پوششی نام برده بود و اخیرا نیز در اینستاگرام در صفحه شخصی خود با بیان اینکه قطعا نامزد صددرصدی اصلاح‌طلبان برای انتخابات ٩6 روحانی است گفته که با این حال ما وجود کاندیدای پشتیبان را نیز لازم می‌دانیم و معتقدیم باید سبدی از کاندیدا داشته باشیم و نه فقط یک نامزد. البته محمدرضا عارف، رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان روز گذشته در جمع خبرنگاران در رابطه با معرفی گزینه دیگری در کنار روحانی از سوی اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری 96 اظهار کرد: «در جلسه شورای سیاست‌گذاری در این باره بحث جدی داشتیم و امیدواریم قبل از پایان سال کاندیدای نهایی خود را معرفی کنیم.»

البته با توجه به اینکه وضعیت اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان برای انتخابات پیش رو تا حد زیادی مشخص است، ستاد انتخاباتی روحانی فعالیت جدی خود را در وقت قانونی آغاز خواهد کرد. «محمد شریعتمداری» معاون اجرایی رئیس جمهور که ریاست ستاد انتخاباتی رئیس جمهور را عهده دارد، با آغاز به کار ستاد انتخاباتی از سمت خود استعفا خواهد داد. البته این ستاد از ابتدا قرار بود به ریاست «محمدعلی نجفی» آغاز به کار کند ولی به دلیل مشکلات جسمانی او، این مسئولیت بر عهده معاون اجرایی رئیس جمهوری گذاشته شد و نجفی ریاست اتاق فکر ستاد را بر عهده دارد.

بنابراین گزارش؛ همه چیز رفته‌رفته مهیا می‌شود تا به استقبال برگزاری انتخاباتی دیگر برویم. حالا باید منتظر بود و دید که عملکردهای رقبا و نامزدهای انتخاباتی به چه صورت خواهد بود و آیا می‌توانند تنوره انتخابات را مثل سال۹۲ گرم کنند و زمینه مشارکت بالای مردم پای صندوق‌های رای را فراهم کنند، یا با بی‌اخلاقی و رفتارهای سیاسی، مردم را از حضور در انتخابات مایوس کرده و با مشارکت حداقلی مواجه خواهیم بود.

* جزئیات جدید از نشست مشترک هیات رئیسه شورای‌عالی با روحانی
اصلاح‌طلبان به زودی با شریعتمداری دیدار می‌کنند
در دیدار چندی پیش هیات رئیسه شورای‌عالی سیاست‌‌گذاری اصلاح‌طلبان با حجت‌الاسلام حسن روحانی، مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور در آستانه برگزاری دو انتخابات مهم بهار سال آینده مورد بحث و بررسی قرار گرفت.به گزارش ایلنا، اعضای هیات رئیسه شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان حدود ۱۰ روز پیش در دیدار با حجت‌الاسلام حسن روحانی درباره برخی از مهم‌ترین مسائل کشور در آستانه برگزاری دو انتخابات مهم ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا به گفت‌وگو و تبادل‌نظر پرداختند.طبق اخبار رسیده در این دیدار که محمدرضا عارف، حجت‌الاسلام موسوی‌لاری،حسین کمالی، محمود صادقی، حسین مرعشی، مرتضی حاجی، ژاله فرامرزیان و صدراعظم نوری حضور داشتند، مباحثی در مورد مسائل اجتماعی، اقتصادی و فضای سیاسی کشور در آستانه برگزاری این دو انتخابات سرنوشت‌ساز مورد بررسی قرار گرفت.
اعضای هیات رئیسه شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان همچنین برخی از انتقادها و کاستی‌هایی را که طی مدت اخیر در سطح جامعه درخصوص عملکرد اجزای بدنی دولت و مدیران سایر دستگاه‌ها مطرح بوده، به استحضار رئیس‌جمهور رساندند.در این جلسه همچنین بر ضرورت تعامل کلی حامیان دولت جهت انتخابات سالم و موثر تاکید شد.بنابر این گزارش، در دیدار اعضای هیات رئیسه شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با رئیس‌جمهور که حدود ۲ ساعت به طول انجامید، محمد شریعتمداری هم حضور داشته است.در این دیدار علاوه بر بحث و بررسی تاکتیک‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان و جریان مخالف دولت، موضوع استفاده اصلاح‌طلبان از کاندیدای پوششی در کنار روحانی نیز مطرح شده و رئیس‌جمهور، رئیس ستاد انتخاباتی روحانی و اعضای شورای‌عالی سیاستگذاری نظرات خود را در این رابطه مطرح کردند، اما هنوز در این خصوص به تصمیم‌گیری نهایی نرسیده‌اند.
این درحالی است که در جریان دیدار اخیر، هیات رئیسه شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بر ضرورت تدوام دیدارها با رئیس‌جمهور تاکید کرده است.در جلسه روز یکشنبه شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، پیشنهاد شده است که در آینده نزدیک دیداری با حضور تمامی اعضای شورای‌عالی با روحانی برگزار شود و مقرر شده، برای فراهم کردن شرایط برگزاری این دیدار، ابتدا نشستی با حضور تمامی اعضای شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با محمد شریعتمداری رئیس ستاد انتخاباتی روحانی برگزار شود و در ادامه دیدار اعضای شورای‌عالی با روحانی نیز انجام شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج