در شرایطی که هدف از اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها کاهش تضاد طبقاتی و ایجاد عدالت اجتماعی بود، اما دولت قبل با پرداخت یارانه نقدی به آحاد ملت در اصل اهداف این طرح را به حاشیه برد و فقط هزینهای سنگین به بودجه کشور و دولتهای بعدی اضافه کرد.
روزنامه آرمان- امیر داداشی: در شرایطی که هدف از اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها کاهش تضاد طبقاتی و ایجاد عدالت اجتماعی بود، اما دولت قبل با پرداخت یارانه نقدی به آحاد ملت در اصل اهداف این طرح را به حاشیه برد و فقط هزینهای سنگین به بودجه کشور و دولتهای بعدی اضافه کرد.
دولت یازدهم که اولین دولت بعد از ریاست جمهوری محمود احمدینژاد محسوب میشود باری سنگینتر از دولتهای آینده بر دوش دارد و تا امروز مسئولان آن تلاش کردهاند تا با روشهای مختلف افراد غیرنیازمند را شناسایی کرده و آنها را از مشمولان دریافت یارانه خارج سازند. اخیرا نیز مجلس، با کاهش بودجه یارانه نقدی در سال ۹۶ نسبت به سال جاری، بودجه پرداخت یارانه را ۳۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تعیین کرد تا در عمل امکان پرداخت یارانه فقط به ۶۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر فراهم شود.
بنابراین با این مصوبه مجلس، دولت باید سال آینده یارانه حداقل شش میلیون نفر را قطع کند. رئیس مجلس نیز در جلسه یکشنبه و در پاسخ به اظهارات یک نماینده مبنی بر مخالفت دولت نهم با تخصیص یارانه به تمام دهکها گفت: دولت گذشته معتقد بود یارانه باید به کل جمعیت ایران پرداخت شود و این موضوع خلاف واقع است. این بند از لایحه بودجه ۹۶ در حالی به تصویب رسید که محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه بهمن امسال از حذف چهار میلیون نفر یارانهبگیر خبر داد که از این میان، یارانه حدود یک میلیون نفر پس از اعتراض، دوباره برقرار شده است.
از سوی دیگر، محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینیشهر یکشنبه در نشست علنی مجلس، در مورد عدم تخصیص یارانه به تمام دهکها در دولت نهم، مطلبی را عنوان داشت که با واکنش رئیس مجلس مواجه شد. او با بیان اینکه رویه کنونی در پرداخت یارانه به تمام دهکها نادرست است، اظهار داشت: دولت نهم نیز با رویه کنونی مخالف بود. ابطحی با بیان اینکه در زمان تصویب لایحه مذکور در مجلس هشتم، دولت نامهای به مجلس داد تا لایحه را برای اصلاح و بررسی بیشتر در حوزه پرداخت یارانه به دهکها به دولت بازگرداند، ادامه داد: مساله پرداخت یارانه به ۱۰ دهک در قانون هدفمندی مربوط به دولت قبل نمیشود.
نمایندگانی همچون مصباحی مقدم و فولادگر این پیشنهاد را مطرح کردند و پس از طرح این موضوعات دولت قبل میخواست لایحه را پس بگیرد. دراین حال علی لاریجانی نیز در پاسخ به اظهارات این نماینده عنوان کرد: دولت گذشته معتقد بود یارانه باید به کل جمعیت ایران پرداخت شود و این موضوع مطرح شده از سوی جنابعالی خلاف واقع است. او با اعلام اینکه قانون هدفمندی قبل از اینکه به مجلس برسد، خارج از پارلمان، ساعتها درباره آن بحث کارشناسی شد، گفت: دولت قبل به جد معتقد بود که یارانه باید به تمام مردم داده شود. رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در مجلس هم نسبت به پرداخت یارانهها به کل جمعیت ایران مخالفتهایی وجود داشت، افزود: این مساله موجب شد که یکی از اعضای هیات رئیسه پیشنهاد دهد که در لایحه مذکور تاکید شود که یارانه با اولویت به طبقات پرداخت شود.
ابلاغ قانون بودجه پس از انتخابات
پس از مصوبه مجلس در رابطه با تعیین سقف پرداخت یارانه، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز گذشته گفت: به نظر میرسد قانون بودجه پس از انتخابات ابلاغ شود. به گزارش خبرآنلاین احمد میدری اظهار داشت: با توجه به آماری که آقای نوبخت اعلام کرده، تاکنون چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از جمعیت ۷۷ میلیونی یارانه بگیران حذف شده است. او در پاسخ به این سوال که زمان اجرای تصمیم مجلس برای حذف ۹ میلیون یارانه بگیر در سال آینده چه زمانی خواهد بود،عنوان کرد:چون تکلیف مجلس است، دولت باید این مصوبه را اجرایی کند.
در کنار سخنان میدری، اما برخی کارشناسان اقتصادی و سیاسی معتقدند با توجه به نزدیک بودن انتخابات دولت یارانهبگیران را حذف نخواهد کرد. روز گذشته همچنین قائم مقام وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی مطرح کرد: از سال گذشته تا کنون یارانه نقدی حدود پنج میلیون نفر از گروهای پردرآمد حذف شده و شناسایی افراد متمکن از طریق بانکهای اطلاعاتی قوی صورت گرفته است. به گزارش ایسنا ابوالحسن فیروزآبادی تصریح کرد: شناسایی گروههای پردرآمد و افراد متمکن از طریق بانکهای اطلاعاتی قوی در اختیار وزارت کار صورت گرفته و به طور مشخص چهار میلیون و ۸۶۰ هزار نفر تا این برج از شمول دریافت یارانه حذف شدند.
او ملاک حذف یارانه افراد پردرآمد را توانایی و تمکن مالی آنها عنوان کرد و افزود: در جریان شناسایی افراد و گروهها، وزارت کار آسیبپذیری و وضعیت زندگی خانوار را مدنظر قرار میدهد. فیروزآبادی درباره تعداد اعتراضکنندگان به حذف یارانه به عدد و رقمی اشاره نکرد، اما تعداد آنها را اندک خواند. قائم مقام وزیر کار همچنین با تایید ارسال پیامک به افراد قبل از حذف یارانه آنها، بیان کرد: افرادی که پیامک حذف دریافت میکنند باید در فرصت داده شده مدارک و مستندات خود را برای اثبات نیازمندی وگرفتن یارانه ارائه کنند تا بررسی شود.
در ضمن این صحبتها باید یادآور شد که رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور طی روزهای گذشته از قطع یارانه چهار میلیون و ۸۵۳ هزار و ۳۸۶ نفر از افراد تا اول بهمن ماه امسال خبر داد که درآمد ناخالصشان از سه میلیون تومان بیشتر بوده است. نوبخت در مخالفت با تعدادی از نمایندگان مجلس که حذف یارانه ۲۰ درصد افراد تا پایان سال ۹۶ را پیشنهاد کرده بودند، گفته بود: تاکید مجلس برای قطع یارانه افرادی که تا سه میلیون تومان درآمد دارند، در حالی است که بسیاری از خانوادهها مستاجر یا دارای بیمار صعبالعلاج و فرزند دانشجو هستند و حذف آنها از دریافت یارانه نوعی بیعدالتی به شمار میرود. در حال حاضر شناسایی گروههای پردرآمد و افراد ثروتمند برای قطع یارانه بر اساس بانکهای اطلاعاتی مختلفی همچون مالیات، حقوق و درآمد و مسکن صورت میگیرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
یعنیبادادنیارانهرای
بازم خدارو شکر
بعدانتخاباتمنتظرهمهچیزباشیمجالبهاطلاعرسانیخوبه
اینم یه نوع آوانس یابهتربگوییم رشوه دادن به ملت برای رای
بعد از انتخابات هم که یارانه ها قطع و به حساب آقازاده ها واریز میشود
خوش باشید
........موافقم سلام سانسورچی
اره دیگه بعد انتخابات خرشون که از پل گذشت یارانه ها قطع...البته یارانه نیازمندان پر.....
واقعیت خرشون از پل گذشت قطع
اینو دیگه میفهمیم که اگه یارانه قطع بشه رای نمیدیم
بخاطر انتخابات که مردم برن و رای بدن