پسته ایرانی بورسی شد
علی طیب نیا گفت: راه اندازی معاملات پسته در بورس کالای ایران یکی از راههای جهانی شدن دوباره این محصول است.
خبرآنلاین: علی طیب نیا گفت: راه اندازی معاملات پسته در بورس کالای ایران یکی از راههای جهانی شدن دوباره این محصول است.
، صبح امروز مراسم نخستین عرضه پسته در بورس کالای ایران که با حضور علی طیب نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی، شاپورمحمدی رئیس سازمان بورس اوراق بهادار، حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران و جمعی از مسئولان وزارت اقتصاد و محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و برخی نمایندگان مجلس برگزار شد.
علی طیب نیا وزیر اقتصاد در این مراسم با اشاره به اینکه پسته یکی از محصولات صادراتی و ارزآور کشور ماست، گفت: ما در فرآیند ایجاد اشتغال، مبارزه با فقر و رفع مشکلات اقتصادی مجبوریم تمرکز خود را روی بخش کشاورزی بگذاریم.
وی افزود: یکی از محصولات عمده ما در بخش کشاورزی، پسته است و راه اندازی معاملات پسته در بورس کالای ایران یکی از راههای جهانی شدن دوباره این محصول است.
به گفته طیب نیا شکل گیری یک بازار منسجم در بورس کالا کمک می کند که فرآیند کشف قیمت این محصول در بازار رقابتی و شفاف شکل بگیرد و گامی به سوی عرضه آن در دنیا برداشته شود.
طیب نیا با بیان اینکه اگر ما می خواهیم بهره وری را بالا ببریم و می خواهیم قیمت تمام شده در فرآیند تولید کاهش بدهیم چاره ای جز ورود به بازارهای بین المللی نداریم،تصریح کرد: وقتی یک محصول به بازارهای بین المللی وارد می شود، چاره ای جز تلاش برای قبمت تمام شده و ارتقاء بهره وری ندارد.
وزیر اقتصاد با اشاره به جایگاه صادرات پسته ایران در جهان نیز گفت: از روزی که مجوز فعالیت بورسذهای جدید در کشور صادر شده، توانستیم جایگاه بازار سرمایه را تقویت کرده و ارتقا دهیم و خوشبختانه طی سالهای اخیر شاهد توسعه بازار سرمایه در کشور هستیم .
تمرکز بر ظرفیت های کشاورزی
او با بیان اینکه ما مصمم هستیم از ظرفیت های موجود در کشور و به ویژه بخش کشاورزی استفاده کنیم،یادآورشد: حدود ۲ سال است که سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی در بخش کشاورزی توفیقات خوبی کسب کرده است.بازار سرمایه ظرفیت های فراوانی دارد که می تواند در اختیار بخش های تولید واقعی کشور قرار دهد.
طیب نیا هدف اصلی دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی را تولید هرچه بیشتر و اشتغال ذکر کرد و گفت: دستیابی به رشد اقتصادی مستمرو کاهش فقر از اهداف اصلی دولت است؛ قطعا بازار سرمایه ظرفیت های بسیاری دارد که می تواند در اختیار اقتصاد مقاومتی قرار بگیرد.
او وجود یک همبستگی مستحکم بین رشد اقتصادی و توسعه نظام مالی کشور را مورد تاکید قرار داد و اظهارداشت:به دلایل عدیده نظام مالی ما قادر نبوده و نیست تامین مالی بخش تولید را انجام دهد. همه ما به این نتیجه رسیده ایم که عمده مشکل تولید مربوط به تامین مالی کشور است.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه بانکها تاکنون وظیفه تامین مالی را به عهده داشتند،خاطرنشان کرد: ولی برای اینکه بازار سرمایه کشور بتواند وظیفه خود را برای تامین مالی تولید انجام دهد،نیاز به برنامه های منسجمی داریم.
او ادامه داد: من از نمایندگان مجلس تمنا دارم به ما کمک کنند تا اصلاح نظام بانکی و افزایش سرمایه بانکها را به عنوان یک اصل در نظر گرفته و همانطور که دیروز با اصلاح مصوبه مالیات بر ارزش افزوده به ما کمک کردند،در این رابطه نیز دولت را همراهی کنند.
تضمین اوراق بدهی دولت
طیب نیا با تاکید بر اینکه ما باید کاری کنیم بازار سرمایه محل مناسبی برای نگهداری دارایی های مردم باشد ،عنوان کرد: بازار سرمایه باید محلی برای تامین مالی تولید باشد؛ مردم حق دارند دارایی خود را در بازاری شفاف نگهداری کنند که ریسک آن را محک بزنند و نقدشوندگی آن را تضمین شده بدانند.
او اضافه کرد: مردم بر حسب عادت دارایی های خود را به سمت املاک و مستغلات و طلا می برند؛اما باید بدانند بازار سرمایه این امکان را دارد که دارایی های خود را به آن منتقل کنند.در واقع انتقال سرمایه مردم سبب تامین بخشی تولید شده و این ثروت از دارایی به سرمایه تبدیل می شود که می تواند در مسیر رشد اقتصادی کشور نقش مهمی را ایفا کند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه یکی از اقداماتی که طی سالهای اخیر صورت گرفته بازار بدهی است،یادآورشد: تا دوسال پیش در بازار سرمایه کشور بازار بدهی به شکل امروز نداشتیم واوراقی که منتشر می شد از سوی سیستم بانکی منتشر می شد ،طبیعتا اصابت نهایی آن اوراق هم در نظام بانکی بود.
اوبا بیان اینکه با راه اندازی بازار بدهی دو هدف را دنبال کردیم،خاطرنشان کرد: نخست تامین مالی بنگاههای تولیدی با اولویت بنگاههای بخش خصوصی است و هدف دوم ساماندهی به بدهی های دولت است؛ ما مشاهده کردیم دولت بدهی هایی دارد که فارغ از میزان آن سامان ندارد،یعنی سندی موجود نیست که طرف طلبکار نحوه تسویه و تضمین آن را بداند.
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه ایده بازار بدهی در راستای سیاستهای اصل ۴۴ موجبات تسویه بدهی دولت را فراهم کند،متذکر شد: لذا به دلیل محدودیت هایی که داشتیم سازمان برنامه و بودجه ناچار شد، بخشی از این بازار را در اختیار دولت قرار دهد.
انبارهای لازم را داریم
حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران در ابتدای مراسم با ارائه گزارشی از فعالیت های انجام شده در بورس کالا برای تامین مالی و خرید محصولات کشاورزی گفت: محصولی که می خواهد بورسی شود، باید انبارهای مناسبی داشته باشد و ما برای پسته این انبارها را داریم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه ایران ۴۰ درصد از پسته دنیا را تامین می کند،اظهارداشت: در سال ۲۰۱۵ به میزان ۲۳۰ هزار تن پسته در کشور تولید شد.
ارسال نظر