محمدرضا باهنر در سالهای اخیر چهره ای شناخته شده است نه به دلیل سالها فعالیتش در مجلس که به دلیل تلاشهایی که برای پر کردن جای خالی عسگراولادی در جریان اصولگرایی میکند. او با رسانه آشناست و از هیچ فرصتی برای رساندن پیامش نمیگذرد؛ او به سایتانتخاب از وضعیت انتخابات و روزهایی که در بهارستان بود روایت کرد که در ادامه میخوانید.
روزنامه آرمان: محمدرضا باهنر در سالهای اخیر چهره ای شناخته شده است نه به دلیل سالها فعالیتش در مجلس که به دلیل تلاشهایی که برای پر کردن جای خالی عسگراولادی در جریان اصولگرایی میکند. او با رسانه آشناست و از هیچ فرصتی برای رساندن پیامش نمیگذرد؛ او به سایتانتخاب از وضعیت انتخابات و روزهایی که در بهارستان بود روایت کرد که در ادامه میخوانید.
استیضاح آقای شیخالاسلام را چطور میبینید و ابزار شما در چه بود؟
ابزار فقط استدلال است و چیز دیگری نیست. فرض کنید یک برگ برنده گیر بیاورم و آن را در صندوقچه بگذارم و سر بزنگاه این برگ را رو کنم. من اصلا این کار را قبول دارم. میگویم شما زمانی که میخواهید انتخاب انتخاباتی انجام دهید افشاگری در زمان انتخابات دقیقا به ضرر خودتان و ما میشود چون بالاخره مخاطبان شما اول دارند و میگویند اگر آقای باهنر این مشکل را داشته است چرا تا دیروز نگفتید. اگر هم نداشته چرا این پرونده را برای او درست کردید.
یعنی معتقد هستید آن روز افشاگری آقای احمدینژاد باعث رأی اعتماد شد؟
اصلا اعتقاد ندارم. آقای احمدینژاد یکی از بحثهایش این بود که یک پرونده در زیر بغلش داشت و مدام میگفت که بگویم یا نگویم. من این رویهها را، نه اخلاقی میدانم، نه شرعی. افشاگری اصلا معنا ندارد. اگر شما اطلاعی دارید که در اداره کشور اتفاقی میافتد و کسی در حال سوءاستفاده از نظام و امکانات نظام است، حتی زمانی که رقیب تو نیست، حتی زمانی که دوست توست باید بروی و مساله را افشا کنید. نه این که این افشا را سر بزنگاهها بگذارید و بخواهید که یک رأی بیاورید یا نیاورید.
درباره هزینه انتخاباتی توضیح دهید
بعضی وقتها بعضی از نمایندگان در تهران انتخاب میشدند و میگفتند ما شخصا ۵میلیون تومان بیشتر که خرج نکردیم. ما به آنها میگفتیم شما درست است که این مبلغ را خرج نکردهاید ستاد بیشازاین برای شما هزینه کرده است به این هم خواست یک جریان نیست، اصولگرایان، اصلاحطلبان، مستقل ها هستند که تقریبا مرا میشناسند و در تهران اگر کسی بخواهد تصویر و اسمش را به سمع و نظر همه رأیدهندگان برساند، اگر امروز بخواهد انفرادی خرج کند حداقل باید ۵۰۰ میلیون تومان خرج کند. اما اگر تجمعی شود، سینفره شود این ۵۰۰ میلیون تومان ضرب در ۳۰ نمیشود و دو برابر یا سه برابر میشود.
چرا جزو کسانی بودید که مانع از افشای نام این ۱۷۰ نماینده شدید؟
من اصلا مانع این قضیه نشدم. میگویم هیچ کس حق ندارد افشاگری کند. زمانی است که دادگاه تشکیل میشود و یک سری محکوم میشوند، در آن زمان اعلام میشود. اگر قانون تصویب شود که انشاءا... در حال تصویب شدن است و مجمع آن را پیگیری میکند، مشخص شود همانطور که ما از ۱۴۲ داریم، میگوید که تمام وزرا و رئیسجمهور و معاونان رئیسجمهور و رهبر باید قبل از انتصاب به مسئولیت مایملک خودشان را به قوه قضائیه اعلام کنند و بعد از پایان مسئولیت میزان دارای خودشان را نیز اعلام کنند. اگر این دو اعلامی که میشود تفاوت معناداری پیدا کرده در آن زمان قوه قضائیه میتواند رسیدگی کند.
از نظر شما این اتهام نیست و یک پروسه عادی بود که مسیر خودش را طی کرد و باز هم میگویید آن ۱۷۰ نفر نباید اسمشان افشا شود.
بله حتما نباید بشود مگر این که دادگاهی تشکیل شود؛ از آنها سؤالی بپرسد، محاکمه شوند و محکوم شوند و رسانهها اعلام کنند.
ماجرای حصر چه شد و قرار است که حل شود ؟
الان این مساله حل شده است. باید در حصر باشند.
از افرادی بودید که در شهردار شدن آقای احمدینژاد نقش بسزایی داشتید.
آن زمانی که آقای احمدینژاد میخواست شهردار تهران شود دولت اصلاحات روی کار بود و وزارت اطلاعات پیغام داد که ایشان مشکلاتی دارد من رفتم با وزیر اطلاعات صحبت کردم که چه مشکلی وجود دارد که گفتند ایشان در زمان استانداری در اردبیل یک سری مبادلات مرزی داشته است. گفتم یکی از استاندارهای آقای هاشمی که در زمان ایشان بودند اسم ببرید که از این مبادلات نداشته، اینها اختیار و اجازه داشتند از طرف دولت میرفتند و این مبادلات مرزی را انجام میدادند و کار عمرانی را پیش میبردند. اگر آقای احمدینژاد از این پول استفاده شخصی کرده است و در جیبش گذاشت است بله او متهم است و باید محاکمه شود. گفتند نه چنین چیزی وجود ندارد.
عرض کردم که بنابراین این اتهام وارد نیست و برخورد شما الان سیاسی است. ایشان میتواند شهردار شود و هیچ مشکلی وجود ندارد. الان هم معتقد هستم که ایشان میتوانست شهردار شود. آقای احمدینژاد زمانی که کاندیدای ریاست جمهوری شدند کاندیدای ما نبودند و ما از کسی دیگری حمایت میکردیم. بنده خودم در آن سال رئیس ستاد آقای لاریجانی بودم. با این که دوستی ما با آقای احمدینژاد ۲۰ سال قبل از این که رئیسجمهور کشور شود، وجود داشت. آقای احمدینژاد به خردجمعی اعتقاد نداشت و بیشتر به فهم خودش تصمیمی گرفته و میخواست کار کند.
منظور شما از دو قطبی تکرار حوادث سال ۸۸ است.
مثلا ما میگفتیم شاید ممکن است آن اتفاقات دوباره تکرار شود. یعنی رقاب، رقابت خشن خارج از عرف شود.
اگر آقای احمدینژاد برای عدم تکرار حوادث ۸۸ از ورود به انتخابات منع شدند به این معناست که یک پای حوادث آقای احمدینژاد بوده است؟ آقای مطهری گفتند. نظر شخصی خودتان در این مورد چیست؟
برای سال ۸۸ برای آنها بحث محاکمه نداریم، تصمیمگیری در این است و این طوری پیش میرود و این که آقای احمدینژاد به خاطر عدم تکرار سال ۸۸ منع شده است این مساله حتمی نیست، شما خودتان برداشت کردید. من گفتم که رقابت، رقابت خشنی میشد، این که برداشت شما این بود اگر ۸۸ تکرار میشد، تکرار نمیشد؛ اگر قرار باشد زمانی محاکمه یا دادگاهی صورت بگیرد الان به نفع هیچ طرفی نیست. بنده معتقد هستم همان سران فتنه که الان در حصر هستند این بار با ملاطفت نظام هستند و اگر قرار باشد زمانی محاکمه صورت بگیرد حرفهای ناگفتنی و حرفهایی که میشود گفت خیلی زیاد است. همه نظامها این طور هستند، فرض کنید وزارت خارجه الان بعضی از اسناد را افشا میکند که مربوط به ۴۰ سال قبل است. همه خبرها همیشه برای بازگوکردن در جامعه ضرورت ندارد. بعضی وقتها تهدید امنیت ملی است، بنابراین در حاکمیت طبیعی است که بعضی بحثها محرمانه بماند و بعضی از بحثها طبقهبندی شود.
در کشورهای توسعه یافته یکسری قوانین دارند مثلا فرانسه بدست ۵۰ یا ۳۰ سال اگر اهمیتش را از دست داده باشد، تصمیماتی گرفته میشود.
تصمیمات شورای عالی امنیت ملی، تصمیمات دفاعی و تصمیمات امنیتی، تصمیمات سیاست خارجی، نه این که تصمیمات وزارت خارجه بعد از ۴۰سال افشا شود. بعضی از این سیاستها همان روز روی آنتن میرود و مشکلی ندارد ولی بعضی وقتها بعضی از تصمیمات است که در پروتکلهای بینالمللی طبقهبندی شده میمانند.
ماجرا چه می شود، در آخر قرار است چه شود ؟ آیا قرار است که حل شود ؟
الان این مساله حل شده است. باید در حصر باشند.
یک شایعاتی حول محور رد صلاحیت آقای روحانی وجود دارد، آیا این شایعات را شما شنیدید ؟
من فکر میکنم اینها یک مقدار دوستان کم فهم و حتی دوستان کم فهم خود آقای روحانی، نمیخواهم توهینی به آنها داشته باشم، من هیچ وقت این مساله را تأیید نمیکنم و از همه فضاها و اطلاعات و چیزهایی که دارم اینطور به نظر میرسد. البته ما در این منصب نیستیم و وظیفه شورای نگهبان است. اما با تحلیل سیاسی که دارم و اطلاعاتی که دارم، این اتفاق نمیافتد. ممکن است بعضی از دوستان کم فهم و طرفدار آقای روحانی بخواهند آن را به عنوان یک مظلوم نمایی در جامعه مطرح کنند. من خواهش میکنم که آنها این حرفها را نزنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
چرااااا
یعنی چی ؟
تو هم داری از آب گل آلود ماهی میگیری ....