پادشاه عریستان: به ائتلاف علیه ایران ملحق شوید!
پایگاه خبری انتخاب به نقل از اندیشکده بروکینگز نوشت: عربستان سعودی پادشاه و وزیر خارجه اش را به یک سفر دیپلماتیک مهم فرستاده است . این سفر نقش کلیدی برای بهبود روابط دیپلماتیک استراتژیک عربستان دارد.
پایگاه خبری انتخاب به نقل از اندیشکده بروکینگز نوشت: عربستان سعودی پادشاه و وزیر خارجه اش را به یک سفر دیپلماتیک مهم فرستاده است . این سفر نقش کلیدی برای بهبود روابط دیپلماتیک استراتژیک عربستان دارد.
تور یک ماهه آسیایی پادشاه عربستان روز یکشنبه آغاز شده است. او با ۶۰۰ همراه به مالزی و برونئی و چین و ژاپن و مالدیو قبل از حضور در نشست سالانه اتحادیه عرب در اردن در پایان ماه مارس سفر کرده است. این اولین دیدار پادشاه عربستان از اندونزی از زمان ملک فیصل در دهه ۱۹۷۰ و اولین دیدار پادشاه از ژاپن است.
آل سعود معمولا به مدت طولانی خارج از عربستان در سفرند. محمد بن نایف برای مثال یک ماه در الجزایر بود. اما این سفرها عمدتا خصوصی اند و بخش کمی از آن به دیپلماسی عمومی اختصاص پیدا میکند. ملک سلمان در این سفر بیشتر به دنبال اعمال نقش علنی تر است. همراهان او در این سفر به ۱۵۰۰ نفر می رسند.
یکی از اهداف گفته نشده این سفر طولانی نمایش انعطاف پذیری و نشاط پادشاه است. سلمان حدود ۸۱ سال دارد . شایعاتی مبنی بر وخامت سلامت او وبه ویژه در مورد سلامت روانی او وجود دارد. مراکز پیشرفته سلامت او را آزمایش میکنند. در نتیجه سفر او به این دلیل تا این اندازه طولانی در نظر گرفته شده که در هر یک از مقاصد سفر به اندازه کافی اقامت داشته باشد که آسیبی به سلامت او وارد نشود. زمان اقامت او در اندونزی ۱۲ روز است و این شامل توقف کوتاهی در بالی هم میشود.
اندونزی ، مالزی و برونئی از کشورهای مهم مسلمان اند و همه اینها متحدان بالقوه عربستان در رقابت منطقه ای اش با ایران هستند. سعودی ها از همه اینها خواسته اند که به ائتلاف نظامی علیه ایران بپیوندند . این در حالی است که هدف صوری این ائتلاف مبارزه با تروریسم است.
چین و ژاپن بازارهای مهم خرید نفت از عربستانند. ایران نیز یکی از رقبای عربستان در این بازارهاست که با برداشته شدن تحریم ها این رقابت ها جدی تر از پیش شده است. ما میتوانیم انتظار داشته باشیم که توافق جدیدی بین عربستان و این کشورها طی این سفر یک ماهه به امضا برسد.
سفر اخیر عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان به بغداد نیز از اهمیت بالایی برخوردار بود. این اولین سفر یک مقام عالی رتبه به عراق از دهه ۱۹۹۰ بود. آخرین دیدار در این سطح به سفر سفیر وقت عربستان در آمریکا به عراق در بهار ۱۹۹۰ برای میانجی گری جهت کاهش تنش های بین بعداد و واشنگتن مربوط می شد. در تابستان آن سال صدام به کویت حمله کرد و عربستان را نیز تهدید به حمله کرد. بیست و هفت سال بعد حمله آمریکا به عراق اتفاق افتاد.
ریاض قویا بر این باور است که تنها اثر حمله سال ۲۰۰۳ آمریکا به عراق افزایش نفوذ و قدرت ایران در بین جامعه شیعیان عراق بوده است و آنها را بر سر قدرت آورده. سالهای سال سعودی ها از بازگشایی سفارت در عراق و ارسال سفیر به بغداد سر باز میزندند و نمی خواستند که به دولت شیعه روی کار در عراق وجهه ببخشند. زمانی که در نهایت سفیر عربستان به عراق اعزام شد تنها چند ماه بعد به واسطه اظهاراتش درباره نفوذ ایران در عراق فراخوانده شد.
در نتیجه سفر اخیر عادل الجبیر به عراق از اهمیت بالایی برخوردار بود و نشان دهنده تغییر در رویکردهای سعودی است. او دیدارش را با العبادی نخست وزیر عراق مثبت ارزیابی کرد و گفت که دو کشور پذیرفته اند که برای جنگ با تروریسم با هم همکاری هایی داشته باشند.
سعودی ها به دنبال اهداف متعددی در عراق هستند. آنها امیدوارند که با روابط بهتر با دولت العبادی در سطوح بالاتر تا حدی از سطج روابط ایران و نفوذ ایران در بغداد بکاهند. ریاض بعید است که بتواند به اندازه ایران که دارای نقوذ بالایی در جامعه شیعیان عراق است و در میان سیاست مداران و شبه نظامیان شیعه در این کشور از جایگاه بالایی برخوردار است نفوذ کسب کند اما سعی میکند تا حدی نفوذ داشته باشد.
سفر وزیر خارجه عربستان به معنای واقع گرایی جدید عربستان است. اقلیت سنی مذهب در عراق کنترل کشور را در آینده نزدیک به دست نخواهند گرفت. چند دهه است که آل سعود واقعیت را در عراق ندیده گرفته است و امروز بازگشت آنها به واقع گرایی کمی دیر است.
نشست اتحادیه عرب در امان اردن یک نشست کلیدی برای عربستان است. این کشور به دنبال اتحاد اعراب در برابر طوفان چالش هایی است که اعراب را در داخل و خارج مرزهایشان در بر گرفته است. موفقیت این تور آسیایی و اتخاذ یک رویکرد منعطف تر در قبال عراق سنگ بنای نشست مهم اتحادیه عرب در امان است.
نظر کاربران
به امید نابودی وهابیت و آل سعود در جهان انشاء....
جنگ خوب نیست فایدش فقط برای آمریکا و روسیه هست هم اسلحشون فروش میره هم نفتشون گرون میشه تا صد سال دیگه تامین میشن اگه هر کدوم از طرفین ایران و عربستان حماقت کنه
نتیجه جنگ کشتار فساد تجاوز به خانواده و...هست
خدانصیب گرگ بیابون نکنه
غلط زیادی..... هر که با ما درافتاد ورافتاد
یه جمله هم بشنوید از مادر عروس....
خوب مسئولین حکومتی ما با این فقری که برای ما دست و پا کردند چطور از ما کمک میخوان ؟
این ملت شور حسینی داره ولی مسئولین نه.....
شور اختلاس و نیرنگ
ما عشق جنگیم صدام تمام دنیا پشتش بود نتونست در برابر ما مقاومت کنه حالا نوبت عربستان ومتحدانشه
پادشاه 81ساله و اعتلاف نظامی علیه ایران؟؟؟کاربران عزیز تو خبر که ندیدیم آیا این آقای پادشاه خان عربستان در بین 600 نفر همراه خود چند نفر از زنان حرم سراشو با خودش برده؟تور یک ماهه! افرین از نام سفر که اسمشو گذاشتند تور یک ماهه آسیا گردی؛بله دیدیم خواندیم و شنیدیم هر وقت این پادشاه از زنان همراهش تونست جدا بشه اون موقع بره بشینه و تعهد از کشورهای مقصدش بگیره که باهاش همکاری کنند تا بتونه به ایران بگه که بالای چشمت ابرو هستش؛خیال خامشون هستش!!!اعتلاف نظامی علیه ایران؛پیازهم خودشو قاطی میوه های شیرین و آبدار و رنگارنگ و گران قیمت کرده؛یا به قولی دیگه\/شهر که شلوغ میشه قورباغه هم هفت تیر میکشه @
عربستان در حال یار کشی وجنگ علیه ایرانه اونوقت ما گردن کج کردیم تو را به خدا حج را راه اندازی کنید! ..........
اونا که دارن ائتلاف برعلیه ایران راه می اندازند پس چه لزومی داره که ما بریم عربستان ؟
و همین الان برای حج در حال مذاکره با این دشمن قدار هستیم. کمی هم به خواست ملت توجه کنید.
سازمان حج از این سفر های هرساله مجانی چشم بپوشد و دکان خود را تعطیل کند
متاسفانه دنیا دنیای ثروته هر اتفاقی ممکن است بی افتد
این پیرمرد کفتار کثافت باید کسی حالیش کنه که شما در طول این ۳۶سال هرکاری را کردید برای سرنگونی جمهوری اسلامی لکن زهی خیال باطل هر کاری کردند ضرر بیشتر به خودشان برگشته و خواهد شد انشالله