تشریح مصوبه مجلس درباره سقف حقوق مدیران
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت که مصوبه مجلس مبنیبر تعیین سقف حقوق برای مدیران مربوط به مجموع پرداختی ماهیانه به این افراد بوده است.
خبرگزاری ایسنا: رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت که مصوبه مجلس مبنیبر تعیین سقف حقوق برای مدیران مربوط به مجموع پرداختی ماهیانه به این افراد بوده است.
غلامرضا تاجگردون با اشاره به مصوبه مجلس در برنامه ششم توسعه که در آن پیشبینی شده شورای حقوق و دستمزد میتواند برای مشاغل تخصصی، مدیریتی، واحدهای عملیاتی و مناطق مرزی و محروم تا ۶۰ درصد سقف حقوق تعیینشده (۱۴ میلیون تومان) منظور کند، اظهار کرد: سقفی که برای حقوقها تعیین شده بود باعث می شد چند گروه آسیب ببینند. لذا ۳ ضریب ۳۰ درصدی برای کارهای تخصصی، کارشناسان عملیاتی و ردههای مدیریتی در نظر گرفته شد تا به طور مثال یک کارشناس عملیاتی نفت در خارک تفاوتی با یک کارمند ستادی نفت داشته باشد. زمانی که سقف حقوقها تعیین شد در مواردی یک کارشناس حقوقاش بیشتر از یک مدیر میشد. یا حقوق یک معاون کمتر از مدیرکلاش میشد.
وی افزود: براساس مصوبه مجلس، سقف حقوق ۱۴ میلیون تومان پیشبینی شده؛ این در حالی است که یک استاد تمام دانشگاه یا مدیر عالیرتبه نفتی در حال حاضر ۱۴ میلیون تومان حکم دارد. ما شاهد این بودیم که در شرکت گاز ۸۰۰ نفر بازنشسته شدند. زیرا حکمشان بالاتر از این عدد بود. بنابراین باید استثنایی برای مشاغل تخصصی، واحدهای عملیاتی، مناطق مرزی و محروم در نظر میگرفتیم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: نکتهای که باید به آن توجه کنیم این است که امکان دریافت ۶۰ درصد بیش از سقف حقوق مربوط به مجموع پرداختی ماهیانه به فرد است. در حالی که سقف تعیین شده صرفا برای حقوق افراد بوده است.
تاجگردون در بخش دیگری از اظهارات خود درباره مصوبه مجلس برای همسانسازی حقوق بازنشستگان با شاغلان نیز خاطرنشان کرد: بعد از اینکه کمیسیونهای تخصصی پیشنهاد دادند ما در کمیسیون تلفیق برنامه ششم حکمی را تصویب کردیم که براساس آن طی برنامه ششم باید به گونهای عمل کنیم که در پایان برنامه حقوق هر بازنشسته با شاغل همترازش بیش از ۱۰ درصد تفاوت نکند که این مصوبه با ایراد مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان اصلاح شد و این تفاوت ۱۵ درصد در نظر گرفته شد.
وی افزود: اگر قرار بود کل این همسانسازی یکجا اجرا شود ما نیاز به ۱۳ تا ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبار داشتیم. دولت در بودجه امسال ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای این کار پیشبینی کرده بود که ما با همراهی دولت ۲۴۰۰ میلیارد تومان به این عدد اضافه کردیم و گفتیم اگر این اعتبار کم بود دولت اجازه دارد از تمامی ردیفها از جمله اعتبار هدفمندی برای این کار هزینه کند.
وی با بیان اینکه از مجموع ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بازنشسته، ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر آنها زیر ۲ میلیون تومان حقوق میگیرند، گفت: ما در واقع اولویت را روی حقوقهای زیر ۲ میلیون تومان گذاشتیم و گفتیم حقوق این افراد زودتر همسانسازی شود. این ها کسانی هستند که یا حقوق کمتری می گیرند و یا زودتر از بقیه بازنشسته شدند.
نماینده مردم گچساران در مجلس با بیان اینکه اولویت اول در بودجه ۹۶ بازنشستگان بودهاند، تصریح کرد: امیدواریم با احکام پیشبینی شده و طبق قانون فاصله بازنشستگان با شاغلین همترازشان به ۱۵ درصد برسد. ما همچنین با دولت این توافق را کردهایم که شب عید حکم آنها را بزنند و این همسانسازی هرچه سریعتر آغاز شود.
به گزارش ایسنا، سلمان خدادادی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگوی ویژه خبری سیما، چهارشنبه شب با بیان اینکه حقوق بازنشستگان متناسب با خط فقر نیست، اضافه کرد: ما مقرر کردیم که این همسانسازی در ۲ سال اول برنامه انجام شود و کسانی که زیر ۲ میلیون تومان دریافتی داشتند در سال ۹۶ حقوقشان افزایش پیدا کند.
وی با تاکید بر لزوم از بین بردن تبعیض در مورد پرداختی به بازنشستگان و شاغلین گفت که مصوبه مجلس برای همسانسازی حقوق بازنشستگان با شاغلین قدم بسیار خوبی در این زمینه خواهد بود.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درباره مصوبه مجلس در خصوص تعیین سقف حقوق مدیران نیز خاطرنشان کرد: طبق این مصوبه افراد در برخی پستهای مدیریتی میتوانند تا دو برابر دریافتی داشته باشند و کسانی که در مناطق محروم و مرزی، عملیاتی و واحدهای تخصصی فعالیت میکنند، میتوانند تا ۶۰ درصد سقف حقوق دریافتی داشته باشند.
وی اضافه کرد: مجلس در خصوص سازماندهی حقوق و دستمزد نیز طرحی را تدوین کرد که در اصل کمیسیون اجتماعی مجلس باید به آن رسیدگی میکرد اما این موضوع در کمیسیون اصل ۹۰ مطرح شد و متاسفانه آنچه تدوین شد جامع، کامل و دربر گیرنده نبود. لذا در صحن علنی مجلس مورد مخالفت نمایندگان قرار گرفت.
نظر کاربران
افزایش حقوق مدیران جهت جلوگیری ازفسادمالی خوب است...امانماینده محترم مگرشماازقبل نمی دانستیدکه همسانسازی حقوق بازنشستگان بارمالی دارد..
این هم دوباره بهانه ای است که بگویند مدیرآموزش وپروزش مدیرکل اقتصادی ودارایی مدیرکل فنی حرفه ای مدیرکل بودجه ومدیرکل....همه تخصصی هستندپس همان آش و همان کاسه
اینکه چرا مجلس ما با سطح سواد ارشد به بالا چنین تصمیماتی میگیرند جای تعجب داره ...
اقایی که چنین طرحهایی میدهی لطفا اینرا هم جواب بده که چرا یک دبی ریاضی با مدرک دکترا و 24 سال سابقه باید حکمش فقط دوملیون و پانصد باشد.مگر او چه فرقی با یک هیات علمی دانشگاه دارد.
انصافأحقوقهاي زير دوميليون بازنشستگان جاي تأمل است و کفاف حداقلهاي زندگيشان راهم نميکند. با توجه به قانوني دانستن بيست و چهارميليون براي حقوق فقط يکماه مديران, آيا اين رقم براي يکسال يک بازنشسته بيچاره از همه جا رانده,زياد است؟ براي مسئولين البته بي مسئوليت خيلي متأسفم.
کارگر ماهی هشتصد هزار تومن !! 45 هزارتومن یارانه ش بار مالی محسوب میشه!!! اقایون مسئولین روزی هشتصد هزار تومنشون توجیح پذیره!!!!!
در تمام دنیا حد اقل حقوق و حداکثر ۹ برابر است یعنی اگر یک کارگر ساده در ماه هزار دلار حقوق دریافت می کند رئیس جمهور ۹۰۰۰ دلار دریافت می کند ولی متاسفانه در ایران چند ده برابر حقوق دریافت می کنند تازه دو قورت و نیم شون هم باقیه چرا ...........
بابا یه فکری هم برای بازنشستگان تامین اجتماعی بکنید آخه گناه ما چیه مگه ما هزینه زندگیمون کمتره؟
اخه چه فاید ه بابا جلوی گرانی را بگیر ازخدا بیخبران هنوز سال جدی, نیامده کرایه مترو تاکسیو لبنیات وگوشتو اجاره خونه و ابو ب ق وگاز وهمه وا نوید گرانی دادین ای داد ای هوار خدایا به تو پناه میبریم
شما نماینده های دولت هستید نه مردم . خجالت بکشید از زن و بچه های بازنشستگان