خون تازه در رگهای احمدی نژادی ها
این روزها یاد و خاطره هشت سال خبرسازی محمود احمدی نژاد و نزدیکانش، زنده شده است و دوباره به اخبار بازگشتهاند. یک روز نامه می نویسد که قصد ندارد وارد بحث انتخاباتی شود، روز دیگر کاندیدا معرفی می کنند و یک روز هم نامه ۱۳ صفحهای به ترامپ مینویسد.
فرارو: این روزها یاد و خاطره هشت سال خبرسازی محمود احمدی نژاد و نزدیکانش، زنده شده است و دوباره به اخبار بازگشتهاند. یک روز نامه می نویسد که قصد ندارد وارد بحث انتخاباتی شود، روز دیگر کاندیدا معرفی می کنند و یک روز هم نامه ۱۳ صفحهای به ترامپ مینویسد.
قرار همین بود که سال ۹۶ برای انتخابات بیاید. یعنی خودش غیرمستقیم گفته بود که «انشاالله سال ۹۶ همه همدیگر را خواهیم دید.» بنابراین همه منتظر بودند که محمود احمدی نژاد کاندیداتوری خود در انتخابات را اعلام کند. زیرا تنها همین اقدام باقی مانده بود تا فعالیتهای تبلیغاتی که از سال ۹۲ آغاز کرده بودند، تکمیل شود. فعالیتهایی که نه تنها گسترده بود بلکه با تمام قدرت انجام میشد. بهطوریکه بنابر گفته عبدالرضا داوری که از نزدیکان رئیس دولت دهم به شمار میآید، حدود ۲۰۰ سوپرگروه و کانال در تلگرام فعال شده بودند که بیش از ۵۰ هزار نفر در آنها فعالیت می کردند. علاوه بر این فعالیت حامیان احمدی نژاد در شبکههای اجتماعی مانند توییتر، فیسبوک، اینستاگرام نیز قابل توجه بود.
بنابراین پرواضح بود که قرار است حرکت جدی از سوی این طیف صورت بگیرد. همان هم شد. با نزدیک شدن به ایام انتخابات زمزمه ها برای حضور دوباره محمود احمدینژاد در انتخابات بیش از پیش قوت گرفت. اما بلافاصله مقام معظم رهبری در جلسهای او را از حضور در انتخابات منع کردند. این دقیقا در زمانی اتفاق افتاد که سفرهای استانی وی در بالاترین میزان در سه سال گذشته قرار داشت و تیم رسانهای حامیش هرکدام از آنها را در بوق و کرنا و نامهای متفاوتی برایشان انتخاب میکردند. تا جایی که حضور وی در زنجان را «قیام زنجان» نام دادند تلاش می کردند با بزرگنمایی فضا را برای حضور دوباره وی آماده کنند. اما اینطور نشد.
بعد از این ماجرا گمانه زنی ها درباره این طیف افزایش پیدا کرد. آیا کاندیدایی معرفی خواهند کرد؟ اگر پاسخ مثبت است این فرد چه کسی است؟ اینها سوالاتی بود که در رسانهها و افکار عمومی مطرح می شد. برخی نام مهرداد بذرپاش را مطرح می کردند. بی راه هم نمی گفتند. اظهارات اخیر او محمود احمدی نژاد بسیار نزدیک به هم و حتی در امتداد یکدیگر بود. همین مسئله و پیشینه این دو موجب شده بود که این شائبه به وجود بیآید که کاندیدای مورد حمایت احمدی نژاد، بذرپاش است.
اما در همین گیرودار رئیس دولتهای نهم ودهم بیانیه ای صادر و اعلام کرد: «از هیچ فرد یا جناح و حزب و گروهی حمایت نکرده و نخواهم کرد. این موضع قطعی و غیرقابل تغییر اینجانب است. ممکن است برخی افراد یا جریانات و جناح ها به خاطر منافع گروهی، اخبار و شایعاتی تحت عنوان حمایت از شخص خاصی به نقل از اینجانب منتشر کند. صریحا اعلام میکنم که این نوع شایعات و اخبار حتی اگر از زبان نزدیکان اینجانب باشد خلاف واقع است و قویا تکذیب می شود.»
با اینحال هنوز زمان زیادی از این بیانیه نگذشته بود که حمیدرضا بقایی با انتشار متنی کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ را اعلام کرد. بقایی که از جمله چهره های وفادار به محمود احمدی نژاد محسوب می شود و حتی او را «کوروش زمان» خوانده بود اعلام کرد که قصد حضور در انتخابات را دراد و قطعا راه محمود احمدینژاد را ادامه خواهد. همین اتفاق موج جدیدی در جریان نزدیک به محمود احمدی نژاد ایجاد کرد و به نوعی گویی خون تازه ای به رگهای آنها تزریق شده بود.
بنابراین تبلیغات انتخاباتی خود را آغاز کردند. آنها با تکیه بر این مسئله که او بدیل محمود احمدینژاد است فعالیت تبلیغاتی خود را پی ریزی کردند و در شبکههای اجتماعی و کانالها و سوپر گروههایی که طی این سالها فعال کرده بودند، علاوه بر حمله به دولت، اصولگرایان و اصلاح طلبان را نیز مورد هدف قرار دادند و حتی اعلام کردند که انتخابات میان روحانی و کاندیدای جمنا و بقایی است که در نهایت به دور دوم کشیده می شود و بقایی به رقابت با روحانی می پردازد. البته این بعد از آن بود که داوری در صفحه توییتری خود نوشت: تردید ندارم که بامداد شنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۶ را با خبر پیروزی مهندس حمید بقایی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آغاز خواهیم کرد.
با این وجود صحبتها درباره بقایی به تبلیغات و قهرمان سازیهای حامیانش محدود نمی شود. اصلاح طلبان و اصولگرایان نیز درباره وی اظهار نظرهایی داشته اند که نکته جالب توجه درباره آن این است که اکثر آنها در این مسئله اتفاق نظر داشتند که بقایی تائید صلاحیت نمی شود.
در همین خصوص غلامرضا تاجگردون عضو فراکسیون امید در گفت وگو با فرارو عنوان کرد: افرادی چون حمید بقایی و امثال این دسته از افراد با توجه به معیارها وملاکهایی که در قانون آمده و مدنظر شورای نگهبان است رجل سیاسی محسوب نمی شوند. نماینده مردم گچساران در مجلس خاطرنشان کرد: این موضوع کفایت نمی کند که فردی چون سابقه حضور و سمتی را در یک دولت داشته باشد می تواند نامزد ریاست جمهوری هم باشد از این رو بنده این منطق و فریضه به هیچ وجه نمی پذیرم. وی با اشاره به اینکه در دوره های مختلف انتخابات ریاست جمهوری چهره های بسیاری بودند که شاخص های بسیاری داشتند ولی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری تایید صلاحیت نشدند گفت: این افراد عمدتا به دلیل اینکه معیار و ملاک های رجل سیاسی را طبق قانون نداشتند رد صلاحیت شدند. تاجگردون تصریح کرد: یکبار یک اشتباهی صورت گرفت و یک فردی که فاقد ویژگی های رجل سیاسی بود بر مسند ریاست جمهوری آمد که نتایج ناخوشایند حاصل آن را مشاهد کردیم.
همچنین فرید موسوی نماینده مردم تهران نیز در گفتوگو با فرارو با اشاره به اینکه بدون شک افرادی صلاحیت حضور در عرصه انتخابات را دارند که صلاحیت و توان لازم را در این حیطه داشته باشند تاکید کرد: در تعریف رجل سیاسی که در قانون اساسی ذکر شده است شرایط و ویژگیهای لازم برای کسانی که قصد حضور در انتخابات ریاستجمهوری را دارند قید شده است از این رو هرفردی با ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری نمیتواند خود را مصداق رجل سیاسی و حضور در انتخابات بداند. عضو فراکسیون امید مجلس خاطرنشان کرد: درست است که فضای سیاسی و قوانین جمهوری اسلامی ایران برای حضور افراد در انتخابات ریاستجمهوری آزاد است وافراد میتوانند به راحتی در این انتخابات ثبتنام کنند ولی به طور حتم تنها کسانی امکان حضورشان در انتخابات وجود دارد که در این عرصه دارای سوابق و شرایط لازم باشند.
موسوی تاکید کرد: انتظار میرود شواری نگهبان به عنوان متولی امر در بحث تایید صلاحیتهای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری به مانند همیشه با یک رویکرد تیزبینانه و هوشیارانه وارد عمل شود تا هر فردی خود را مستحق تصدی پست ریاستجمهوری ندارد. نماینده مردم تهران در مجلس گفت: بدون شک باتوجه به اهمیت انتخابات ریاستجمهوری در سال ۹۶ شورای نگهبان از بعد نظارتی نباید اجازه دهد که برخی چهرهها که سابقه و توانایی لازم برای حضور در انتخابات را ندارند در این عرصه حضور پیدا کنند. عضو فراکسیون امید مجلس خاطرنشان کرد: افراد به واسطه حضور در یک دولت و یا داشتم یک پست دولتی نمیتوانند خود را دارای صلاحیت لازم برای حضور در انتخابات بدانند زیرا بدون شک هر فردی صلاحیت حضور در مسند ریاستجمهوری را ندارد.
اما نکته جالب توجه این است که هرچند اطرافیان محمود احمدی نژاد در تلاش هستند که این حس را القا کنند که آنها بر این باورند که قطعا بقایی تائید صلاحیت می شود، اما به خوبی می دانند که بقایی حتی نمی تواند وارد کارزار انتخاباتی شود چه برسد به اینکه در دور دوم انتخابات با روحانی رقابت کنند. زیرا شاید دلیل بازداشت او تا امروز مشخص نشده است اما همین مسئله می تواند بسیار تاثیرگذار باشدو ضمن اینکه عملکرد وی در دولتهای نهم و دهم هم جای بحث دارد.
البته در این وانفسا برگزاری نشست خبری اسفندیار رحیم مشایی هم در نوع خود جالب توجه است. زیرا طرد شدن محمود احمدینژاد از جریان اصولگرایی و یکی از دلایل اختلاف او با بخشی از حاکمیت، رحیم مشایی بود. او کسی بود که باعث شد احمدی نژاد در دو سال آخر ریاستش بر قوه مجریه با مشکلات زیادی مواجه و مسئله جریان انحرافی مطرح شود.
حال در چنین شرایطی و با چنین سابقه ای در حمایت از بقایی نشست خبری برگزار و اعلام کرده که «ما اینجا هستیم که اعلام کنیم راه احمدینژاد را ادامه میدهیم و این راه را بدون حضور احمدینژاد به رسمیت نمیشناسیم. مشایی گفت: فردی میخواهیم که وقتی رییس جمهور شد اعلام کند ملت ایران، من میدانم شما در غیبت احمدینژاد بخاطر احمدینژاد به من رای دادهاید. فردی میخواهیم که علاوه بر اینکه تبلور احمدینژاد است بتواند تا روز ثبت نام و رایگیری فشارها را تحمل کند و در صحنه بماند. فردی میخواهیم که وقتی رییسجمهور شد عاشقانه و مهرورزانه به نام نامی احمدی نژاد راه را ادامه دهد. بقایی پرچم پاکی و سند پاکی احمدینژاد است که پس از ۲۲۵ روز بازداشت، بدون کیفرخواست و وثیقه آزاد شد من افتخار میکنم که شباهتی به احمدینژاد دارم اما اعلام میکنم بقایی به احمدینژاد شبیهتر است. برخی میپرسند آیا بقایی رای میآورد؟ بنده میگویم بقایی در این انتخابات اصلا رقیبی ندارد.»
این اقدام آنها نشان می دهد که شاید باور نداشته باشند که بقایی رد صلاحیت شود(شاید) اما بدشان نمی آید صلاحیتش رد شود و از این مسئله استفاده کنند. زیرا حضور رحیم مشایی در کنار وی یکی دیگر از دلایل محکم شورای نگهبان برای رد صلاحیت بقایی است.
با همه این تفاسیر واضح است که جریان نزدیک به دولت های نهم و دهم و همچنین شخص محمود احمدینژاد به دنبال این هستند که از فضای انتخاباتی برای دیده شدن خودشان استفاده کنند و به نوعی بر موج سیاسی این روزها سوار شوند تا زا دیگران عقب نمانند. آنها به خوبی میدانند که حتی اگر بقایی تائید صلاحیت شود، نمی تواند موفقیتی کسب کند اما فضای انتخاباتی را مناسب دیدهاند تا بتوانند بار دیگر ابراز حضور کنند. به همین دلیل است طی یک سال اخیر شاهد سفرهای استانی، نامه نگاری احمدی نژاد با روسای جمهوری آمریکا، اعلام کاندیداتوری پرسرو صدای بقایی، نشست خبری رحیم مشایی بعد از اینکه سه سال در لاک فرو رفته بود و... بودیم. البته نمی توان فعالیت گسترده رسانهای آنها را نیز نادیده گرفت. آنها به خوبی موفق شدند فضای رسانه ای و سیاسی را در اختیار بگیرند و در راستای اهداف خود استفاده کنند. قطعا یکی از نقاط قوت این جریان برخلاف دولت یازدهم همین تحرکات و توان رسانهای آنها است. این طیف به خوبی از توان و قدرت رسانه ها و شبکه های اجتماعی آگاه است و از آن استفاده کرده است.
به هرحال زمان زیادی تا انتخابات باقی نمانده است و باید منتظر ماند و دید که آیا طبق گفته تحلیگران بقایی رد صلاحیت می شود یا بنا بر اظهارات داوری ۳۰ اردیبهشت جشن پیروزی میگیرند؟!
نظر کاربران
آمدن بقائی شبیه یک جوک است.
بقایی رای میاره
واقعا اگه میخوان کشور به معنای واقعی نابود بشه گروه احمدی نژاد را روی کار بیاورند تیر خلاصی به مملکت زده خواهد شد.
معلومه که رای میاره مگه احمدی نژاد کم به مردم رسید اگر خودش خورد به مردمم داد.نکنه با کنسرو گولتون زدن؟هه
هاشمی کجایی که ببینی اب داره سربالامیره ای شیرسیاسی چرامردی
مگه این ملت کور یار مرده باشن که یکبار دیگه تفکر چنگیزی یا احمدی نژادیسم در این کشور به قدرت برسه.
خدا میندونه چه خوابی دیدند برای انتخابات .. ولی گوش کنید هر چه ببافید به فضل خدا پنبه خواهد شد میگی نه شب دراز است قلندر بیدار...