۴۸۸۵۹۹
۳۵ نظر
۵۰۱۳
۳۵ نظر
۵۰۱۳
پ

آقای فرهادی چه چیزهایی را به قیمت اسکار فروختی؟

برگ نهایی را دونالد ترامپ، رئیس جمهوری تازه به تخت نشسته آمریکا برای»فروشنده» رو نمود وقتی با قانون جدید مهاجرتی (که اساسا اجرایی هم نشد!) صحنه را برای جایزه فیلم یاد شده ساخته و پرداخته کرد تا با یک دعوای به اصطلاح زرگری هم جایزه اسکار برای فیلم «فروشنده» تثبیت شود و هم افه اپوزیسیون نمایی هالیوود و اسکار به این فیلم و سازندگانش هم سرایت نماید!

کیهان نوشت:همان‌گونه که پیش‌بینی می‌شد، «فروشنده» جایزه فیلم غیرانگلیسی زبان هشتاد و هشتمین مراسم اسکار را دریافت کرد. این درحالی بود که پیش از برگزاری مراسم یاد شده و در دو مرحله، رقبای اصلی این فیلم مانند «او» از فرانسه، «نرودا» از شیلی، «خولیتا» از اسپانیا و ... در میان شگفتی منتقدین و کارشناسان سینمایی از گردونه رقابت‌های سینمایی حذف شده بودند!
دلارهای نفتی امیر قطر توسط موسسه «انستیتو فیلم دوحه» که بخشی از سرمایه‌گذاری این فیلم را برعهده داشتند، باعث شد تا فیلم «فروشنده» یکه و تنها و فقط با حضور یک رقیب جدی به نام «تونی اردمن» به میدان نهایی برسد.
سال گذشته نیز دلارهای همین موسسه قطری فیلم‌هایی مانند «محمد رسول الله» ساخته مجید مجیدی، «آدمکش» (از تایوان) و «کبوتری روی شاخه نشست» (برنده جایزه اول جشنواره ونیز) را از گردونه اسکار حذف نمود تا تولیدات بسیار ضعیف خود مانند «ذئب» از اردن و «موستانگ» از ترکیه را به مراسم اسکار برساند و پیش از آن نیز فیلم «تمبوکتو» از موریتانی را اسکاری نموده بود.
ویژگی مشترک فیلم‌های یاد شده، ارائه تصویری تاریک و فلاکت بار از جوامع اسلامی و وارونه نمایاندن اسلام به عنوان ریشه خشونت‌ها و تباهی‌ها و بی‌عدالتی‌ها در این‌گونه جوامع بود. آنچه که تقریبا از ابتدای پیدایش سینما در غرب و از دوران سینمای صامت (مانند «رقص هفت زن محجبه» ساخته «توماس آلوا ادیسون» و «عرب مسخره» ساخته «ژرژ ملیس» در سال ۱۸۹۷) تا امروز بیش از هر موضوعی به چشم آمده و فیلم‌هایی همچون «تک تیرانداز آمریکایی» و «۱۳ روز در بنغازی» (که در اسکار امسال نیز نامزد دریافت جایزه بود) که با تروریست نمایاندن مسلمانان، کشتار و قتل عام آنها را توجیه کرده‌اند، از آخرین مصادیق آن به شمار می‌آیند.
چراکه مراسم اهدای جوایز آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا موسوم به اسکار فارغ از بازی دولت‌هایی که حاکم بوده‌اند (اعم از دمکرات یا جمهوریخواه) همواره مسیری ثابت و یکسان و برگرفته از بیانیه‌ای که در نخستین تجمع بنیانگذاران آکادمی در سال ۱۹۲۸ و در منزل «لویی بی‌مه یر» صادر شد، داشته است. بیانیه‌ای که اساس جایزه‌ای موسوم به اسکار را مبتنی بر دو عامل معرفی کرد:۱‌-تقویت صنعت سینمای آمریکا ۲- گسترش ایدئولوژی و فرهنگ آمریکایی در سراسر جهان.
براساس آنچه در اسناد منتشره سازمان سیا در سال ۲۰۰۶ آمده، دو عامل یاد شده فوق، بعدا نیز درتعامل این سازمان و هالیوود با فرمولی که پس از جنگ جهانی دوم (تحت عنوان «جنگ صلیبی برای آزادی») برای سینمای آمریکا تدوین شد، وجهه عملیاتی‌تر یافت.
یعنی در تمام طول سالهایی که مراسم اسکار برگزار شده (به خصوص در سالهای اخیر) علی‌رغم موافقت یا مخالفت با دولت وقت ایالات متحده، تقریبا براساس همین فرمول عمل شده و اکثریت قریب به اتفاق آثاری که جایزه اسکار دریافت داشته‌اند، از همین فرمول آمریکایی استفاده کرده بودند.
برهمین اساس است که مثلا پس از 11 سپتامبر 2001 و در اوج تهاجم دولت نئوکنسرواتیو جرج دبلیو بوش به سرزمین‌های اسلامی، اسکارهای فراوانی به فیلم صلیبی/صهیونی «ارباب حلقه‌ها» دادندکه با قراردادن نشانه‌ها و شاخصه‌هایی مانند سپاه فیل سوارها و 9 نفره بودن یاران حلقه و مشخصات «سارون» یعنی قطب منفی ماجرا و.... براساس داستان آخرالزمانی و ضد اسلامی «جی آر.آر.تالکین»، در واقع لشکرکشی جرج بوش به خاورمیانه را پوشش تصویری داده بود و از طرف دیگر در همین بخش فیلم‌های غیرانگلیسی زبان (که اینک فیلم «فروشنده» اسکار آن را برده) این رویه را مثلا در اسکاری کردن فیلمی به نام «حالا بهشت» (در تحقیر مردم فلسطین) و یا با تجلیل از مستندهایی درباره اشغال عراق و افغانستان توسط نظامیان آمریکایی تداوم بخشیدند.
این درحالی است که در همان دوران و در جریان برگزاری مراسم اسکار، بازار تکه پرانی و انتقاد به رئیس جمهوری وقت بسیار داغ‌تر از امروز بود تا آنجا که «شان‌پن» به شدت سیاست‌های جرج بوش را مورد انتقاد قرار داد و مایکل مور در حالی که برای فیلمش اسکار گرفته بود، روی صحنه، بوش را با جمله «شرم برتو» باد خطاب قرار داد! (گفته شد از این پس بود که مراسم اسکار اگرچه ظاهرا به‌طور زنده اما با تاخیر 7 تا 10 ثانیه‌ای و با کنترل پخش می‌شود تا چنان جملات و اظهاراتی سانسور گردد).
همچنین در اوج دوران به اصطلاح طلایی دمکرات‌ها و اوباما (که بسیار مورد علاقه نشریات زنجیره‌ای و جماعت به اصطلاح اصلاح طلب است) همچنان مانیفست اصلی اسکار و روش قبلی تداوم یافت به فیلم‌هایی مانند «محفظه رنج» (در توجیه تهاجم نظامی و اشغال عراق توسط آمریکا) اسکار بهترین فیلم اعطا شد و از فیلم‌هایی همچون «پنج دوربین شکسته» (بازهم در تحقیر ملت مسلمان فلسطین) تجلیل به عمل آمد و به آثار هلوکاستی مثل «آیدا» و «پسر شائول» (در توجیه موجودیت رژیم صهیونیستی) اسکار داده شد. یادمان نمی‌رود که یکی از ضد ایرانی‌ترین فیلم‌های هالیوود یعنی «آرگو» به عنوان تنها فیلم ضد ایرانی دریافت‌کننده اسکار، علی‌رغم ضعف فراوان ساختاری و محتوایی، در همین دورانِ به اصطلاح طلایی، اسکار بهترین فیلم را دریافت کرد!
امسال و در هشتاد و هشتمین مراسم اسکار که فیلم همجنس گرایانه «مهتاب»، اسکار بهترین فیلم و فیلمنامه و بازیگری مرد را دریافت کرده و جوایز کارگردانی و موسیقی و آواز هم به کارگردان و آهنگساز اسراییلی تبار (دیمین چزل و جاستین هورویتز) رسیده و اسکار فیلم مستند را هم فیلم «کلاه سفیدها» برده که به اسم نمایش فعالیت عناصر امدادگر، درواقع از متحدان تروریست‌های تکفیری و همکاران داعش دفاع کرده! حالا اسکار فیلم غیرانگلیسی زبان هم به فیلم «فروشنده» یا «مشتری» می‌رسد که به سفارش کمپانی «ممنتو» وابسته به اتحادیه اروپا و با سرمایه «انستیتو فیلم دوحه» (متعلق به امیر قطر از حامیان تروریست‌های تکفیری) ساخته شده و در موضوع خود، دفاع و مقابله با تجاوز و تعرض به خانه و ناموس در یک جامعه اسلامی را خشونت طلبی و نتیجه سنت‌های عقب افتاده به شمار می‌آورد.
آن هم در شرایطی که یکی از موضوعات اصلی امروز جامعه اروپا و آمریکا تعرضات و تجاوزات جنسی ذکر گردیده و این موج فزاینده تعرضات و تجاوزات جنسی در کشورهای غربی هم در گزارش سال گذشته دانشگاه استکهلم (گزارش نوردیک) ذکر گردید، هم در اقدامی نادر، در مراسم اسکار سال قبل و توسط جو بایدن معاون اول اوباما تکرار شد، هم در نامه اعتراضی 17 زن سیاستمدار فرانسه انعکاس یافت و هم در گزارش چندی قبل «آژانس حقوق بنیادین» (اف. آر. ای) و همچنین گزارش‌های متعدد نشریات و رسانه‌های غربی مورد تاکید قرار گرفت و همین موضوع یکی دو سالی است محور بسیاری از فیلم‌های هالیوود و کشورهای اروپایی قرار گرفته (موضوع اصلی جشنواره کن امسال هم بود که چندین فیلم از جمله «فروشنده» برایش سفارش داده شد) تا اینگونه وانمود شود که اساس این تعرضات، تبعیض جنسیتی بوده و از تعصبات و سنت‌های قدیمی و تفکرات دینی برخاسته و بنابر همین رویکرد، این دسته از فیلم‌ها جوایز متعدد را هم به خود اختصاص دادند، از جمله فیلم «اسپات لایت» که سال گذشته اسکار بهترین فیلم را دریافت کرد و فیلم «فروشنده» که دو جایزه جشنواره کن را گرفت و به آستانه دریافت اسکار رسید!
اما برگ نهایی را دونالد ترامپ، رئیس جمهوری تازه به تخت نشسته آمریکا برای»فروشنده» رو نمود وقتی با قانون جدید مهاجرتی (که اساسا اجرایی هم نشد!) صحنه را برای جایزه فیلم یاد شده ساخته و پرداخته کرد تا با یک دعوای به اصطلاح زرگری هم جایزه اسکار برای فیلم «فروشنده» تثبیت شود و هم افه اپوزیسیون نمایی هالیوود و اسکار به این فیلم و سازندگانش هم سرایت نماید!
این درحالی بود که سازنده فیلم پس از کش و قوس فراوان و بعد از اینکه علاوه بر یکی از بازیگران نقش اولش حتی بازیگر نقش چندم فیلمش نیز از مسافرت به آمریکا انصراف داد، در میان نگاههای پرسش‌گر هواداران خود، سرانجام رضایت به اعلام عدم شرکت در مراسم اسکار و به اصطلاح تحریم حضور در آن را داد!! اما خیلی زود آنچه را که با دست پس زده بود، با پا پیش کشید و برای خود در مراسم اسکار، نماینده و متن سخنرانی آماده کرد!!! متنی که در واقع کپی دست چندمی از بیانیه‌ها و سخنرانی‌ها و مکتوبات چند هفته اخیر نشریات و سیاستمداران و سران اتحادیه اروپا و دمکرات‌های آمریکا و حتی برخی جمهوریخواه‌ها و نئوکان‌های این کشور بوده است!! اما فرمان ترامپ کار خودش را کرد!!!
به قول معروف آش این‌قدر شور بود که خان هم فهمید! چند روز قبل نشریه معتبر «دیلی اسکرین» با پیش بینی اعطای اسکار فیلم غیرانگلیسی به «فروشنده» نوشت:
«...دستور «دونالد ترامپ» مبنی بر ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا، پیروزی را برای «اصغر فرهادی» و فیلمش «فروشنده» خرید.»
روزنامه «گاردین» نیز پس ازمراسم دیروز نوشت:
«... به نظر می‌رسد آنچه جایزه اسکار را برای فرهادی به ارمغان آورد، رای اعتراضی به فرمان ترامپ برای ورود اتباع این کشورها بود!... در واقع افزایش آرای اعضای آکادمی برای فیلم «فروشنده» به نوعی نمایش اعتراضی به فرمان مسافرتی ترامپ بود...»!!
اما در این میان آنچه برنده شد، همان سفارش اتحادیه اروپایی/قطری بود که فیلمساز ایرانی را (خودآگاه یا ناخودآگاه) در قالب نگاه نژادپرستانه و تحقیرگرانه‌ای قرار داد که توسط مراکز استراتژیک ایالات متحده نسبت به آیین‌ها و سنت‌های دینی ملت‌ها (برای پرداختن به موضوع تعرض جنسیتی مبتلابه جامعه خودشان) تئوریزه شده و فراتر از امثال ترامپ و اوباما، سیاست‌های خود را از طرق مختلف از جمله جایزه و سفارش و جشنواره و ... به این افراد حقنه می‌کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ؟؟؟؟!!!!؟؟؟!!!!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اسکار فرهادی سیاسی بود و خیلی هم رو بود این مساله ولی این کیهانی ها دیگه خیلی متوهم اند

  • رضا میزایی

    هنوز نمیخواین دست از این خاله زنک بازیاتون بردارین و درست ببینید

  • آزادگی

    کیهان وکیهانیان امثال تو وترامپ دیگر جایی بین مردم ندارید

  • بدون نام

    اول اینکه چرا کیهان از اتفاقات خوب در ایران اینقدر برآشفته میشه و سعی در بی ارزش جلوه دادن اونها میکنه.
    دوم اینکه موضوع فیلم فروشنده مشکل خیلی از خانواده های آبروداریه که در غم خود سوختن و صدا نکردن
    وآخر اینکه اگر هر کسی بخواد انتقام اتفاقاتی تو زندگیش میوفته رو بگیره که سنگ روی سنگ بند نمیشه.نظر کیهان در باره فیلم فروشنده این مورد رو به آدم میرسونه که این روزنامه با اینکه خانواده قربانی وارد بازی انتقام بشن و بی قانونی کنن موافقه

  • بدون نام

    ببین آقای محترم...
    به قول رییس جمهور عزیزت برو آبو بریز اونجایت که میسوزه.
    واقعا که....

  • بدون نام

    کیهان جناب فرهادی قبلا هما سکارگرفته بر فرض که دستور مهاجرتی ترامپ اثر داشته باشه بر اسکار گرفتن فروشنده........همینقدر که ایشون در سطح جهانیبا فیلم فروشنده حضور داشتند و تونستند اعتراضشون نسبت به بزرگترین مقام دولتی آمریکا و مردم جهان نشون دادندجای تشکر داره.....
    از خودت تا حالا پرسیدی توچیکار واسه این مملکت کردی ؟؟؟؟
    ب

  • حمید

    واقعا متاسفم برای روزنامه کیهان. هرچی مردم دوس دارن عکسش مینویسه

  • بدون نام

    بسوز که هرقدر تو بسوزی ملت شادتر میشن...

  • محمود

    خوب شد به فيلم محمد رسول الله اشاره كردي پول ساخت اون از كجا اومد آقاي دلواپس؟

  • بدون نام

    باشه حالا گریه نکن

  • بدون نام

    از دیروز تا حالا منتظر نظرات پارانوئیدانه(بدبینانه بیمارگونه) کیهان بودم اما اصلا یه خطش رو هم نخوندم حیف وقت!

  • بدون نام

    لطفا در مورد فیلمهای دیگری مانند زیبایی آمریکایی و دهها نمونه ی دیگر که سقوط اخلاقی در خانواده های آمریکا را نشانه گرفته اند و یا فیلمهایی مانند اینجا کشور پیرمردها نیست که اوج نا امنی در آمریکا را نقد کرده و در ضمن اسکار هم گرفته اند تحقیق کنید و بعد نظر بدهید. جوایز اسکار بیش از آنکه رسالت سیاسی داشته باشد رسالت اجتماعی هنری دارد، هر چند که گاهی برای پیشبرد این هدف سیاستمدارانه برخورد می کند.

  • بدون نام

    از دیروز تا حالا منتظر نظرات پارانوئیدانه(بدبینانه بیمارگونه) کیهان بودم اما اصلا یه خطش رو هم نخوندم حیف وقت!

  • بدون نام

    چهره سیاهی از وضع حاکم در ایران نشون داده؟؟داداش شما خوابی مردم نون ندارن بخورن ،چکها همش برگشتیه کارخونه ها همه تعطیلن ،مردم کلیه دارن می فروشن ،تنشون و دارن می فروشن ،از در و دیوار پارک ها کراک و مواد و معتاد ریخته،تو روز روشن قمه می کشن رو زن و بچه مردم واسه چندر غاز پول ،اختلاسای میلیاردی و دزدی های رده بالایی ها رو نمی بینی ،دو شیفت سه شیفت کار کردن مردم بدبخت و نمی بینی ؟طلاقهایی که هر روز به خاطر فقر مالی و فساد اخلاقین و نمی بینی ؟داداش از چی بگم برات سرتو از تو دفتر روزنامت بکن بزرون .یه توکه پا بیا باهم چهار قدم تو هر کوچه خیابونی که تو میگی راه بریم تا بهت نشون بدم واقعیت تو فیلم فرهادی هست یا روزنامه و مقاله تو

  • سین لام

    آقای فرهادی ،چرا کیهان را ناراحت میکنی ،افتخار ایرانی میشی نه یه بار ،دو بار در عرصه هنر بین المللی ،از کیهان شرم نمیکنی!!! تازه قانون ترامپ هم مفتضح میکنی!بایدم کیهان انگ بزنه بهت با این مقاله فقط کم مونده بگه جاسوس اسراییل!!در عجبم از اجازه ی چاپ چنین مطالبی که مغایر منافع ملی ملت بزرگ ایرانه!!!!چقدر هم که طرفدار داری !!!!

  • بدون نام

    روزنامه به اصطلاح کیهان،نظر شما به اصطلاح محترم ولی به اصطلاح آنقدر بسوز تا محمود بیاد آب رو بریزه ...

  • عجب

    شما ها برید میلیارد میلیارد خرج سریال های مسخرتون معمای شاه کنید...

  • سعید زهتاب

    کیهان اعلام کند دراین چندسال درکشور خودمان چه دستاوردی داشته ایم.ایا وضعیت بهداشت،رفاه اجتماعی.صنعت.وجهه سیاسی.وضعیت اقتصادی.اجتماعی.اعتیاد.فحشا.اختلاس. ومدیریت ناتون از اداره امور.و..........چی بدست اوردیم که بجهان عرضه کنیم.البته آقای شریعتمداری وطیف ایشان از این مشکلات مبرا هستندوبرای حفظ منافع خودشان باید باهر گونه تغییری مخالفت کنند!

  • رستم

    کیهان بسوز همانند پلاسکو

  • بدون نام

    باز این کیهان حرف اضافی زد؟ کی میشه این روزنامه اصلا منتشر نشه

  • سلی

    کیهان اصلا واسمون مهم نیستی

  • بی نام

    اخه مگه نمیدونید وضعیت مملکتمون چقدر گل و بلبله نه فقر داریم نه تورم نه اختلاس نه بیکار نه تجاوز نه دزدب همه چی ارومه اقای فرهادیم فقط سیاه نمایی میکنه فکرکنم مسئولین کیهان تومریخ زندگی میکنن واز هیچی خبر ندارن وفقط شعار میدن اره مملکت ما اینه بدتر از اینم هست فیلمساز باید مشکلات رو بگه شاید به یکی بر بخوره که فکر نکنم دم اون دوستمونم گرم که گفت بودجه مملکتو خرج معمای شاه میکنن یه نفرم نگاه نمیکنه هنر اینا اینه برید مملکتو درست کنید شعار ندید الکی فقط

  • بدون نام

    برترین اینقدر نظرات منو با سانسور منتشر نکن......اینقدر حقایق تلخه!!!!!!!!

  • علی

    من وقتی میخام روزنامه بخرم یه نگاه هم به تیتر های صفحه اول کیهان میندازم بعضی وقتا فکر میکنم که دارم روزنامه ها آرتص اسراییل رو میخونم بس که راجع به همه چی بد مینویسه البته احتمالا" از اسراییل تغذیه میشه

  • بدون نام

    شرف و آبرو و حیثیت ایران و ایرانی به حراج گذاشته شد.

  • بدون نام

    کیهان در همه این سالها نتونسته به اندازه فرهادی مخصوصا در مراسم اسکار و پیامی که در مقابل فاشیست ترامپ به راه انداخت ذره ای موثر باشه... گاهی میگن یک شبه ره صد ساله رفت، حکایت فرهادیه.... هیچ مساله ای نمیتونست اون قانون نژادپرستانه ترامپ در آمریکا به اندازه مراسم اسکار و عدم حضور فرهادی رو به باد حمله بگیره.

    ضمنا ما باید قدر دان مسئولین اسکار باشیم، مردمی که در کشور خودشون بخاطر مردم ما، در مقابل رئیس جمهورشون می ایستن.... این نکته را فراموش نکنید...

    کیهان هم از حسادتش هست که این حرفا رو میزنه...فعلا در آتش حسادتت بسوز که رکب خوردی...

  • حمید

    تجربه ثابت کرده هر موضوعی که باعث خشم و انتقاد دلواپسانی مثل کیهان بشه موفق بوده و اکثریت مردم موافق این موضوع هستند،،پس موفقیت فروشنده رو به عوامل محترم این فیلم تبریک میگیم از سرمایه گذار قطری گرفته تا اصغر فرهادی،،تا کور شود هر آنکس نتواند دید.

  • بدون نام

    شهید اهل هنر سید مرتضی آوینی: ....آن ها ممکن است منت گذارند و جوایز را به جهان سومی ها هم اعطا کنند اما شرط نخستین آن وابستگی به تفکر غربی است....

  • بدون نام

    عزیزم تورا چه به صحبت در مورد اسکار

    شما در مورد اسکل می تونی ابراز عقیده کنی

  • جلال از سوریه

    این کیهان حالش خیلی خرابه ! اگر معالجه نشود همین روزهاست که خودش را هم آسیب بزند. باید بستری یا تعطیل بشه. تعطیل چه بهتر ، چون غیر از هزینه سنگینی که به بیت المال تحمیل میکنه فائده ای ندارد. شریعتمداری را هم یک جایی تحت نظر ، آبدار چی بکنند که به خودی ها هم زیاد بر نخورد!

  • پرستار

    باز هم قرص هاتون یادت رفته بخورید آقای شریعتمداری !؟
    ایجوری پیش بره ،فردا خوب هم بشی به فرض محال (روم به دیوار ! ) هیچ کی باورت نمیکنه ها..

  • بهزاد رسولی

    بازم این کیهان و شریعتمداری خودشان را نخود هر آشی میکنن ....من بودم این روزنامه رو درشو تخته میکردم ...

  • بدون نام

    اینکه فیلم سفارشی بوده خیلی مهم هست باید تحقیق بشه و اون هم کار وزارت اطلاعات است

  • حمید

    جاوید باد کیهان صدای حق و حقیقت

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج