ترغیب نیازمندان به کلیه فروشی برای فرار از فقر
اگر از آن دست افرادی که با نیت ایثار کلیه خود را به فرد دیگری می بخشند، بگذریم، افرادی نیز هستند که تنها با امید کسب سرمایه و به صورت غیر قانونی به فروش کلیه روی می آورند. با اینکه این عمل خسارت های سنگین اجتماعی و اقتصادی برای جامعه و فرد فروشنده دارد، حالا صداهایی از سوی برخی مقام های مسئول شنیده می شود که معنایی جز تلاش برای قانونی کردن آن ندارد.
دکتر حسینعلی شهریاری عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اخیراً و در گفت و گویی گفت: با جلوگیری از پیوند زنده به زنده و وقتی که فرد دهنده رضایت دارد باعث می شویم خیلی از افراد دچار عوارض جبران ناپذیر شوند. زمانی که ما در مورد اقتصاد مقاومتی صحبت می کنیم بهترین کار همان پیوند کلیه است. چرا که هزینه ها نیز کاهش می یابد چون دیالیز هزینه های بسیار بالایی دارد و تعداد زیادی دستگاه باید خریداری شود.
وی افزود: به نظر می آید عواملی هستند که می خواهند پیوند کلیه را از افراد داوطلب ممنوع کنند .ضمن اینکه دراین فرآیند همیشه هم خرید و فروش صورت نمی گیرد. بلکه در خیلی از موارد اهداء عضو صورت می گیرد. ولی عده ای دوست دارند که پیوند زنده به زنده را متوقف کنند چون در این کار منفعت دارند و دستگاه وتجهیزات دیالیز را خریداری و وارد می کنند.
شهریاری در مورد فروش کلیه توسط افرادی که در فقر مفرط هستند نیز در اظهار نظری عجیب، گفت: چه اشکالی دارد وقتی که فرد در فقر به سر می برد و با دریافت ۲۰ الی ۳۰ میلیون زندگی اش متحول می شود این کار را انجام دهد.
او در مورد عوارض و مشکلات احتمالی اهداء کلیه تصریح کرد: این موضوع عوارض و مشکلات خاصی ندارد و انسان های زیادی هم با یک کلیه زندگی می کنند و از آن طرف هم عده زیادی نیازمند کلیه هستند که اگر کلیه به آنها نرسد دچار عوارض می شوند و جان خود را از دست می دهند. پیوند اعضاء از نظر شرعی هم مشکل ندارد و مجوز دارد و حضرت امام (ره) هم مجوز داده و مراجع هم مخالفت ندارند .پس به نظر من هر کسی باید به دنبال کار و تخصص خود باشد.
گفته های این نماینده مجلس در مورد موضوع فروش کلیه در ایران و اجتناب ناپذیر بودن آن از چند منظر قابل بررسی است و می توان با توجه به آن چند آسیب حوزه سلامت کشور را بازنمایی کرد. نخست اینکه در ایران افرادی هستند که با گرم شدن بازار فروش کلیه به منافع مالی می رسند؛ افرادی که در این فرایند نقش رابط میان فروشنده و بیمار نیازمند را ایفا می کنند و با انجام عمل دلالی منافع قابل توجهی را به دست می آورند.
جدا از دلالان، به شرکت های خصوصی و نهادهایی می توان اشاره کرد که در بخش واردات تجهیزات و دستگاه های دیالیز فعال هستند و با افزایش جمعیت بیماران دیالیزی در کشور به سود سرشاری دست پیدا می کنند؛ افرادی که این نماینده مجلس نیز به آنها اشاره کرده و مدعی است علاقه ندارند با افزایش عمل های پیوند عضو، از تعداد بیماران دیالیزی کشور کاسته شود.
اما نکته مهم و نگران کننده ای که در میان صحبت های نماینده مردم استان سیستان و بلوچستان وجود دارد، پرسشی است که به شکل انکاری مطرح کرده است. شهریاری پرسیده است: چه اشکالی دارد وقتی که فرد در فقر به سر می برد و با دریافت ۲۰ الی ۳۰ میلیون زندگی اش متحول می شود این کار را انجام دهد؟
این سئوال جدا از اینکه از سوی چه کسی مطرح شده باشد، اعتراف دردناکی است که اثبات می کند در کشور ما عده ای برای فرار از فقر و فشار اقتصادی ناگزیرند به فروش اعضای بدن خود، روی بیاورند. دردناک تر اینکه مقامی مثل نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بدون در نظر گرفتن خسارت های اجتماعی و اقتصادی این نوع تن فروشی آن را بی اشکال می خواند و با تمسک بر اجتهاد شرعی مراجع تقلید سعی بر بی اشکال نشان دادن این آسیب اجتماعی دارد.
گویی ایشان که در جایگاه عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این خصوص اظهار نظر کرده، توجه نداشته که فروش کلیه آن هم از سوی افرادی که با مشکل اقتصادی رو به رو هستند، نه تنها نمی تواند تحولی در زندگی آنها ایجاد کند، بلکه به دلیل محدودیت های اقتصادی و اجتماعی در آینده برایشان مشکلات عدیده ای را ایجاد خواهد کرد.
نمی توان منکر این شد که فردی که با یک کلیه زندگی می کند در ادامه زندگی باید بیشتر مراقب سلامت خود باشد، نکات بهداشتی و سلامتی بیشتری را رعایت کند و از بسیاری از فعالیت های سنگین اجتماعی بپرهیزد. حالا تصور کنید فردی که با مشکل اقتصادی تن به چنین کاری می دهد آیا در آینده می تواند چنین محدودیت هایی را رعایت کند؟
تلخ تر آنجاست که می بینیم ایشان به جای تلاش در جهت ترویج فرهنگ ایثار و اهدای عضو، بر بی اشکال خواندن فروش کلیه، ضمن توجه به خسارت های اجتماعی و اقتصادی آن، اصرار می ورزد و به نوعی نیازمندان را به این کار ترغیب می کند، در حالی که انتظار می رود درصدد معرفی و ارائه راهی برای مشکل اقتصادی افراد نیازمند برآمده و به دنبال راهی برای مقابله با آن دسته از افراد سودجو و منفعت طلب باشند که به بیماران دیالیزی به چشم منفعت می نگرند.
نظر کاربران
لعنت بر مسولان دزد
باسلام من برای این نماینده متاسفم با حرفهای این نماینده به افراد محجوب وبی توقع قشر کم درامد توهین اشکار نمود و باعث زیر سوال بردن توانایی دولت و.....شده وصدای بوق عضو بدن فروشی وی هرچه حرامی در دنیا رسانید ویکی از دلایل کم توجهی به سیستان و. طرز فکر اینگونه نماینده است ...عاقب...للمتقین
شماکلیه ات را بفروش و پولش را به یک نیازمند بده. اینطوری دو نفر را زندگی بخشیدی.
دفعه دیگر نظر میدهی، انسانیتت را بیشتر کن.
اقاامام زمان چرازودترظهورنمیکنی منم یه روزمجبورمیشم به خاطر پول پیش خونه کلیه فروشی کنم ...الان دورپولدارس اونافقط ساپورت میشن بهترین موادغذایی رومیخورن بهترین بیمارستانارودارن ویلاهاشون توییلاقاشون دارن ... م هم خداراداریم
دولت داره مردم رو نابود میکنه که روی به کلیه فروشی آوردند برید بمیرید با این وضعیتی که برای مردم درست کردید فشار بیارید به قشر ضعیف تا دولت آسوده خاطر زندگی کنه شما واقعا بویی از انسانیت نبردید شبها چطور خوابتان میبرد ای بی مسعولیتها
خوب بفرمایید خجالت به کی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اینچهحرفیهمااصلافقیرنداریمفقطدرآمدنداریم
خوب بفرمایید خجالت به کی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چقدر بیشعوری میخواد حتی مطرح کردن این حرف باید فاتحه کمیسیونی رو خونده که عضوش با وقاحت بیاد بگه فروش کلیه از سر غیر اشکالی نداره باید درش رو گل گرفت
وقتی پول نداشته باشه مجبور به فروش کلیه میشه حالا این نماینده اگه نگه، مردم از فروش کلیه بیخبرند و معزل حل پیشه
واقعا هیچ چیز از انسانیت نمی دانی اخه اگه کار خوبی خانواده خودت بگو منم میشم دلال بیچاره از روی بدبختی کجای این کار رضایت وجود دارد
یه فیلم مستند از تلوزیون دیدم شیری گوزن یالداری را دنبال نمود چون گوزن بار دار بود نمیتوانست زیاد بدود و تسلیم شیر شد در گیر دار بین شیر و گوزن شکمش پاره شد و گوساله گوزن که هنوز زنده بود از شکم گوزن بیرون افتاد تا چشم شیر به گوساله گوزن افتاد فوری و نا امیدانه گوساله را را به شکم گوزن مادر که مرده بود باز گرداند ولی دیگر دیر شده بود و هر دو تلف شدند ولی شیر همان جا پشت به گوزن و گوساله تلف شده نمود و در عین ناباوری از فرط ناراحتی سکته کرد و مرد!! این از احساس حیوانات !!!
شما کلیت بفروش بده به مردم فقیر چه بلای سرمون اومده کههمچین نماینده های برای ما تصمیم می گیرند
ما بعنوان سیستانی که شاهد مشکلات عدیده مردم در شهر زابل هستیم که ناشی ازسومدیریت مسئولین میباشد که رسم نا نوشته ای شده است که مسئول باید از بستگان وآشنایان و یا افراد مورد تائید نماینده گان محترم باشد از باب نارسایی برای خودمان و مسئولین رده بالاتر متاسفم
متاسفیم برای نماینده ملت شمااحتیاج به این 20یا30میلیون نداری حقوقت عالیه سیرازگرسنه خبرندارد وجدانت بیدارکن