گزارش اسپوتنیک از جگرخوری در گرگان
جگر خوری در گرگان از دیرباز رونق داشته و در مسیر خیابان مطهری گرگان می توان شاهد حضور بیش از ۵۰ مغازه جگرکی بود.
آداب و رسوم هر جامعه که در گذر تاریخ از نسلی به نسل دیگر منتقل شده و هر یک بنا به باور یا اعتقادی مانده است، از اجزای شکل دهنده هویت هر جامعه و یا بهتر بگوییم شناسنامه فرهنگی و میراث معنوی هر دیاری می باشد . در این بین گرگانی ها به عنوان اهالی دیاری با تاریخ و فرهنگ غنی ، دارای آداب و رسومی خاص می باشند. می توان جگر را به صورت خالص یا مخلوط با چربی سفارش داد.
قدمت سنت جگرخوری در گرگان حداقل به زمان صفویه می رسد. شاید اگر از افرادی که چند صباحی در گرگان به سر بردهاند بپرسید "غذای سنتی گرگانیها چیست؟" بسیاری از آنان از جگر به عنوان یکی از غذاهای ویژه اهالی این دیار نام میبرند . اما شاید بسیاری ندانند که این علاقه خاص گرگانیها به جگر، براساس اسناد موجود حداقل قدمتی تا دوران صفویه دارد و حتی بعید نیست سابقه ای بسیار بیش از این داشته باشد.
اسدالله معطوفی محقق گرگانی می گوید: براساس اسناد موجود، در زمان صفویه یک بار در دوران حکومت شاهطهماسب و یک بار در زمان شاهصفی مالیاتهایی بر مردم استراباد بخشیده شد که عوارض بر جگرفروشان و جگرکیها، هیزمکشی، صابون پزی، قوشپرانی و .... از آن جمله بود. به طور قطعی می توان گفت از اواسط دوره قاجار به بعد بساط جگرکی ها در ماه رمضان در میدانچههای محلات مختلف شهر برپا و جوانان و خانوادههای گرگانی بعد از افطار به سراغ آنها میرفتند.











نظر کاربران
چرا الکی میگین اخه؟ کجا پنجاه تا جیگرکی توی خیابون مطهری هست؟
بعدشم که فقط ماه رمضونا جیگرکیا شلوغه بقیه مواقع مگس میپرونن. تازه کیفیت جیگراشون خم خیلی پایینه . .....
به به عاشق جیگرم عالیه ولی لامصب سه تا تیکه کوچیک گرون توراسته خیابون بهمن خودمون فراون دیده میشه
اون خانمه که تو عکس بود،چقدر دماغش رو بد عمل کرده...طوری نوشتید جگرخواری،،،انگار جگر آدم میخورند
جیگر با رب انار خوشمزه اس.کــوفتشون بشه :)
خیلی عذاب میکشم از منقل هایی که کنار پیاده رو ها برای کباب کردن هست. میگم این بو میپیچه و خیلی ها هستن که توانایی خریدش رو ندارن. مثل کودکان کار و خیابان و دست فروشا و خیلی های دیگه. واقعا عذاب اوره.