۴۸۷۸۷۳
۵۰۰۰
۵۰۰۰
پ

محافظه‌کار سنتی در مقابل ترامپ

موضع اخیر ژنرال مک‌مستر، مشاور امنیت ملی جدید آمريكا نشان‌دهنده اختلاف جدی میان او و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمريكاست. مک‌مستر که ژنرالی مورد احترام نزد جمهوری‌خواهان است در میان کارمندان کاخ سفید گفت اصطلاح «تروریسم اسلامی افراطی» را برای توصیف تهدیداتی تروریستی که ایالات‌متحده با آن مواجه است، مناسب نمی‌داند.

روزنامه شرق: موضع اخیر ژنرال مک‌مستر، مشاور امنیت ملی جدید آمريكا نشان‌دهنده اختلاف جدی میان او و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمريكاست. مک‌مستر که ژنرالی مورد احترام نزد جمهوری‌خواهان است در میان کارمندان کاخ سفید گفت اصطلاح «تروریسم اسلامی افراطی» را برای توصیف تهدیداتی تروریستی که ایالات‌متحده با آن مواجه است، مناسب نمی‌داند.
مک‌مستر که هفته گذشته و با رایزنی برخی چهره‌های شناخته‌شده جمهوری‌خواه نظیر سناتور مک‌کین، از سوی ترامپ به عنوان مشاور امنیت ملی ایالات‌متحده انتخاب و جانشین مایکل فلین، مشاور امنیت ملی سابق آمريكا شد، این سخنان را روز پنجشنبه و در دیدار خود با کارمندان جدید شورای امنیت ملی آمريكا مطرح کرد. برخی بر این باورند که اختلاف آشکار مک‌مستر با دونالد ترامپ و مشاوران کلیدی او به آشفتگی موجود در حوزه امنیت ملی و سیاست ‌خارجی آمريكا دامن می‌زند.
بر‌اساس برخی گزارش‌ها به نقل از شرکت‌کنندگان در این دیدار، مک مستر گفته مهاجمانی که اقدام به فعالیت‌های تروریستی می‌کنند، در حقیقت، نه‌تنها اشاعه‌دهنده نوع افراط‌گرایانه مذهب خود نیستند، بلکه در تضاد کامل با ماهیت اصلی مذهب خود نیز هستند. این رویکرد مک مستر به موضع محافظه‌کاران سنتی آمريكا نزدیک است و بسیار متفاوت با نوع نگاه ترامپ و فلین و دیگر مشاوران رئیس‌جمهوری آمريكاست. با وجود رویکرد میانه‌رو مک‌مستر، این سؤال همچنان باقی است که او تا کجا می‌تواند در کاخ سفید مؤثر عمل کند.
آن هم در‌حالی‌که عمیقا با رویکردهای ایدئولوژیک رئیس‌جمهور و سایر شخصیت‌های کلیدی اختلاف نظر دارد. مک مستر در بخش دیگری از سخنانش در این دیدار از نظم لیبرال پس از جنگ جهانی دوم دفاع سرسختانه‌ای کرده و آن را ضامن صلح و رونق اقتصادی خوانده است. برخی کارکنان شورای امنیت ملی بر این باورند مک مستر با این اظهارات می‌خواسته به کارکنان حرفه‌ای شورای امنیت ملی بگوید که او در راستای اهداف سیاست خارجه دیرینه آمريكا قدم برمی‌دارد؛ اهدافی که ترامپ بارها به آن تاخته و هرج‌ومرج جهانی را معلول آن دانسته است. نشانه‌ها از اختلاف ترامپ و وزارت امنیت داخلی آمريكا در پی گزارش اخیر این وزارتخانه هم حکایت دارد. سخنگوی کاخ سفید در واکنش به گزارش وزارت امنیت داخلی آمريكا، درباره ممنوعیت مهاجرتی گفته است این گزارش ارزیابی اطلاعاتی مورد نظر ترامپ نیست و رئیس‌جمهوری آمريكا آن را معتبر نمی‌داند.
در گزارش وزارت امنیت داخلی آمريكا، تأکید شده بود ممنوع‌کردن ورود شهروندانی از هفت کشور عمدتا مسلمان راه مؤثری برای متوقف‌کردن روند ورود تروریست‌ها نیست؛ چراکه تعیین یک سری کشورهای خاص نمی‌تواند مؤلفه معتبری برای فعالیت‌های تروریستی بالقوه باشد. رئیس‌جمهوری آمريكا تنها به این دلیل با گزارش مذکور درباره ممنوعیت مسافرتی جنجالی علیه مسلمانان مخالفت کرده که ادعای او را درباره اینکه طرح مسافرتی مذکور موجب ارتقای امنیت ملی آمريكا می‌شود، اثبات نکرده بود. در گزارش وزارت امنیت داخلی آمريكا همچنین آمده است که در شش سال گذشته آن دسته از شهروندان آمريكایی متولد خارج که در حملات تروریستی مشارکت داشتند، از ۲۶ کشور مختلف بوده‌اند. تنها کشور عراق و سومالی جزء ۱۰ کشوری محسوب می‌شوند که شهروندانی از آنها در اقدامات مرتبط با تروریسم در آمريكا مشارکت داشتند. از زمان ۱۱ سپتامبر، هیچ‌کدام از شهروندان هفت کشور مذکور، در هیچ حمله تروریستی موفقیت‌آمیزی دست نداشته‌اند.
طبق گفته مقام‌های کنونی و سابق، تحلیلگران از این اطلاعات برای تدوین سیاست‌های ضد‌تروریسمی استفاده می‌کنند و آن را در اختیار سایر نهادها هم قرار می‌دهند. با‌این‌حال، کاخ سفید مدعی است این گزارش با انگیزه‌های سیاسی تدوین شده و براساس تحقیقاتی ضعیف است. سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمريكا هم در تلاش برای کم‌اهمیت نشان‌دادن اختلافات با کاخ سفید گفت این گزارش تنها یک «تفسیر» از منابع عمومی موجود بوده است.
دراین‌میان اختلاف ترامپ با رسانه‌ها هم وارد فاز جدیدی شده و رئیس‌جمهوری آمريكا اعلام کرده در جشن سالانه خبرنگاران کاخ سفید شرکت نخواهد کرد. این مراسم پرزرق‌و‌برق عموما با حضور خبرنگاران، سیاست‌مداران و چهره‌های مشهور دیگر و اغلب رؤسای جمهوری آمريكا برگزار می‌شود. دونالد ترامپ چند روز پیش در توییتی رسانه‌ها را دشمن مردم آمريكا خواند و دو روز پیش هم کاخ‌سفید چندین روزنامه و رسانه را از حضور در یک کنفرانس خبری خود محروم کرد. حالا و در اقدامی تکمیلی، ترامپ مثل بسیاری موارد دیگر در حساب توییتر خود گفته است در مراسم سالانه خبرنگاران کاخ ‌سفید شرکت نمی‌کند.
به گزارش بی‌بی‌سی، تمام رؤسای جمهوری آمريكا از سال ۱۹۲۴ دست‌کم یک بار در مراسم جشن سالانه خبرنگاران کاخ سفید شرکت کرده‌‎اند. معمولا رؤسای‌جمهوری آمريكا در سخنرانی آمیخته به طنز خود در این مراسم به مسائل حساس سال می‎پردازند. باراک اوباما هر هشت سال ریاست‌جمهوری خود در این مراسم شرکت کرد. در جشن سال ۲۰۱۱، اوباما خطاب به دونالد ترامپ که در میان ميهمانان بود، گفت، اگر او به ریاست‌جمهوری انتخاب شود، کاخ سفید را به قمارخانه تبدیل خواهد کرد. انجمن خبرنگاران کاخ سفید در بیانیه‎ای اعلام کرد، از موضع رئيس‌جمهوری مطلع شده و امسال هم با برگزاری مراسم برای آزادی بیان در آمريكا و نقش مهم رسانه‎های خبری مستقل در یک جمهوری، جشن خواهد گرفت.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج