نشست ایران و ترکیه در یک قایق برگزار شد
نخستین دور نشست مشترک مرکز ایران شناسی ترکیه(ایرام) با دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه کشورمان با عنوان ۰۳۹;ایران و ترکیه در یک قایق۰۳۹; در تهران برگزار شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه روز جمعه در خصوص این نشست به خبرنگار ایرنا گفت: در این نشست تخصصی محققان ارشد ایرانی و ترکیه شناسان مقیم تهران و اعضای هیات ترکیه در قالب دو پنل، در خصوص موضوعات مختلف به بحث و مبادله نظر پرداخته و نظرات و دیدگاه های کارشناسی و سیاسی خود را مطرح کردند.
محمد ایراهیم طاهریان فرد افزود: در پنل نخست که تحت عنوان 'ماهیت مشکلات در روابط دوجانبه؛ واقعی یا ساختگی' برگزار شد، شرکت کنندگان بر این باور بودند که بخش اعظم مشکلات دوجانبه غیر واقعی و مبتنی بر سوء برداشت بوده که به دلیل اختلافات دو کشور در منطقه شکل می گیرد و این در حالی است که دو کشور بیش از هر بازیگر دیگری صلاحیت حل و فصل اختلافات در منطقه را دارند و حل و فصل اختلافات منطقه ای نیز منوط به همکاری سازنده در روابط دوجانبه و سرریز کردن همکاریهای دوجانبه بر مشکلات منطقه ای است و لذا در برهه کنونی روابط دوجانبه باید با قوت تمام تداوم یافته و تقویت شود.
وی بیان کرد: 'آسیب شناسی رویکرد مطبوعات دو کشور در قبال همدیگر و راههای برون رفت از وضعیت کنونی' نیز دومین پنل بود که طرفین ضمن اجماع نظر مبنی بر داشتن سرنوشت مشترک و تهدیدات مشترک یعنی قرار گرفتن دو طرف در یک قایق واحد و عدم امکان بازی برد ـ باخت از سوی هر کدام، تاکید کردند که دو کشور در برد و باخت شریک و هم سرنوشت هستند و در این خصوص بر لزوم شکل دهی ژورنالیسم حرفه ای و فراهم کردن امکان فعالیت رسانه های طرفین در خاک همدیگر جهت برون رفت از شرایط کنونی تاکید کردند.
به گزارش ایرنا، پیش از این دکتر احمد اویسال رئیس مرکز ایران شناسی ترکیه(ایرام) و هیات همراه همچنین به طور جداگانه با دکتر سید محمد کاظم سجادپور معاون آموزش و پژوهش وزارت امور خارجه دیدار کرده و راههای توسعه مناسبات دوطرفه، تبادلات اندیشکده ها، دیپلماسی تراک 2 جهت توسعه مناسبات، دیدارهای اندیشمندان دو کشور و برگزاری نشستهای مشترک را بررسی کردند.
همچنین اعضای هیات ترکیه در جریان سفر به ایران از مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه هم بازدید کرده و با رئیس و معاونان این مرکز دیدار و راههای ارتقای تبادلات اندیشکده ها را بررسی کردند.
مرکز ایران شناسی ترکیه(ایرام) که به طور تخصصی و ویژه به مطالعه امور ایران متمرکز است، تابستان سال جاری تاسیس شده و مبین اهمیت فرهنگ، سیاست و اقتصاد ایرانی برای ترکیه است.
ارسال نظر