۴۸۴۸۳۲
۵۰۰۹
۵۰۰۹
پ

نوسان‌گیری نافرجام در بازار ارز

در ابتدای چهارمین روز هفته نوسان‌گیران ارزی تلاش کردند قیمت دلار را وارد کانال ۳ هزار و ۸۰۰ تومان کنند. روز سه‌شنبه معاملات «امروزی» با قیمت ۳هزار و ۸۰۰ تومان کلید خورد که ۱۳ تومان بالاتر از قیمت بسته شده بازار نقدی روز دوشنبه بود.

روزنامه دنیای اقتصاد: در ابتدای چهارمین روز هفته نوسان‌گیران ارزی تلاش کردند قیمت دلار را وارد کانال ۳ هزار و ۸۰۰ تومان کنند. روز سه‌شنبه معاملات «امروزی» با قیمت ۳هزار و ۸۰۰ تومان کلید خورد که ۱۳ تومان بالاتر از قیمت بسته شده بازار نقدی روز دوشنبه بود.
به گفته فعالان، معامله‌گران اعتباری بازار قصد داشتند با جوسازی پیرامون قیمت‌های شروع بازار، فضای معاملات را دچار هیجان کنند و ذهنیت سایر بازیگران ارزی را تحت‌تاثیر قرار دهند. تعدادی از بازیگران با تجربه بازار عنوان کردند، رشد ابتدای روز سه‌شنبه در شرایطی صورت گرفت که نرخ حواله درهم تغییر خاصی نداشت و ارزش دلار در کشورهای همسایه نیز چندان بالا نرفته بود. در این شرایط می‌توان تنها عامل رشد هیجانی ابتدای روز را به جوسازی معامله‌گران داخلی نسبت داد.
البته تحرکات این گروه به سرانجام نرسید و با آغاز عرضه بازارساز به سرعت قیمت در مسیر کاهشی قرار گرفت. تا ساعت ۱۲ ظهر قیمت در معاملات نقدی حتی تا نقطه ۳ هزارو ۷۸۶ تومان پایین رفت و در نهایت نیز روز سه‌شنبه، شاخص بازار ارز با همین قیمت به کار خود پایان داد که یک تومان پایین‌تر از روز دوشنبه بود. به گفته فعالان، نوسان‌گیری ابتدای روز سه‌شنبه پشتوانه محکمی نداشت و از سوی دیگر عرضه بازارساز مانع شد که قیمت دلار تحت‌تاثیر هیجانات افزایش پیدا کند.

به گفته فعالان، روز سه‌شنبه بازیگران بازارساز ارزی بیشتر با قیمت 3هزار و 775 تومان اقدام به عرضه ارز کردند که اختلاف چندانی با نرخ بازار نداشت. فاصله محدود نرخ صرافی‌های بانکی با بازار آزاد را می‌توان به فال نیک گرفت، چرا که مانع ایجاد رانت و تقاضای کاذب در بازار می‌شد. البته عده‌ای از معامله‌گران غیررسمی سعی داشتند پیرامون این موضوع جوسازی و قیمت را تحت‌تاثیر تفسیر خود قرار دهند. تفسیر این دسته از معامله‌گران آن بود که بازارساز از آن جایی که کف قیمت را 3 هزار و 775 تومان تعیین کرده است، با نرخ‌های کمتری اقدام به عرضه ارز نکرده است. این در حالی است که عده‌ای از فعالان باتجربه بازار اعتقاد داشتند، بازارساز برای جلوگیری از شکل‌گیری تقاضای کاذب و ایجاد رانت اختلاف نرخ خود با بازار را در فاصله محدودی تنظیم کرد.
از سوی دیگر، در صورتی که بازارساز به‌جای تنظیم قیمت خود با بازار، آن را به‌صورت دستوری پایین بیاورد، ممکن است زمینه افزایش نوسان و هجوم دلالان به بازار فراهم شود. در یک ماه گذشته با عرضه متناسب بازار، قیمت دلار با شیب ملایم در مسیری کاهشی قرار گرفته و کاهش نوسانات منجر به خروج بخشی از نوسان‌گیران از بازار شده است. در کنار این هر چقدر به روزهای انتهایی سال نزدیک‌تر شویم، میزان عرضه شرکت‌های تجاری در بازار افزایش پیدا خواهد کرد. این در حالی است که عده‌ای از بازیگران به ورود تقاضای مسافرتی چشم دوخته‌اند و امیدوارند تحت‌تاثیر آن روند قیمت تغییر کند.

همسو با کاهش قیمت دلار، در چهارمین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی در مسیر کاهشی قرار گرفت و با ۳ هزار تومان افت به قیمت یک میلیون و ۱۸۹ هزار تومان رسید. به گفته فعالان، در کنار افت دلار، بازگشت اونس جهانی به ابتدای محدوده هزار و ۲۳۰ دلار در ابتدای روز دیگر عاملی بود که زمینه‌ساز افت شد. به این ترتیب، سکه پس از دو روز مقاومت در کانال یک میلیون و ۱۹۰ هزار تومان به کانال پایین‌تر قدم گذاشت.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج