انتقاد کمپانی سونی از توجهات به «فروشنده»
موضع سیاسی اصغر فرهادی مبنی بر تحریم مراسم اسکار موجب شده توجهات رسانهای بسیار زیادی به نماینده سینمای ایران در اسکار شود.
خبرگزاری ایسنا: موضع سیاسی اصغر فرهادی مبنی بر تحریم مراسم اسکار موجب شده توجهات رسانهای بسیار زیادی به نماینده سینمای ایران در اسکار شود.
فیلم «فروشنده» ساخته اصغر فرهادی در اغلب قریب به اتفاق پیشبینیها با پیشی گرفتن از رقبای خود به شانس اصلی کسب اسکار بهترین فیلم خارجی بدل شده است، موضوعی که بخش مهمی از آن نتیجه توجه جهانی فوقالعاده به این فیلم به سبب تحریم مراسم اسکار توسط فرهادی دراعتراض به قانون مهاجرتی «دونالد ترامپ» بوده است.
فیلم «فروشنده» ساخته اصغر فرهادی در اغلب قریب به اتفاق پیشبینیها با پیشی گرفتن از رقبای خود به شانس اصلی کسب اسکار بهترین فیلم خارجی بدل شده است، موضوعی که بخش مهمی از آن نتیجه توجه جهانی فوقالعاده به این فیلم به سبب تحریم مراسم اسکار توسط فرهادی دراعتراض به قانون مهاجرتی «دونالد ترامپ» بوده است.
ایندی وایر در اینباره مینویسد: به طور سنتی بسیاری از رایدهندگان آکادمی اسکار در شاخه بهترین فیلم خارجی این رویداد سینمایی رای نمیدهند، مگر این که همه پنج فیلم نامزد را دیده باشند، اما امسال آنها ممکن است دلیل دیگری برای رای دادن داشته باشند و آن مخالفت و قرار گرفتن در مقابل ترامپ باشد.
«راد لوری» کارگردان، تهیه کننده و منتقد آمریکایی در صفحه توئیتر خود نوشته است: "ممانعت از ورود مسلمانان به آمریکا ممکن است مانع حضور اصغر فرهادی در مراسم اسکار شود. من با این موافقم که رای دادن به فیلم او کاملا ضروی است."
توجه جهانی به فیلم «فروشنده» پس از تحریم مراسم اسکار هر روز بیشتر میشود، شهردار لندن با کمک جمعی از سینماگران برجسته بریتانیایی اعلام کرده که قصد دارد فیلم «فروشنده» را در پیش از آغاز مراسم اسکار در میدان معروف «ترافالگار» لندن بصورت رایگان و در فضای باز به نمایش بگذارد، نمایشی که با حضور نزدیک به ۱۰ هزار نفر همراه خواهد بود.
در چند مدت اخیر آکادمی اسکار، انجمن کارگردانان، انجمن بازیگران و انجمن فیلمنامهنویسان آمریکا، دانشگاه سینمایی موسسه فیلم آمریکا، انجمن سینمایی آمریکا، آژانس سینمایی «United Talent Agency»، «دیمین شزل» کارگردان فیلم نامزد اسکار «لالا لند»، «جورج میلر»، کارگردان استرالیایی و «هاروی واینستاین»، تهیهکننده آمریکایی برنده اسکار از جمله نهادها و شخصیتهایی بودهاند که سیاستهای مهاجرتی «ترامپ» را محکوم کردهاند و حمایت خود را از اصغر فرهادی و دیگر سینماگران تحت تاثیر این قانون اعلام کردهاند.
در این حال، برخی رقبای مستقیم فیلم «فروشنده» حجم فراوان توجه به این فیلم را نوعی امتیاز ناعادلانه میدانند. به عنوان مثال «تام برنارد»، یکی از بنیانگذاران کمپانی سونی پیکچرز کلاسیک که توزیع دو فیلم «تونی اُردمن» (رقیب اصلی فروشنده) و دیگر فیلم نامزد «سرزمین مین» را در آمریکا بر عهده دارد با اشاره به درخواست «راد لوری» مبنی بر رای دادن به «فروشنده» عنوان کرده: " ظاهرا ناعادلانه به نظر میرسد که کسی بنویسد رای دادن به فرهادی در واقع رای بر مخالفت با «ترامپ» است".
البته نیازی به گفتن نیست که اظهارات «تام برنارد» ناشی از نگرانی او درباره دو فیلم «تونی اردمن» و «سرزمین مین» است که توزیع آنها در آمریکا در اختیار سونی پیکچرز کلاسیک است.
«ایندی وایر» در ادامه این مطلب مینویسد: به دور از مسائل سیاسی، فیلم «فروشنده» عملکرد خوبی نزد منتقدین و مخاطبان داشته و توانسته جایزه بهترین بازیگر و فیلمنامه را در جشنواره کن از آن خود کند.
«چارلز کوهن»، مدیرعامل کمپانی «کوهن مدیا» که توزیع فیلم «فروشنده» را در آمریکا بر عهده دارد در اینباره گفت: "ما میخواهیم همه این فیلم را ببینند، ما از فیلم و کارگردان آن حمایت میکنیم. ما فکر میکنیم تاکنون بسیاری این فیلم را تماشا کردهاند و به هر دلیل و صرف نظر از هرگونه حواشی پس از اکران واکنشهای مثبتی به آن داشتهاند.
مدیرعامل کمپانی توزیع کننده فیلم «فروشنده» آمریکا افزود: "اظهارت «تام برنارد» (از مسئولان کمپانی سونی پیکچرز کلاسیک) تلاش مذبوحانهای برای توجیه چیزی است که اصلا هیچ اساسی ندارد. آکادمی اسکار از افرادی تشکیل شده که رایدادن را بسیار جدی میگیرند و به هنر برای آنچه که هست احترام میگذارند، آنها همچنان این حق را دارند که هرگونه که مناسب میدانند رای دهند؛ ما میخواهیم فیلم بر پایه شایستگیهای خودش بایستد. اعضای آکادمی به فیلمی که آن را ندیده باشند و یا بازخوردهای مثبتی از آن نداشته باشند رای نخواهند داد و همچنین صرفا بر اساس سیاست و در نادیده گرفتن هنر رای نمیدهند. آنچه همه ما به آن واکنش نشان میدهیم این است که هنرمندان باید برای ابراز خود آزاد باشند و از آزادی برای سفر و ارائه اثری که برای آن به سختی کار کردهاند در هر کشور و مراسمی برخوردار باشند. این فیلم است که باید مورد قضاوت قرار گیرد و نه قانون مهاجرتی «ترامپ»".
هنوز مخشص نیست که موج ایجاد شده از قانون مهاجرتی «ترامپ» و واکنش فرهادی به آن تا کجا پیش خواهد رفت، اما شاید منجر به آن شود که افراد بیشتری به تماشای فیلم بنشینند و یا رایدهندگان آکادمی تحت تاثیر آن بخواهند پیامی برای «دونالد ترامپ» ارسال کنند. طرز فکر حاکم، نیروی بسیار قدرتمندی دارد و آرای آکادمی اغلب منعکس کننده گونهای است که اکادمی اسکار میخواهد از نظر سایر جهانیان نگریسته شود، و امسال نیز استثناءنیست.
پ
نظر کاربران
چه میکنه این فرهادی!!!
واقعا فیلم زیبایی بوذ تشکر از شهاب حسینی