۴۸۲۹۲۸
۶ نظر
۵۰۰۳
۶ نظر
۵۰۰۳
پ

سرطان‌ زا بودن پارازیت‌ها اثبات نشده است

همزمان با انتشار این اظهارنظر که حدود ۵۵ درصد از مرگ ها در ایران زودرس است، رئیس مرکز کنترل و تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن هشدار نسبت به تبدیل شدن سرطان در ایران به یک معضل حاد در آینده از نرخ رشد بالای این بیماری در کشور خبر داد.

روزنامه آرمان: همزمان با انتشار این اظهارنظر که حدود ۵۵ درصد از مرگ ها در ایران زودرس است، رئیس مرکز کنترل و تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن هشدار نسبت به تبدیل شدن سرطان در ایران به یک معضل حاد در آینده از نرخ رشد بالای این بیماری در کشور خبر داد.
سرطان در ایران سومین عامل مرگ‌ومیر پس از تصادفات و بیماری های قلبی و عروقی محسوب می شود، گرچه چندی پیش سرطان بیماری لاعلاجی به حساب می آمد، اما امروزه با پیشرفت علم پزشکی و تدابیر خودمراقبتی می توان از این بیماری پیشگیری یا بر آن غلبه کرد. با وجود این، ابتلا به سرطان از ۱۰ میلیون مورد جدید در سال ۲۰۰۶ به ۱۴ میلیون در سال ۲۰۱۲ رسید و مرگ ناشی از انواع سرطان در سال ۲۰۰۶ حدود شش میلیون نفر و در سال ۲۰۱۲ هشت میلیون نفر بود.
همچنین در ایران بدون احتساب سرطان‌ های پوست سالانه ۹۲ هزار مورد جدید اتفاق می ‌افتد که با حساب این رقم، شیوع نرخ سرطان‌‌ ها به بیش از ۱۰۰ هزار مورد افزایش می ‌یابد. روز گذشته معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: حدود ۵۵ درصد از مرگ ها در ایران زودرس است و به همین دلیل هدف اصلی مراکز پایش سلامت، انجام پژوهش و تحقیقات برای پیشگیری از بیماری های غیر واگیر برای جلوگیری از این نوع مرگ‌هاست. به گفته رضا ملک زاده هر سال ۲۱۳ هزار نفر زیر ۷۰ سال و ۱۰۰ هزار نفر زیر ۵۵ سال بر اثر مرگ زودرس فوت می کنند.
او ادامه داد: بسیاری از بیماری هایی که به مرگ زودرس منجر می ‌شود، غیرواگیر است و به علت افزایش وزن و چاقی، عدم تحرک، تغذیه نامناسب و مصرف زیاد انرژی به وجود می ‌آید. او اولین موضوع در افزایش سن امید به زندگی را افزایش فرهنگ خود مراقبتی در جامعه دانست و افزود: در تحقیقات به‌عمل‌‌آمده حجم کالری دریافتی توسط ایرانی‌ ها ۳۵ درصد بیش از نیاز است که این موضوع باعث بروز چاقی در بسیاری از افراد شده است.
معاون تحقیقات وزارت بهداشت در ادامه کم‌ تحرکی را از دیگر عوامل بروز بیماری های عنوان کرد و گفت: حدود ۹۰ درصد از ایرانی ها حداقل تحرک را دارند که این موضوع سبب خواهد شد تا بیماری پرفشاری خون در ۶۰ درصد آنها به وجود آید و در ۱۰ درصد نیز زمینه ابتلا به دیابت ایجاد شود. او همچنین با اشاره به متوسط بروز سرطان در کشور بیان کرد: نرخ بروز سرطان در کشور ما از متوسط جهانی پایین است.
پارازیت‌ها سرطان‌زا هستند؟
روز گذشته رئیس مرکز کنترل و تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن هشدار نسبت به تبدیل شدن سرطان در ایران به یک معضل حاد در آینده، از نرخ رشد بالای این بیماری در کشور خبر داد. محمداسماعیل اکبری اظهار کرد: نرخ ابتلا به سرطان در کشور ما حدود یک پنجم تا یک ششم کشورهای غربی، بیشتر از کشورهای آفریقایی و معادل کشورهای همسایه است. مهم‌ترین علت افزایش سرطان نیز افزایش سن است، اما بین تمام کشورهای منطقه و بسیاری از کشورهای جهان بالاترین رشد سرطان را داریم.
او افزود: در سال از هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۴۰ تا ۱۵۰ نفر به انواع سرطان مبتلا می ‌شوند. در مجموع ما ۹۰ تا ۱۰۰ هزار بیمار جدید در سال داریم. رئیس مرکز کنترل و تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سرطان سینه را در زنان جزو موارد بسیار شایع و صاحب بالاترین رقم عنوان کرد و گفت: این نوع از سرطان در دنیا و ایران پنجمین علت مرگ است و سالانه ۱۰ هزار زن در سال به آن مبتلا می شوند. نزدیک به ۳۴ هزار نفر با آن زندگی و حدود سه هزار نفر نیز به علت ابتلا به آن فوت می ‌کنند.
مناسب‌ترین اقدام برای تشخیص زودتر این بیماری ماموگرافی بین سن ۵۰ تا ۷۰ سال با فاصله تکرار یک تا سه سال است. به گزارش ایسنا، اکبری درباره سرطان زا بودن پارازیت‌ ها نیز توضیح داد و گفت: تا امروز سازمان بین‌المللی آی آر ک که مسئول پاسخگویی به چنین ابهاماتی است، هیچ تحقیقی مبنی بر سرطان زا بودن پارازیت ها نداشته است. بعضی از امواج مورد استفاده مردم نیز اگر بیش از حد باشد خطر بروز سرطان دارد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ,چرا مگه مردم چه کناهی کردن معلومه میگن سرطانزا نیست از خداوند میخوام که هر کاری که میکنن وبه ضرر مردمه گریبانگیر خودشون بشه

  • ناشناس

    اولا اینکه سرطانزاس، دوما چه سرطان زا باشه چه نباشه، چرا باید پارازیت وجود داشته باشه، چرا باید سانسور وجود داشت باشه، این بر خلاف دموکراسیه، و ثالثا واقعا فکر میکنن این سانسورها موثره؟؟؟

  • بدون نام

    شما کلا راست میگین.......دروغ تو ذاتتون نیست......

  • بدون نام

    بابا چرا از فضای باز اطلاعات میترسیم با روش درست آموزشی بجای هزینه برای خرید تجهیزات پارازیت و ... خودمان و فرزندانمان را بیمه کنیم

  • بدون نام

    بخاطر پول میگن روغن پالم خوبه کی بفکر ملته

  • بی نام

    بسه دیگه خسته نشدید بدلیل همینه که خدارا شکر سرطان تو ایران اصلا وجود ندار

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج