مرز روانی ۳۸۰۰ تومانی نرخ دلار شکست
در آخرین روز بهمنماه، دلار سرانجام در نبرد انتظارات و واقعیتها به نیروی دوم تن داد. در اولین روز هفته، شاخص بازار ارز ۱۴ تومان از ارزش خود را از دست داد و با پایین رفتن از مرز ۳ هزار و ۸۰۰ تومان به قیمت ۳ هزار و ۷۹۷ تومان رسید. با افت روز آخر، دلار در یازدهمین ماه سال ۵/ ۱ درصد افت قیمت را تجربه کرد.
روزنامه دنیای اقتصاد: در آخرین روز بهمنماه، دلار سرانجام در نبرد انتظارات و واقعیتها به نیروی دوم تن داد. در اولین روز هفته، شاخص بازار ارز ۱۴ تومان از ارزش خود را از دست داد و با پایین رفتن از مرز ۳ هزار و ۸۰۰ تومان به قیمت ۳ هزار و ۷۹۷ تومان رسید. با افت روز آخر، دلار در یازدهمین ماه سال ۵/ ۱ درصد افت قیمت را تجربه کرد.
پایین رفتن دلار از مرز روانی ۳ هزار و ۸۰۰ تومان در حالی رخ داد که برخی معاملهگران بیش از این با اهرم انتظارات قیمت را در این مرز حفظ کرده بودند. به گفته فعالان، رفتارها و مواضع احتمالی دولت جدید آمریکا در کنار توجه به مسائل داخلی و معطوف به انتخابات دو متغیر انتظاری بودند که معاملهگران با تکیه بر آن در برابر افت کانالی مقاومت کردند. این دسته احساس میکنند، در آستانه انتخابات زمینه مساعدتری برای نوسانگیری در بازار وجود دارد. این در حالی است که هیچ عامل بنیادی در بازار از افزایش قیمت در مقطع کنونی حمایت نمیکرد. در واقع میتوان گفت، مقاومت معاملهگران در سطح ۳ هزار و ۸۰۰ تومان بیشتر با تکیه بر انتظارات کوتاه مدت و میان مدت صورت میگرفت و این دسته به وضعیت فعلی بازار توجه چندانی نمیکردند.
کمترین نوسان در سه ماه
شاخص بازار ارز در بهمنماه نوسانات چندانی را تجربه نکرد و در بازه ۳ هزار و ۷۹۷ تومان تا ۳ هزار و ۸۷۲ تومان نوسان کرد. در بیشتر روزهای یازدهمین ماه سال، این ارز نوسان بالای ۱۰تومان را تجربه نکرد تا یکی از کمترین میزان نوسانات دلار در چند ماه اخیر به ثبت برسد. انحراف معیار نرخ دلار در بهمنماه به ۱۶ تومان رسید که کمترین مقدار از مهر ۹۵ بود. پیش از این انحراف معیار این ارز در آذر و اسفند حتی به بالای ۵۵ تومان رسیده بود. با این وجود، دلار در بهمنماه تقاضای چندانی نداشت تا فضای بازار آرام شود. از آن سو در دومین ماه زمستان خبری از فروشهای هیجانی نیز نبود تا قیمت با شیب نسبتا ملایمی در مسیر کاهشی قرار بگیرد و سومین بازدهی منفی بهمنماهی به ثبت برسد. دلار در بهمن ۹۳ و ۹۴ نیز کاهش قیمت را تجربه کرده بود و آخرین باری که در یازدهمین ماه سال طعم افزایش قیمت را چشیده بود، به سال ۹۲ بازمیگشت. به گفته شماری از فعالان، در این مقطع از سال بهدلیل عبور بازار از تقاضای فصلی ژانویه و افزایش عرضه بهدلیل افزایش فروش ارز شرکتهای تجاری در آستانه پایان سال شمسی، قیمت توان رشد چندانی را ندارد.
بهمن ۹۵ نیز از این قاعده مستثنی نبود و دلار در بیشتر روزهای این ماه راه کاهشی را برای حرکت انتخاب کرد. در همان اولین روز کاری بهمنماه، شاخص بازار ارز ۴۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۳هزار و ۸۱۵ تومان رسید. پس از این، معاملهگران در روزهای آغازین بهمنماه، کمی در برابر افت قیمت مقاومت کردند و توانستند این ارز را تا بهای ۳هزار و ۸۷۲ تومان بالا بیاورند. سقف قیمت دلار در بهمنماه همین عدد بود که در هفتمین روز این ماه به ثبت رسید. پس از این تاریخ، شاخص ارزی در چنان مسیر کاهشی قرار گرفت که در نهایت در آخرین روز این ماه منجر به خروج این ارز از مرز ۳ هزار و ۸۰۰ تومان شد.
روز شنبه در سیامین روز بهمنماه، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۸۱۲ تومان آغاز کرد. قیمت دلار تا حدود ساعت ۲ ظهر نوسان چندانی را تجربه نکرد، ولی از نزدیکی همین ساعت بود که شدت کاهش قیمت در بازار بالا رفت و این ارز وارد کانال ۳هزار و ۷۰۰ تومان شد و در نهایت در انتهای محدوده ۳ هزار و ۷۹۰ تومان به کار خود پایان داد. آخرین بار دلار در اوایل آذرماه در کانال ۳ هزار و ۷۰۰ تومان قرار داشت، در نتیجه عدد روز شنبه کف قیمت دلار در سه ماه گذشته بود. به گفته فعالان، ادامه افت نرخ حواله درهم یکی از عواملی بود که زمینهساز افت قیمت شد. از سوی دیگر در بازار داخلی نیز معاملهگران تمایل چندانی به خرید ارز نداشتند. این در حالی بود که شماری از بازیگران ارزی تصور میکردند تقاضای روزهای ابتدایی اسفندماه به آخرین روز بهمنماه منتقل شود و در نتیجه این موضوع، دلار با پیشخور کردن تقاضا در مسیر افزایشی قرار بگیرد. با این حال، چنین اتفاقی رخ نداد و خبری از ورود چنین تقاضایی نبود.
بازدهی مثبت سکه
در آخرین روز بهمنماه، سکه تمام بهار آزادی ۸ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و ۱۹۰ هزار تومان رسید. با وجود افت روز آخر، فلز گرانبهای داخلی در یازدهمین ماه سال بازدهی مثبت را تجربه کرد؛ چراکه قیمت آخرین روز دیماه یک میلیون و ۱۸۴ هزار تومان ثبت شده بود و در نتیجه قیمت آخرین روز بهمنماه، ۶ هزار تومان بالاتر از آن بود. در ماهی که دلار حدود یک و نیم درصد از ارزش خود را از دست داد، صعود بهای اونس در بازارهای جهانی و تحرکات سکهبازان دو عاملی بودند که به افزایش قیمت فلز گرانبهای داخلی کمک کردند. به گفته فعالان، روند بهای سکه در آخرین ماه سال ۹۵ نیز به روند اونس وابستگی زیادی خواهد داشت. البته بهطور سنتی این انتظار در بازار وجود دارد که قیمت سکه در روزهای منتهی به سال جدید با افزایش تقاضا مواجه شود. در چنین شرایطی، ممکن است قیمت سکههای کوچکتر نیز در روزهای انتهایی سال بیشتر از توجه به رفتارهای بازار اونس و دلار به تقاضای بازار داخلی توجه کند.
نظر کاربران
دیروز چهار دبه ماست تاریخ گذشته در یخچال داشتم که حسابی ترش شده بود هرکس گفت تاریخ روز است پاسخ دادم تازه اس
ایرانم خوب و با نشاط است
خودت را گول نزن انسان
درود بر روحانی دلار سه سال و فقط سیصد تک تومنی بیشتر شد و بس
زمانی پول ما بین المللی بود الان تمام نگرانی ما شد دلار نره بالا که نون خشک که شکم سیر میکنه ن چیز دیگه بالا نره که سکته نکنیم نفس ما بند ب بالا پاین رفتن دلار بازم خدارو شکر هرچی صلاح هست برای ما مردم ایران رقم بزنه