دولت ایران به دنبال برقراری عدالت جنسیتی است؛ این موضوعی است که روز گذشته مورد تاکید معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده قرار گرفت.
روزنامه آرمان - نگین باقری: دولت ایران به دنبال برقراری عدالت جنسیتی است؛ این موضوعی است که روز گذشته مورد تاکید معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده قرار گرفت.
شهیندخت مولاوردی که به ژاپن سفر کرده است در دومین سمپوزیوم زنان ایران و ژاپن «زنان، آموزش و توانمندسازی اقتصادی» که با حضور همسر نخستوزیر ژاپن برگزار شد، عنوان کرد: «تاکید بر کاهش تبعیضها و برقراری عدالت اجتماعی و جنسیتی باید در شریانهای اصلی جامعه و فرایند توسعه نهادینه شود.» او در جریان سفر خود به شرق آسیا دیدارها و رایزنیهایی با مقامات ژاپنی داشت.
به رغم اینکه زنان تحصیلکرده در جامعه ما زیاد شده اند، اما به موازات این مساله شاهد افزایش حضور و مشارکت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آنها نیستیم، به گونه ای که زنان هنوز جایگاه خود را نیافته و همچنان به علت محدودیتها و بی منزلتیهای سنتی تبعیض جنسیتی شامل حالشان میشود. با وجود این، عدم عدالت جنسیتی تبعات زیادی را با خود به دنبال دارد، آنچنان که به پشتوانه فرهنگ دیرینه مردسالاری کمتر به نقش موثر زنان در تمامی ابعاد پرداخته شده است. عامل مهم و تاثیرگذار در توسعه یافتگی یا عقب ماندگی هر جامعه نیروی انسانی است که متشکل از مردان و زنان است، به گونه ای که آنها پا به پای هم برای رسیدن به جامعه متعالی تلاش میکنند و این در حالی است که اگر عدم عدالت در بین دو جنسیت برقرار نباشد تنها توسعه یافتگی جامعه به تعویق میافتد.
تغییر شرایط زنان در ایران
«تغییر شرایط زنان در ایران از جمله افزایش میزان حضور در مراکز علمی و تمایل آنان به مشارکت در بازار کار باعث شده اشتغال و توان افزایی اقتصادی زنان به موضوعی کلیدی تبدیل شود.» روز گذشته معاون رئیسجمهور این مطلب را در دومین سمپوزیوم زنان ایران و ژاپن که با حضور همسر نخستوزیر ژاپن برگزار شد، بیان کرد.
به گفته شهیندخت مولاوردی راهبرد اساسی دولت ایران در این زمینه شامل «مدیریت، ساماندهی، توانمندسازی و توسعه زمینههای اشتغال پایدار زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست، دختران فارغ التحصیل دانشگاهی و زنان روستایی و عشایری با تاکید بر حفظ شان و کرامت انسانی زنان در خانواده و اجتماع، تحقق عدالت اجتماعی و توجه به تحکیم بنیان خانواده» است.
او با اشاره به قدمت روابط ایران و ژاپن که همواره بر دوستی و همکاریهای گسترده و سازنده استوار بوده است، بیان کرد: یقین دارم با استفاده از تجربیات دو کشور در حوزه زنان و خانواده و ارائه راهکارها و تدابیر موثر که در چهارچوب مجموعه سمپوزیومها و با هدف اصلی پیشبرد سیاستها و برنامههای مربوط به پیشرفت زنان و خانواده پایهگذاری شده است، به نتایج مثبت و ارزنده دست خواهیم یافت.
او عنوان کرد: با توجه به اشتراکات فرهنگی و تاریخی بین ایران و ژاپن، تبادل تجربیات و ایدهها میتواند به پیشبرد برنامهها و تقویت حضور موثر زنان در روند توسعه و اداره دو کشورکمک کند. او اظهار کرد: تدوین سند سیاستی - اجرایی اشتغال پایدار زنان و ارائه آن به شورای عالی اشتغال، با داشتن راهبردهایی برای ایفای نقش تسهیلگری دولت در افزایش اشتغال زنان و بهبود و مشارکت بیشتر زنان در بازار کار از طریق ایجاد صندوقهای بیمه غیرمزد و حقوق بگیر، تاسیس شرکتهای تک نفره، استفاده از ظرفیت فضای مجازی، تسهیل در ایجاد مشاغل مربوط به کار در خانه، کار شناور و فعالتر شدن مراکز کاریابی و توسعه مشاغل پاره وقت در بخش خصوصی برای زنان یکی از این راهکارهاست.
زنان ایران در نقطه مرکزی کانون خانواده قرار دارند
روز گذشته معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده در دیدار با وزیر توانمندسازی زنان ژاپن اظهار کرد: در ایران نیز نهاد خانواده و تقویت آن، در کانون توجه مجموعه نظام جمهوری اسلامی است و زن در نقطه مرکزی کانون خانواده قرار دارد. او با اشاره اینکه در نگاه ایرانیان، زنان ژاپنی، زنانی سختکوش و قدرتمند هستند که برای خانواده ارزش زیادی قائلند، ادامه داد: دکتر حسن روحانی رئیسجمهوری ایران چنان که در تبلیغات انتخاباتی خود متعهد شده بود، توانمندسازی زنان و تحقق عدالت جنسیتی را در دولت خود مورد توجه جدی قرار داد و انتصاب مدیران زن در سطوح مختلف به ویژه در سطوح میانی مدیریتی در این دولت با تحول جدی مواجه شده است. همزمان کاتسونوبو کاتو وزیر توانمندسازی زنان ژاپن نیز در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی و تعاملات دیرین دو کشور، به روابط رو به گسترش و چندین دور ملاقات و گفتوگوی سران و وزرای امور خارجه ایران و ژاپن اشاره کرد و گفت: یکی از سیاستهای ثابت ژاپن در سالهای اخیر ارتقای سهم و مشارکت زنان در توسعه و اداره امور کشور است.
او اظهار کرد: در این راستا همکاریهایی با ایران داریم که امیدوارم به گسترش بیش از پیش تعاملات دو کشور منتج شود. به گزارش ایرنا، معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاستجمهوری در کشورمان و با تاکید بر اینکه زنان و جوانان ایرانی در انتخابات نقش تعیین کننده ای دارند، اظهار کرد: در انتخابات دوره قبلی ریاست جمهوری در ایران نیز زنان و جوانان با توجه به وزن جمعیتی و جایگاه آنان به عنوان گروههای مرجع در جامعه نقش موثری ایفا کردند و حماسه خلق کردند.
حضور موانع برابری جنسیتی در دولت روحانی
یکی از اعضای فراکسیون زنان درباره موانع برابری جنسیتی در ایران در گفتوگو با «آرمان» میگوید: ما در حوزه زنان با مانع فرهنگی و عرفی روبهرو هستیم. در واقع ساختار مردسالارانه جامعه ما در برابر تحقق حقوق زنان مانع بزرگی محسوب میشود. طیبه سیاوشی شاه عنایت میافزاید: به عبارت دیگر این موارد در هم تنیده شده است و قوانین آنها را تشدید میکند. او اظهار میکند: البته برخی قوانین به یاری زنان آمدند، اما به دلیل ناآگاهی زنان یا آماده نبودن زمینهها نتوانستیم از آنها بهرهبرداری کافی داشته باشیم.
او عنوان میکند: به هر حال اخیرا به دلیل شرایط سخت اقتصادی یک نوع تبعیضهای نانوشته اقتصادی بر زنان تحمیل شده که جامعه زنان شاغل ایرانی را در رده پایین توسعه اقتصادی قرار داده است. او ادامه میدهد: در واقع ما تلاش میکنیم بتوانیم در این عرصه به اهدافمان بدون هیاهو دست یابیم. سیاوشی بیان میکند: چرا که بانوان با حضور موثر خود در عرصه آموزش عالی لیاقت خود را ثابت کرده اند. او درباره تلاشهای دولت درباره رفع موانع برابری جنسیتی میافزاید: بزرگترین کمک دولت آقای روحانی این بود که مانعی ایجاد نکرد، ولی تلاشی هم نداشته که موانع را بردارد.
این نماینده مجلس ادامه میدهد: به دلایل مشکلات وسیعی که دولت با آن روبهرو بوده به عنوان یک زن شاهد از بین رفتن موانع برابری جنسیتی در دولت آقای روحانی نبودم. او توضیح میدهد: اما اولین قدمی که ایشان در این راستا برداشتند در زمینه استخدام بود. شاه عنایتی اضافه میکند: در واقع ایشان باعث شدند که دوباره با برابری جنسیتی بانوان در آزمون استخدامی شرکت کنند. به عبارتی آقای روحانی از طریق معاونت زنان این زمینهها را مهیا کردند که اهداف زنان تحقق پیدا کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
اول تو جامعه مردا رو آگاه کنید که زن وسیله خوشی اونا نیس و کاملا برابره باهاشون.بعد از این شعارا بدید.
بدون نام
لقمه بزرگتر از دهنشون برمیدارن..راه درازی در پیش دارید
بدون نام
فراموش کردن تامین معاش خانواده مرد هست
رضا
به نظر من بعد از اینکه مردهای بیکار رفتن سرکار بعدا برای خانمها اقدام کنید چون قانون میگه تامین مخارج خانواده از جمله مسکن و خوراک و نفقه زن و خرید ما یحتاج یک زندگی خانوادگی بعهده مرد می باشد نه زن
نظر کاربران
اول تو جامعه مردا رو آگاه کنید که زن وسیله خوشی اونا نیس و کاملا برابره باهاشون.بعد از این شعارا بدید.
لقمه بزرگتر از دهنشون برمیدارن..راه درازی در پیش دارید
فراموش کردن تامین معاش خانواده مرد هست
به نظر من بعد از اینکه مردهای بیکار رفتن سرکار بعدا برای خانمها اقدام کنید چون قانون میگه تامین مخارج خانواده از جمله مسکن و خوراک و نفقه زن و خرید ما یحتاج یک زندگی خانوادگی بعهده مرد می باشد نه زن