«محمدرضا باهنر» کنایه «حمید رسایی» به خودش را «آب به آسیاب اصلاحطلبانریختن» تعبیر کرده و گفته این سخنان به مصلحت نیست. گناه «باهنر» از نظر رسایی این بود که گفته بود در اصولگرابودن «روحانی» تردیدی نیست.
روزنامه شرق: «محمدرضا باهنر» کنایه «حمید رسایی» به خودش را «آب به آسیاب اصلاحطلبانریختن» تعبیر کرده و گفته این سخنان به مصلحت نیست. گناه «باهنر» از نظر رسایی این بود که گفته بود در اصولگرابودن «روحانی» تردیدی نیست. همین باعث شد تا رسایی در یک واکنش توییتری بنویسد: «همانطور که در اصولگرابودن باهنر تردیدی نیست!» بعد هم نوشت: «برای همین ما از اصولگرابودن اعلام برائت میکنیم».
سیاستورزیهای «باهنر» معروف است. برای همین خودش را وسط دعوا؛ آنهم دعوای درونی اصولگرایان، آنهم در آستانه انتخابات نمیاندازد. همین نوع پاسخدادنهای «باهنر» است که «رسایی» را بیشتر عصبانی میکند. نمونه آن را در مجلس نهم زیاد شاهد بودیم. «باهنر» دیروز در یک پاسخ دیپلماتیک، ماجرا را گردن رسانهها انداخت و به ایلنا گفت: «ایشان متوجه مفهوم صحبت من نشدهاند که چنین موضعی گرفتند که مقصر رسانهها هستند... درون هر حزب و تشکیلاتي ممکن است اختلاف مواضع وجود داشته باشد.
در زمان مرحوم آیتالله مهدویکنی که بحث وحدت را مطرح میکردند، معتقد بودند که بحث ما وحدت فلسفی نیست و قرار نیست هیچ بخش اصولگرایی در بخش دیگر اصولگرا حل شود یا تغییر موضع دهد... هر دو انسانی که به بحث با یکدیگر بنشینند مطمئناً اختلافنظرهایی دارند و اگر دوستان قبول دارند که برای رقابت با جریان اصلاحطلبی نیاز به وحدت ائتلافی اصولگراها داریم این یعنی اینکه از این چارچوب بیرون نرویم لذا از این شکاف بین اصولگراها بهطور طبیعی اصلاحطلبان سود میبرند».
آخرین سابقه همکاری «حمید رسایی» و «محمدرضا باهنر»، مجلس نهم بود. هر دو دیگر در مجلس دهم نیستند، اما تفاوت این نبودنها از زمین تا آسمان است. «رسایی» نه بهواسطه رأینیاوردن، بلکه به علت ردصلاحیت، از ورود به مجلس دهم بازماند. «باهنر» اما هوشمندانه اصلا در انتخابات مجلس ثبتنام نکرد، ولی بهجایش، هم مشاور «علی لاریجانی»، رئیس مجلس شد و هم رئیس «کمیسیون تلفیق و ارزیابی» دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام. «رسایی» ولی براساس عکس و نوشتهای که خودش همانوقت در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد، در روزگار پسامجلس، مشغول پرورش کدو است.
دعوای نماینده و نايبرئیس
در مجلس نهم، باهنر نايبرئیس بود. کافی بود که یکبار لاریجانی غیبت کند تا اداره صحن دست باهنر بیفتد، آنوقت حتما منازعهای بین او و رسایی درمیگرفت. گویا رسایی مترصد بود تا باهنر بهجای لاریجانی بنشیند و او حملاتش را آغاز کند. در ماجرای تصویب برجام در مجلس، رسایی در سوی منتقدان و باهنر در سوی موافقان قرار داشت. حمید رسایی و مهدی کوچکزاده، دو نماینده منتقد دولت بودند که شیوه تصویب برجام را نتیجه برگزاری جلسهای بيرون از مجلس» میدانستند. روزنامه کیهان هم نوشت که علی لاریجانی، رئیس و محمدرضا باهنر، نایبرئیس مجلس، با ایجاد این تلقی در جلسه غیرعلنی که نظر رهبر به تصویب سریع طرح است، «جفای بزرگی» در حق رهبری انجام دادهاند.
یک روز بعد از تصویب طرح اجرای برجام، دفتر مقام معظم رهبری با صدور بیانیهای تأکید کرد: «هرگونه اطلاعرسانی و بیان مطالب غلط و مغشوش مبنیبر نقش مستقل برخی از مسئولان دفتر معظمله در روند بررسی طرح اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام «خلاف واقع بوده و فاقد اعتبار است».
باهنر یکبار هم میکروفون رسایی را در مجلس نهم قطع کرد و خطاب به او گفت: «توهین نکنید». باهنر گفته بود: «نماینده حق اهانت به هیچکس را ندارد و در این صورت باید پاسخگو باشد».
رسایی داشت از مجلس ششم و عبای شکلاتی و کسی که تا ساعت دو شب بیدار بوده و صبح چشمانش قرمز بوده حرف میزد که باهنر با قطع سخنان رسایی گفت: «تذکر نباید منجر به تذکرات دیگر شود». باهنر باز هم صحبت رسایی را قطع کرد و گفت: «خواهش میکنم ادامه ندهید... . خواهش کردم تریبون مجلس برای توهین و اهانت به این و آن یا در رابطه با مسائلی که در پیش داریم، استفاده نشود و تریبون مجلس به گفتوشنودهای بیخاصیت تبدیل نشود. بیرون مجلس رسانه هست و مسائل را با آنها مطرح کنید؛ هرچند اخلاق باید همهجا رعایت شود و رسانهها هم باید رعایت کنند».
در پی این اتفاق، امیر طاهرخانی، نماینده تاکستان، گفت: «از آقای باهنر تشکر میکنیم که بهصراحت گفت که تریبون مجلس نباید به وسیلهای برای اغراض شخصی و مقاصد سیاسی که نافی اتحاد و یکدلی است تبدیل شود و نباید سخنان نمایندگان از این تریبون به توهین به شخصیتها و گروهها منتهی شود». فروردین ٩٥ هم حمید رسايی در نشست علنی مجلس در تذکری شفاهی با اشاره به تصویب تحریمهای جدید علیه ایران و اینکه دولت میبایست پس از شش ماه به مجلس گزارش ارائه میداد، گفت: «آقای باهنر! با وجود اینکه مهلت شش ماه به اتمام رسیده، چرا این موضوع در دستور مجلس قرار ندارد؟ آقایان باید بیایند و درباره وضعیت تحریمها به صورت مشخص توضیح بدهند».
در ادامه، محمدرضا باهنر که برای ساعاتی ریاست نشست علنی مجلس را برعهده داشت، در پاسخ به تذکر رسايی اعلام کرد: «قانونی که ما ابتدا در مجلس به تصویب رساندیم و در ادامه مقام معظم رهبری در نامهای با اضافهکردن چندین بند آن را تکمیل کردند و گفتند باید هیئتی بر اجرای برجام نظارت کند و این وظیفه برعهده هیئتی زیر نظر شورایعالی امنیت ملی خواهد بود».
یکبار دیگر هم که لاریجانی در مجلس نبود و باهنر جلسه را اداره میکرد، رسایی باز فرصت را مناسب دید تا به او حمله کند. او خطاب به باهنر گفت: «اینکه شما با تمسخر پشت تریبون صحبت میکنید، این موضوع چیزی نیست که از چشم و گوش مردم و خداوند پنهان بماند و بنده این موضوع را به آن روزی واگذار میکنم که خداوند عدالتش را میگستراند. بنده مطالب دیگری داشتم که قطعا آنها را مینویسم و در اختیار رسانهها قرار میدهم». محمدرضا باهنر در پاسخ به این تذکر رسایی گفت: «اگر شما با بنده یا برخی از نمایندگان مشکل دارید، نباید مجلس را زیر سؤال ببرید. اگر بنده در جایی خارج از نزاکت سخنی گفتهام عذرخواهی میکنم، اما سخنان شما تهمت است».
ماجرای ٢ فهرست
دی ٩٤ هم شایعهای مطرح شده بود مبنیبر اینکه محمدرضا باهنر در پی قرارگرفتن برخی افراد در فهرست اصولگرایان از ائتلاف اصولگرایان خارج میشود، او اما خبر را تکذیب کرد. باهنر اگرچه خودش در انتخابات ثبتنام نکرده بود، اما عضو شورای مرکزی ائتلاف و جمعی بود که مسئول بستن فهرست اصولگرایان تهران بودند؛ فهرستی که سهم خوبی به چهرههاي سیاسی نزدیک یا شبیه رسایی داده بود و از قضا در آخر رأی هم نیاورد. همان زمان دفتر دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری، جریان تحت زعامت باهنر، در تکذیبیهای نوشت: «خبر منتشرشده درخصوص تهدید مهندس باهنر به خروج جبهه پیروان از ائتلاف اصولگرایان در صورت قرارگرفتن آقایان رسایی، نبویان و کوچکزاده در لیست اصولگرایان، تکذیب میشود». آن زمان هنوز ردصلاحیت رسایی اعلام نشده بود.
جالب بود که ماجرای انتخابات سال ٩٠ مجلس دقیقا برعکس بود. آن زمان این رسایی بود که مخالف حضور لاریجانی و باهنر در فهرست اصولگرایان مجلس بود و میگفت حضور آنها باعث رأینیاوردن فهرست میشود! برخلاف باهنر که حتی الان هم تمایلی به رویارویی مستقیم با رسایی ندارد، اما این عضو سابق جبهه پایداری، از همان زمان صراحتا رودرروی باهنر و لاریجانی ایستاد. رسایی به ایسنا گفته بود: «ما معتقدیم حضور آقایان، باهنر و لاریجانی و برخی آقایان دیگر در ترکیب ٧+٨ دقیقا ناقض سخن آیتالله مهدویکنی است که گفته بودند کسانی که در فتنه ٨٨ موضع صریح و شفافی نداشتند در لیست اصولگرایان قرار نگیرند. ما فکر میکنیم باهنر که رسما چندینبار از میرحسین موسوی اعلام حمایت کرده، موضع شفافی نسبت به فتنه ٨٨ نداشته و البته آقای لاریجانی هم وضعیت مشابهی دارد، بنابراين اگر این افراد در رأس هرم جریان اصولگرایی بنشینند، قاعدتا کسانی را که مثل خودشان بودند از دایره انتخاب بیرون نمیکنند. این نماینده اصولگرای مجلس ادامه داد: ما معتقدیم حضور چنین افرادی در فهرست انتخاباتی اصولگرایان باعث میشود بدنه این جریان، به این فهرست رو نیاورد و باوجود اینکه وحدت بین
چند حزب، گروه و شخصیت صورت گرفته، این وحدت در بدنه تحقق پیدا نکند».
رسایی که تلاش داشت باهنر و لاریجانی را از دور سیاست اصولگرایانه کنار بگذارد، اینروزها خودش از اصولگرایی اعلام برائت میکند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
اگر روحانی اصولگراست ! ....
1- نابود کردن صنعت هسته ای به عنوان یک شاخص منافع ملّی یکطرفه و بدون هیچ ضمانتی!
2- بستن قرادادهای نفتی محرمانه!
3- بستن با بیگانگان با صحبت های درگوشی و محرمانه!
4- توهین آشکار به منتقدان به جای پاسخگویی مستدل!
5- بستن قرارداد در خانه سفیر کشور سوئد !
......
نظر کاربران
اگر روحانی اصولگراست ! ....
1- نابود کردن صنعت هسته ای به عنوان یک شاخص منافع ملّی یکطرفه و بدون هیچ ضمانتی!
2- بستن قرادادهای نفتی محرمانه!
3- بستن با بیگانگان با صحبت های درگوشی و محرمانه!
4- توهین آشکار به منتقدان به جای پاسخگویی مستدل!
5- بستن قرارداد در خانه سفیر کشور سوئد !
......