۴۷۸۶۰۴
۸ نظر
۵۰۰۹
۸ نظر
۵۰۰۹
پ

زیباکلام: رسانه مستقل و آزاد در ایران معنا ندارد

مناظره دو تن از فعالان سیاسی کشور با عنوان «رسانه ملی و مطبوعات آزاد» در دانشگاه شیراز برگزار شد.

خبرگزاری فارس: شامگاه شنبه صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و حسین الله‌کرم رئیس شورای هماهنگی انصار حزب‌الله در تالار فجر دانشگاه شیراز با موضوع «رسانه ملی و مطبوعات آزاد» در جمع دانشجویان این دانشگاه، به مناظره پرداختند.

در ابتدای این مناظره، حسین الله‌کرم با اشاره به آیاتی از قرآن و احادیث و نگاه به رسانه از این منظر، اظهار داشت: از نظر اسلام کسانی که در رسانه فعالیت می‌کنند باید صادقانه حرف بزنند و حقایق را بگویند و افرادی نیز که مخاطب رسانه‌ها هستند باید آگاهانه و با تحقیق حرف رسانه را بپذیرند.

وی با عنوان اینکه رسانه‌ها در بیان حقایق آزاد هستند، مگر در مواردی مانند انتشار مطالبی خلاف عفت عمومی و ... تصریح کرد: در نظام تشریعی انسان آزاد نیست که هر کاری را انجام دهد و به همین دلیل اگر خطایی مرتکب شد باید مجازات شود که این موضوع شامل رسانه‌ها نیز می‌شود، مانند انتشار مطالبی که علاوه بر اینکه گناه است، جرم نیز محسوب می‌شود.

صادق زیباکلام نیز سخنان خود را با انتقاد از رسانه ملی آغاز کرد و گفت: شما اگر یک هفته اخبار را از رسانه ملی دنبال کنید متوجه یک پدیده شگرف خواهید شد و آن نیز این است که هیچ اتفاقی در دنیا نیفتاده که خلاف باورهای جمهوری اسلامی ایران باشد و رسانه ملی با کشورهایی که ایران با آن‌ها رابطه خوبی دارد مانند سوریه همه‌چیز را مثبت نشان می‌دهد و هیچ‌گاه به نکات منفی اشاره‌ای نمی‌کند.

وی افزود: اما رویه رسانه ملی با مخالفان جمهوری اسلامی مانند آمریکا به‌گونه‌ای دیگر است؛ برای نمونه در جنبش وال‌استریت طوری تظاهرات مردم آمریکا را نشان می‌داد که انسان فکر می‌کرد که فردای آن روز مردم کاخ سفید را تسخیر خواهند کرد، افزون بر اینکه شما هیچ‌گاه در این رسانه نمی‌بینید که علیه پوتین یا کشور چین صحبتی شود.

این فعال سیاسی ادامه داد: این روند اطلاع‌رسانی در رسانه ملی ایران باعث شده که اگر ایرانی‌ها نیز بخواهند بدانند که در داخل مملکت و یا خارج چه اتفاقی افتاده است، شوربختانه باید بروند سراغ شبکه‌های فارسی‌زبان و مسائل را از زبان آن‌ها بشنوند.

زیباکلام اضافه کرد: از بس‌ که در رسانه ملی دروغ گفته می‌شود حتی خود اصولگرایان نیز وقتی می‌خواهند یواشکی از مسائل دنیا خبردار شوند، به سراغ شبکه‌های فارسی‌زبان رفته تا بفهمند در دنیا چه خبر است.

وی همچنین گفت: نگاه رسانه ملی به رسانه یک نگاه خبررسانی و آگاهی‌بخش نیست بلکه یک نگاه ابزاری است برای اشاعه و گسترش ایدئولوژی جمهوری اسلامی و حاصل این نگاه تنها تایید و تصدیق تمام مواضع نظام است که این به لحاظ عقلی غیرممکن است که هر اتفاقی که در دنیا رخ می‌دهد موافق با ملاک‌های جمهوری اسلامی باشد.

در ادامه الله‌کرم در پاسخ به سخنان زیباکلام، اظهار داشت: شما که رسانه ملی را زیر سؤال می‌برید یک هفته نیز برای بی‌بی‌سی وقت گذاشته و ببینید آن‌ها نیز همان کاری را می‌کنند که شما راجع به رسانه ملی ایران می‌گویید، یعنی مهاجرانی (وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد) به آن‌ها خط می‌دهد و اگر در یک روستای ایران کسی عطسه هم کند، برای آن یک برنامه زنده ترتیب می‌دهند تا چهره جمهوری اسلامی را در دنیا مخدوش کنند.

وی خطاب به زیباکلام گفت: اگر رسانه ملی تأثیری ندارد چرا این قدر از آن می‌ترسید؟ چرا رئیس دولت اصلاحات یک تیم را متشکل و افرادی مانند رمضان‌زاده، مهاجرانی و قاضی‌زاده را از زیر قرآن رد می‌کند تا بروند در بی‌بی‌سی و یک سیستم را علیه کشور ما راه‌اندازی کنند؟ و تنها از ناکارآمدی ایران بگویند.

این فعال سیاسی ادامه داد: شما در مورد افرادی که در بی‌بی‌سی علیه نظام و کشور و مردم خودشان زهرآفرینی می‌کنند چیزی نمی‌گویید؛ آیا این شایعه‌پراکنی‌ها تبلیغاتی نیست؟ چطور این کار برای بی‌بی‌سی خوب است اما رسانه ملی که از مواضع نظام دفاع می‌کند، این کارش را زیر سؤال می‌برید.

الله‌کرم همچنین خطاب به زیباکلام خاطرنشان کرد: از نظر شما آمریکا و انگلیس اگر با رسانه‌های خود در کشور ما کودتا راه بیندازند، آزاد بوده و اشکالی ندارد و مثل‌ اینکه آقایان به‌ هیچ‌ عنوان مشکلی در این خصوص احساس نمی‌کنند، البته خوب شاید به دلیل اینکه چند صباحی در آنجا زندگی کردند، مخالفتی با این کارها ندارند، چرا که گفته‌اند هر کسی آب لندن را بخورد، ایرادی از آن‌ها نخواهد گرفت! البته خوب زیباکلام با یک نگرش انقلابی آنجا رفته است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در ایران با یک ساختار نامتوازن رسانه‌ای روبه‌رو هستیم، اظهار داشت: با توجه به سیاه‌نمایی‌های پی‌درپی رسانه‌های معاند علیه نظام و تلاش آن‌ها برای از بین بردن هویت انسان‌ها و تغییر سبک زندگی در ایران، تأکید کردن رسانه ملی بر نکات قوت و تبلیغ در خصوص آن هیچ اشکالی ندارد و دوستان ما اجازه دهند که رسانه ملی در این زمینه قوی عمل کند، چراکه بر امنیت داخلی ما اثرگذار است.

این فعال سیاسی در رابطه با اینکه چرا رسانه ملی کاستی‌ها را نشان نمی‌دهد نیز گفت: رسانه ملی به دلیل فشار دولت‌ها قادر به پخش کاستی‌ها و واقعیت‌ها نیست، چراکه بودجه خود را از دولت می‌گیرد، به‌ عنوان‌ مثال در دولت کنونی اگر مشکلات اقتصادی، گور خواب‌ها، بیکاری، ناهنجاری‌ها و ... را نشان دهد، با واکنش دولت مواجه شده، بنابراین مجبور است که این حقایق را از ترس دولت نشان ندهد.

در ادامه زیباکلام در پاسخ به سخنان الله کرم اظهار داشت: کسانی که به‌نوعی به جمهوری اسلامی وابسته هستند، در اساس چیزی به نام رسانه آزاد و مستقل را قبول ندارند، چراکه از مبنا یک نگاه ایدئولوژیک به رسانه دارند و این نگاه حتی به رسانه‌های خارجی نیز تسری پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه تمام آنچه امروز درباره بی‌بی‌سی گفته می‌شود، رژیم شاه نیز در دوران انقلاب همین حرف‌ها را می‌زد، تصریح کرد: محمدرضا پهلوی به‌هیچ‌عنوان انقلاب مردمی ایران را قبول نداشت و برای قیام مردم و انقلاب آن‌ها دلایل خود را داشت؛ به‌عنوان‌مثال می‌گفت از زمانی که به آمریکایی‌ها گفتم قیمت نفت باید واقعی باشد و یا در کودتای ۲۸ مرداد به آمریکایی‌ها نزدیک شدم، انگلیس و آمریکا به‌نوعی درصدد انتقام از من بودند.

این فعال سیاسی افزود: شاه عامل ناآرامی‌ها را در کشور شبکه بی‌بی‌سی می‌دانست که به نظر من از یک جهت نیز درست می‌گفت، چراکه در انقلاب ۵۷ بی‌بی‌سی به‌واسطه خبرنگاری که در ایران داشت، صدای انقلاب شده بود و شاه نیز به دلیل اینکه می‌خواست بگوید من قدرتمندتر از آن هستم که بگویم بی‌بی‌سی مرا شکست می‌دهد، حاضر به اخراج خبرنگار بی‌بی‌سی نشد.

زیباکلام با عنوان اینکه شاه هیچ‌گاه فکر نمی‌کرد که خبرنگار بی‌بی‌سی دارد انقلاب ایران را می‌سازد، اظهار داشت: شاه فقط فکر می‌کرد که این خبرنگار دارد گزارش می‌نویسد.

وی با تکرار مجدد این حرف که در ایران رسانه مستقل وجود ندارد، گفت: به نظر من سؤال اصلی در رابطه با رسانه باید این باشد که آیا رسانه باید مستقل باشد یا در خدمت حکومت که در اینجا یک مشکل ساختاری وجود دارد.

در ادامه این مناظره الله کرم در پاسخ به زیباکلام اظهار داشت: امام راحل معتقد بودند که رسانه ملی یک دانشگاه است و باید انسان موحد تربیت کند و باید گفت که کار رسانه تنها خبری نیست بلکه شکل دادن هویت انسانی نیز است.

وی افزود: به نظر من دولت‌ها اجازه طرح موضوعات چالشی را در رسانه ملی نداده‌اند و همین دولت فعلی با در دست داشتن منابع اجازه این کار را به صدا و سیما نمی‌دهد، یعنی اگر درباره عدالت و اینکه چرا یک عده باید حقوق نجومی بگیرند و ... صدا و سیما حرفی بزند، با واکنش دولت مواجه می‌شود و مقصر این عدم اطلاع‌رسانی دولت بوده است.

این فعال سیاسی ادامه داد: اگر بی‌بی‌سی این مشکلات را نشان می‌دهد دلسوز مردم ایران نیست بلکه چون با نظام اسلامی مخالف است این کار را می‌کند اما در ایران دولت‌ها جلوی پخش حقایق را گرفته‌اند.

الله کرم اضافه کرد: امروز عدم توزیع عادلانه ثروت را در مملکت می‌بینیم و اگر رسانه ملی بخواهد این مسئله را نشان دهد با مخالفت دولت روبه‌رو می‌شود و اجازه این کار به هیچ‌کس نمی‌دهند و اینکه زیباکلام این بحث را به ایدئولوژی نسبت داده، به نظر می‌رسد که آدرس اشتباه می‌دهد.

وی خطاب به زیباکلام گفت: اینکه شما می‌گویید بی‌بی‌سی در پیروزی انقلاب نقش داشته، به‌هیچ‌عنوان این‌گونه نیست چراکه در دوران انقلاب اعلامیه‌های امام را ما پخش می‌کردیم و در جریان همه مسائل بودیم و آن‌ها به دنبال به ریاست رساندن بختیار بودند نه امام که به نظر می‌رسد دانشجویان فرهیخته باید خودشان بروند مطالعه کرده و حقایق را بفهمند.

در ادامه زیباکلام با حالتی طنزگونه خطاب به الله کرم گفت: امشب یک آدرس صحیح از جانب شما پخش شد و معلوم شد که رسانه ملی زیر نظر دولت است و به نظر می‌رسد آنجاهایی که رسانه ملی خوب عمل نمی‌کند زیر نظر دولت بوده و آنجاهایی که خوب کار کرده و از منافع مردم دفاع می‌کند، ربطی به دولت ندارد که به‌ احتمال‌ زیاد ما دو صدا و سیما داریم و اگر این گفت‌وگو ادامه پیدا کند به‌ احتمال‌ زیاد کشفیات جدیدی نیز به وقوع خواهد پیوست.

وی با عنوان اینکه رسانه ملی در ایران نوکر حکومت است، خاطرنشان کرد: اگر در کشور ما رسانه مستقل وجود ندارد به این دلیل است که رسانه ملی نوکر حکومت است، در حالی‌ که در دیگر کشورها این‌گونه نیست.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • محمد

    زیبا کلام ادم خاصیه یه سری حرفاشو قبول دارم یه سریاشم نه

  • بدون نام

    بله ومتأسفانه

  • بدون نام

    ان بنده خدا کی بود میخواست بکشتت کاش میکشت تو را وِی خدا خواسته بمونی انشالله عدالت امام مهدی ببینی بعد بری انشالله که جهنم باشه

  • محمد

    درودبرزيباكلام.كاملا درست گفتيد.فقط دردوره احمدي نژاد رسانه ميلي با دولت همسوبود.چون همپياله بودند. ...

  • بدون نام

    همین سایت برترینها کدوم نظر مخالف را چاپ کرد؟
    ژن ما و مرام ما اینست فقط حرف خود وبقيه هیچ.
    آقای زیبا کلام از شما بعید است سطحی حرف بزنید.
    آقای الله کرم خسته مان کردید حرف نو بزنید.

  • بدون نام

    حتما رسانه ای میخواستی که هجویات تورا منتشر کند!

  • کیومرث

    آقای زیباکلام برعکس نامشان هستند و به اصطلاح روشنفکر

  • یاران

    آقای زیبا کلام نميدونم چرا احساس می کنم با ترس وواهمه حرف حساب میزنند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج