۴۷۷۷۲۲
۲۹ نظر
۵۰۰۴
۲۹ نظر
۵۰۰۴
پ

ژست انتخاباتی محمود احمدی نژاد

کمتر از چهار ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری، محمود احمدی‌نژاد باز هم برای مردم نگران شده است. او از رنجش دل ملت ایران برای بودن زیر فشار بی‌سابقه اقتصادی، ابراز نگرانی کرده است.

روزنامه شرق: کمتر از چهار ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری، محمود احمدی‌نژاد باز هم برای مردم نگران شده است. او از رنجش دل ملت ایران برای بودن زیر فشار بی‌سابقه اقتصادی، ابراز نگرانی کرده است.

«محمود» اما نگفته مسئول فشار بی‌سابقه اقتصادی امروز بر مردم ایران کیست؟ او نگفته کدام سیاست‌ها و کدام سیاست‌مداران، فشار امروز بر مردم را ایجاد کرده‌اند؟ اشاره‌ای نکرده که چرا از سال ١٣٨٥ تا ١٣٩١ حدود پنج‌‌هزارو ٤٠٠ واحد تولیدی و کارخانه صنعتی کوچک و بزرگ در کشور تعطیل شده است؟ به این پرسش پاسخ نداده که چرا در همان بازه زمانی، به ‌شکل میانگین ٤٠ درصد مراکز صنعتی در شهرک‌های صنعتی تعطیل شدند و ٢٠ درصد هم با حداقل ظرفیت کار می‌کردند؟ او از این چشم پوشیده که چرا سیاست‌های موسوم به هدفمندی یارانه‌ها را اجرا کرد؟ سیاستی که گرچه نامش «هدفمندی» بود، یارانه نقدی را بین ٧٥‌ میلیون نفر بدون درنظرگرفتن دهک‌ها تقسیم کرد؛ پول بدون پشتوانه چاپ شد و از همه بخش‌های تولید و صنعت یارانه دریغ شد تا پول‌ها بین مردم توزیع شود.

«محمود» اشاره‌ای نکرده است که نرخ دلار از سال ١٣٨٩ تا آذر ١٣٩٢، از‌ هزار و ٤٤ تومان به سه‌‌هزارو ٢٥٠ تومان رسید که با احتساب نرخ روز دلار آزاد، این رقم معادل ٦٣‌ میلیارد دلار است؛ یعنی حدود دو برابر متوسط درآمدهای نفتی ایران در سال‌های ١٣٥٨ تا ١٣٩١ که رقمی معادل ٣٢‌ میلیارد دلار در سال است.
مردی که امروز دلش برای مردم و فشارهای اقتصادی رنجیده است، نمی‌گوید کشور را با نرخ رشد اقتصادی مثبت تحویل گرفت و دولت را با نرخ رشد منفی ٦,٨درصدی به روحانی داد. پرواضح است که نرخ رشد اقتصادی بیانگر کدام مسائل اقتصادی مردم است؛ از نرخ بی‌کاری گرفته تا رفاه و معیشت مردم و... . تازه اگر آقای احمدی‌نژاد از مطالبات معوق، اتلاف ٢٤‌ هزار‌ میلیارد تومان منابع در بنگاه‌های زودبازده، رد پای رفقایش در پرونده‌های سنگین مالی، ظهور بابک زنجانی و مه‌آفرید خسروی هم چشم بپوشد، چطور می‌تواند جهش عدد تورم به ٤٥ درصد را نادیده بگیرد؟
او بدون کوچک‌ترین اشاره‌ای به آنچه در دوران ریاستش بر دو دوره دولت ایران گذشته برای فشار اقتصادی مردم مرثیه می‌خواند. سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور را خودش منحل کرد؛ ٤٨٠‌ هزار‌ میلیارد تومان طرح عمرانی نیمه‌تمام روی دست دولت تدبیر و امید گذاشت؛ شاخص فلاکت را به ٥٧ درصد رساند، خط فقر را ٦,٥ برابر کرد، بین ٧٠٠ تا ٨٠٠‌ میلیارد دلار درآمدهای نفتی را در دو دولتش دود کرد. اما با این همه هنوز هم مدعی است؛ مدعی نگرانی و رنجش برای مردم.
رئیس همین دولت‌هایی که با سیاست‌هایش اقتصاد کشور را به مرز نابودی کشاند، گفته مگر می‌شود کسی بویی از انسانیت و انقلاب برده باشد و برابر مشکلات مردم و فشارهای گوناگون و کمرشکن ‌بی‌تفاوت باشد یا بدتر از آن در پی منافع شخصی و گروهی و سوءاستفاده از شرایط به نفع خود و گروهش باشد؟
«شرق» در گفت‌وگوهایی جداگانه با معاون وزیر جهاد کشاورزی و نماینده سابق مجلس، از دلایل نگرانی احمدی‌نژاد پرسیده است و از اینکه اگر امروز فشار اقتصادی بر مردم ایران است، به کدام سیاست‌ها و دلایل بازمی‌گردد.
‌احمدی‌نژاد به ‌جلو فرار می‌کند
«به گمان من این سخنان احمدی‌نژاد، تنها فرار به ‌جلو است؛ چراکه آنچه امروز بر اقتصاد ایران می‌گذرد، محصول تصمیم‌های نابخردانه و عوام‌پسندانه در دوره دولت‌های اوست و حالا احمدی‌نژاد می‌خواهد با بیان این سخنان خودش را از پاسخ‌گویی درباره سیاست‌هایش خلاص کند». اینها را علی قنبری، معاون وزیر جهاد کشاورزی و استاد دانشگاه تربیت‌مدرس به «شرق» می‌گوید. به بیان او خود شخص احمدی‌نژاد مستقیم در فشارهایی که به روش‌های مختلف از نظر اقتصادی بر مردم وارد می‌شود، مسئول است. او باید پاسخ دهد که چرا آن زمان ابراز نگرانی نمی‌کرد؟

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ادامه می‌دهد: به نظر می‌رسد انتخابات ریاست‌جمهوری نزدیک است و بسیاری سعی می‌کنند با طرح مسائل مختلف برای دولت سیاه‌نمایی کنند. این اظهارنظر آقای احمدی‌نژاد هم از این قصه مستثنا نیست. نه‌تنها سیاه‌نمایی برای دولت، بلکه گرفتن آرایش انتخاباتی هم می‌تواند از دیگر انگیزه‌های چنین اظهارنظرهایی باشد.

قنبری تأکید می‌کند: البته مقایسه شاخص‌های اقتصادی چهار سال پیش و امروز، خود کارنامه دولت را به‌خوبی نمایش می‌دهد. هرچند همچنان نتایج و آثار سیاست‌هایی که دولت پیش اتخاذ و اجرا کرده بود، قابل ردیابی است. برای نمونه دولت همچنان تاوان سیاست هدفمندی یارانه‌ها، تحریم‌ها و تخریب زیرساخت‌های صنعتی، تولیدی، کشاورزی و... را می‌دهد. واقعیت این است که همه اینها محصول سیاست‌های دو دولت محمود احمدی‌نژاد است.
او همچنین تأکید می‌کند مردم ایران همه باهوش‌تر و آگاه‌تر از آن هستند که تحت‌تأثیر چنین اظهارنظرهایی قرار بگیرند. این‌گونه سخنان دیگر خریداری ندارد؛ مگر عده محدودی که تکلیف‌شان روشن است. این روشن است که هر اظهارنظری در هر برهه زمانی به چه موضوعی معطوف است و این مورد هم مستثنا نیست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه می‌دهد: من نمی‌خواهم بگویم امروز مشکلی در سیاست‌گذاری یا اداره کشور وجود ندارد، اما واقعیت این است که حجم بزرگ مشکلات امروز ما میوه همان دو دوره پیشین است. به‌هر‌روی دیده شد که موضوع محاکمه فردی که خودش باعث و بانی مشکلات امروز اقتصادی جامعه ایران است هم مطرح شد. به گمان من، سیاست‌هایی که در آن دوره اجرائی شد، از سیاست‌های پولی گرفته تا هدفمندی یارانه‌ها و خرج‌کردن بی‌حساب‌وکتاب همه پول نفت، همه توانست ضربه‌های سخت و سنگینی به تولید بزند. اینها همه نتایج سیاست‌های مخرب و غیرکارشناسانه‌ای بود که در دولت‌های نهم و دهم اجرائی شد.
او تأکید کرد: احمدی‌نژاد خودش هنوز متهم است و هنوز باید پاسخ‌گو باشد؛ بخش بزرگی از درآمدهای نفتی مردم ایران زمان او به یغما رفت و هنوز وضعش تعیین‌تکلیف نشده است؛ او اکنون نمی‌تواند مدعی هم باشد.
نمونه‌هايي براي مقايسه
«دلیل اینکه مردم ایران امروز از نظر اقتصادی زیر فشارند، تنها با بیان یکی، دو نمونه به‌آسانی قابل ردگیری است. اینکه مردم امروز هم مانند سال‌های گذشته از نظر اقتصادی در فشارند، انکار‌ناپذیر است؛ اما باید سیاست‌های دولت‌ها در مقاطع مختلف را بررسی کرد تا روشن شود که کدام دوره بیشترین آثار منفی را بر سرنوشت مردم گذاشته است». اینها را هم هادی حق‌شناس، نماینده سابق مجلس و اقتصاددان، به «شرق» می‌گوید. به بیان او زمانی چنین سخنانی روی افکار عمومی اثرگذار است که وقتی شخص اظهارنظرکننده، خودش در قدرت بوده است، عملکرد مطلوبی از خودش نشان داده باشد.
زمانی که هشت سال دولت آقای احمدی‌نژاد و سیاست‌هایی را که در این دوره اجرا شده است، با دولت‌های پیش از آن و همین دولت پس از آن مقایسه می‌کنیم، به شاخص‌ها مراجعه می‌کنیم و روشن می‌شود که اقتصاد در این دوره‌ها قابل قیاس با هم نیست. خوشبختانه امروز عملکرد همه روشن و شفاف است و با توجه به اینکه تنها چهار، پنج ماه به انتخابات بعدی ریاست‌جمهوری باقی مانده است، می‌توان از چنین اظهارنظرهایی تفسیر سیاسی داشت.
حق‌شناس توضیح می‌دهد: یک مقایسه ساده، نشان‌دهنده بسیاری نکات است. دقت کنید که در سال ١٣٩٠ برجسته‌ترین درآمدهای تاریخ، به ایران سرازیر شد؛ یعنی ١٢٠‌ میلیارد دلار از محل فروش نفت و ٣٠‌ میلیارد دلار از محل صادرات غیرنفتی که در مجموع درآمد ١٥٠ ‌میلیارد‌دلاری برای ایران فراهم کرد، دقیقا در همان سال عدد تورم به بالای ٣٠ درصد رسید؛ یعنی قدرت خرید مردم به دلیل تورم ٣٠ درصد نسبت به سال پیش از آن کاهش پیدا کرد. حال به سال ١٣٩٥ دقت کنید. کل درآمدهای ایران از محل فروش نفت و گاز به چیزی حدود ٥٠‌ میلیارد دلار می‌رسد؛ یعنی حدود نصف سال ١٣٩٠. خب؛ در همین سال عدد تورم به کمتر از یک‌سوم سال ١٣٩٠ رسیده است.
توضیح اینکه در سال ١٣٩٥ با وجود اینکه درآمدهای کشور کاهش چشمگیری داشته است؛ اما قدرت خرید مردم از یک‌سوم سال ١٣٩٠ کمتر شده است. او می‌گوید: مثالی دیگر این است که سال ١٣٩٥ براساس گزارش مرکز آمار ایران، ٧٠٠‌ هزار شغل ایجاد شده است؛ در‌حالی‌که در دوره ١٣٨٤ تا ١٣٩٠ در مجموع ٧٠‌ هزار شغل ایجاد شده است که یعنی به‌ طور میانگین سالي ١٤‌ هزار شغل. حق‌شناس می‌گوید: حالا با این مثال‌ها و نمونه‌های بی‌شمار دیگر، باید این پرسش مطرح شود که آیا مردم در سال ١٣٩٥ بیشتر زیر فشار اقتصادی‌اند یا در هشت سال پیش از سال ١٣٩٢؟ حداقل دستاورد این دولت این است که مردم شب نمی‌خوابند و صبح متوجه شوند قیمت دلار سه برابر شده است یا تصمیم‌های عجیب و خارج از تصور گرفته شده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • کاردوک

    باز دستپاچه شدید که شاید آقای احمدی نژاد تو انتخابات شرکت کنه شروع کردید به تخریب ،هر کسی به جز روحانئ کاندید شه مردم بهش رأی میدن،تو ۲۲بهمن دیدید که مردم دور مردمی نژادو گرفتن،هول کردید،وایسید مطمئن شید کی کاندید میشه بعد با تمام قدرت بکوبیدیش...

  • محمد

    دروبراحندی نژاد
    مسئول فشاربرمردم کسی نیست جزشخص روحانی که زندگی ومعیشت مردم رافدای سیاست بازیهای غلط خودش کرده
    استقبال دیروزمردم ازدکترنشون دادکه تخریبهای سه ساله روحانی ودولتش نتیجه عکس داره

  • اصل

    هیچ فرقی نکرده..البته سال نود همچی ارزون بود..مشکل اصلی اصلی اصلی کشور گرانی بی منطقی است که فقط سودش برای دولت است.مثل این میمونه دولت داره از مردم غرامت میگیره وفقیران روز به روز فقیرتر میشن

  • خوزستان

    همه اینها که گفتی درست ,دمت هم گرم ,ولی حالا اومدی از دولت روحانی دفاع کنی ,,,,,والا شرم داره تو دولت روحانی فقط,مونده اعضای بدنمون را بفروشیم ...

  • علی کرجی

    کاری که با این کشور و جوانان و صنعت کردین ... اگر هم طرف دار داری ادم های ساده لوحی هستن که از اقتصاد سر رشته ندارن تمام کارشناسهای اقتصادی اتفاق نظر دارن که کشور را صد سال عقب انداختی

  • بدون نام

    باور کنید تا گوشی را روشن میکنم تا ببنیم در اخبار چه امده خدای نا کرده چیزی ارزان ویا؟گران شده یا تهدیدهای ترامپ؟یا تهدهای ما یا تحریم یا پاره میکنم یا پاره برجام را پاره یا ژسن وقیگور احمدی نژاد بخدا از همه این خبرها دل زده وروانی شدیم مردم صبح را میخواهند با انرژی شروع کنند ولی چنان در کاسه میگذارند که ارامش حرام میشود ول؟کنید یه طوری میشه دیگه این؟جنگ روانی از جنگ با اسلحه بدتر است؟

  • گمنام

    اقا اخسنت بر شما حرف دل مردم را زدید خدا رحمت کند پدر و مادر شما

  • بدون نام

    آقای نسبتا محترم اگر میخواهید آمار بدهید آمار کامل بدهید واز زمان شروع انقلاب اسلامی یعنی سال57آمار بدهید که بفرمایید تورم در دولت هاشمی چقدر شد تصمیمات هاشمی چه بلایی سر این مملکت آورد و پدر مردم رو درآورد اشرافی گری رو چه کسی نهادینه کرد.ضمنا هدفمندی یارانه با تصویب مجلس ونمایندگان توسط دولت اجرا میشه چه ربطی به احمدی نژاد داره ضمنا اگه به مردم نمیداد اونا رو میخوردن و روش یه لیوان آب......

  • بدون نام

    این نمی خواهد دست از سر اين مملکت بردارد ما حالا حالاها باید تاوان ندانم کاری های این آقا را بدهیم

  • علیکمال

    نمیدونم چرا از کاندید شدن و برگشتن آدمی به این بدی می‌ترسید ؟؟؟!!!

  • بدون نام

    چه اصراری دارید احمدی نژاد را باز هم مطرح نمایید؟ هاشمی که مرد! احمدی نزاد هم که رفت ! دیگر چه کسی از چه می ترسد؟

  • دوست

    واقعا عجب انتقاد خوبی که باید اینهارو جواب بده ولی ............

  • بدون نام

    شک نکنید بهترین رییس جمهور ایران از اول انقلاب تا الان بود وصد بار دیگر هم کاندید شود با جون ودل انتخابش میکنیم.

  • بدون نام

    این مطلب غرض ورزانه است مگر میشود در طول هشت سال ریاست جمهوری نکته مثبتی در او نباشد فقط تخریب.بی انصافی هم حدی دارد.

  • جعفری

    همه ایرادات احمدی و همه خسارت های زمان او
    معادل یک اختلاس دولت حرف است

  • بدون نام

    چون از هدفمند کردن یارانه دولت و ملت هر دو متضررند ،هدفمند یارانه ها به ضررمند یارانه تغییر یابد

  • بدون نام

    با همه تعمتهای که بهش بستید پس چرا این همه محبوبه شما میخواهید را زیر سوال ببرید

  • بدون نام

    لطفا نظرات را دستچین نکنید .

  • بدون نام

    ما فقرا مستضعفان کارگران دنیا تا دنیا است احمدی نژاد دوست داریم چشم دشمنان احمدی نژاد کور شود وقتی میاد بین مردم نگاه کنید ببینید مردم چه قدر به احمدی نژاد علاقه مند هستند بس ما احمدی نژاد را به رای جمهوری قبول داریم

  • حمید

    آقا محمود نگران نباش هرچه دراین مدت برسر اقتصاد این مملکت آمده از برکت سر جنابعالی بوده از زمانی که شما حضور پیدا کردید گرانی ها بی پولیها بیداد کرد که هنوز هم ادامه دارد و خواهد داشت

  • شهروند بیچاره

    احمدی نژاد و رحیمی ومشائی..مثلث برمودا وسه مثلث نابود کننده ایران وایرانی بودند....بیسوادی وبی تدبیری.واختلاس موج میزدازدولت احمدی نژاد...درود بررهبر اقای خامنه ای که نگذاشت احمدی نژاد درانتخابات شرکت کنند...

  • دانشور

    تنها جرم احمدی نژاد فقط و فقط حمایت از فقیر بود که البته جماعت بی درد آنرا بر نمی تابند : فعلا که روز نامه و میکرو فون و........در اختیار مخالفین ایشان است

  • hamed

    احمدی نژاد ،احمدی نژاد ،نمیدونم تو این اسم چه جادویی به کار رفته که کلک و پر بعضیا میریزه زمین

  • بدون نام

    زین پس به جای واژه احمدی نژاد می گوییم حسام بیگ نژاد

  • علی

    الهی به سرنوشت رفیقت که مدال کار افرینی ازت گرفت دچار شوی بابک جونت رامیگم . حالا برای جناب روحانی شاخ وشانه می کشی . ....

  • بدون نام

    یک موی همین احمدی نژاد می ارزد به کل کابینه دولت فرسوده ها هر چند که دلم ازش پره

  • ali

    درود به روحانی که چهار ساله داره به این درو اون در میزنه میراث اینو درست کنه ولی به این زودی ها درست نمی شه

  • بدون نام

    ایجاد شغل در سال اخر خاتمی :700هزارتا
    ایجاد شغل احمدی نژاد به طور میانگین در هر سال : 85 هزارتا فقط
    ایجاد شغل روحانی به طور میانگین سالانه: 700هزارتا
    حالا فهمیدید مشکل بیکاری از کجا امده؟ یا ...

  • بدون نام

    سلام واقعا جای تاسف دارد.چرا هرکس از صبح بیدار میشه،شروع می کنه به تهمت و گناه.برجام برای شما مشکل آب خوردن را حل کرد و یا مشکل محیط زیست.چرا الان توی اهواز و جاهای دیگر این همه مشکل داریم.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج