۴۷۶۹۵۱
۲ نظر
۵۰۱۷
۲ نظر
۵۰۱۷
پ

افزایش ۱۲ سانتیمتری تراز دریاچه ارومیه

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: تراز آبی دریاچه ارومیه با وجود کاهش بارندگی در سال جاری امروز /بیستم بهمن سال ۹۵/ در مقایسه با روز مشابه سال قبل، ۱۲ سانتیمتر افزایش یافته است.

خبرگزاری ایرنا: مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: تراز آبی دریاچه ارومیه با وجود کاهش بارندگی در سال جاری امروز /بیستم بهمن سال ۹۵/ در مقایسه با روز مشابه سال قبل، ۱۲ سانتیمتر افزایش یافته است.

فرهاد سرخوش با بیان اینکه در زمان حاضر تراز آبی این دریاچه به یکهزار و ۲۷۰ متر و ۶۰ سانتیمتر رسیده است، افزود: این تراز در روز مشابه سال گذشته یک هزار و ۲۷۰ متر و ۴۸ سانتیمتر بود.

وی با اشاره به اینکه تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه یک هزار و ۲۷۴ متر و ۱۰ سانتیمتر است، گفت: طی روزهای گذشته شاهد یخ زدن رودخانه های منتهی به دریاچه ارومیه بودیم و با افزایش دمای هوا و روان شدن آب به دریاچه، این افزایش تراز دور از ذهن نیست.

حجم آب دریاچه ارومیه با تدبیر دولت روحانی از ۵۰۰ میلیون مترمعکب در دوران بحرانی و زمان آغاز به کار دولت یازدهم به ۲ میلیارد مترمکعب در زمان حاضر رسیده است.

ستاد احیای دریاچه ارومیه در گام نخست مطالعاتی برای احیا این دریاچه آغاز کرد اما در سریع ترین زمان ممکن طرح های ۴۰ گانه نهایی برای احیای دریاچه ارومیه بر روی میز اعضای ستاد احیا قرار گرفت و این ستاد کارهای عملیاتی خود را برای احیای بزرگترین پهنه آبی داخلی کشور شروع کرد.

۴۱۲ کیلومتر لایروبی رودخانه های اصلی منتهی به دریاچه ارومیه، ساماندهی سردهنه های رودخانه ها، انسداد یکهزار و ۲۰۰ چاه غیرمجاز و اصلاح آبیاری در ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی از اقدام های زودبازده دولت یازدهم برای تثبیت وضعیت این دریاچه بوده است.

دریاچه ارومیه در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است ظرف مدت ۱۰ سال به سطح تراز اکولوژیک خود یعنی یک هزار و ۲۷۴ متر از سطح آب های آزاد برسد.

یکی از مهمترین مصوبه های این ستاد کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز این دریاچه به واسطه انتقال آب با لوله های پلی اتیلنی از منبع تامین تا سر مزرعه است.

در سال های ۹۳ و ۹۴ در مجموع ۴۱۴ کیلومتر عملیات انتقال آب با لوله پلی اتیلن درا یناستان به اجرا درآمده است که ۱۲ هزار هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان های آذربایجان غربی که در حوضه آبریز دریاچه ارومیه واقع شده، تحت پوشش انتقال آب مدرن قرار گرفته است.

همچنین طرح تشکیل و تجهیز شبکه سنجش منابع آب سطحی و زیرزمینی استان در راستای مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه ۶۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

تصفیه خانه گلمان که از دیگر طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه برای احیای نگین آبی آذربایجان است، در سال ۹۶ به بهره برداری رسیده و سالانه ۲.۵ میلیون مترمعکب آب به دریاچه ارومیه روانه می کند.

تاکنون ستاد احیای دریاچه ارومیه ۱۰۰ میلیارد ریال برای مقابله با ریزگردهای این دریاچه هزینه کرده است و به گفته استاندار آذربایجان غربی هزینه های ستاد احیا دریاچه ارومیه در مجموع به ۱۲ هزار میلیارد ریال رسیده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • علی

    این دریاچه جزو نماد های اذربایجان وایرانه گذشته از این خشک شدن دریاچه تیدیل به یه فاجعه زیست محیطی میشه امیدوارم مسئولین وعده ندنو واقعا فکری به حال دریاچه بکنن

  • بدون نام

    تصفیه خانه در سال ۹۶ به بهره برداری رسیده؟؟؟
    تا حالا ۱۰۰ میلیارد ریال هزینه شده؟؟؟ یعنی ۱۰میلیارد تومان؟؟با ۱۰ میلیارد تومان چیکار میشه کرد؟؟کلا اعداد و ارقام اشتباهه!!!!!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج