۴۷۶۹۱۹
۱ نظر
۵۰۰۲
۱ نظر
۵۰۰۲
پ

گفتگوی‌ تمدن‌ ها و مواضع خصمانه آمریکا

محمدتقی ‌فاضل میبدی در روزنامه آرمان نوشت: رئیس جمهور آمریکا با ادبیاتی توام با تخاصم در مورد ایران سخن می‌گوید و در پی مقابله با نقش کشورمان در منطقه است. ادبیات دونالد ترامپ شباهت زیادی به ادبیات غیرعاقلانه بوش پسر دارد و سعی می‌کند تا اجماع بین‌‌المللی علیه ایران شکل دهد.

محمدتقی ‌فاضل میبدی در روزنامه آرمان نوشت: رئیس جمهور آمریکا با ادبیاتی توام با تخاصم در مورد ایران سخن می‌گوید و در پی مقابله با نقش کشورمان در منطقه است. ادبیات دونالد ترامپ شباهت زیادی به ادبیات غیرعاقلانه بوش پسر دارد و سعی می‌کند تا اجماع بین‌‌المللی علیه ایران شکل دهد.
در زمان ریاست جمهوری جرج بوش، با محور شرارت دانستن ایران تلاش شد نوعی ایران هراسی تبلیغ و القا شود اما رئیس دولت اصلاحات با ارائه طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها توانست جایگاه ایران را به رغم فشارهای آمریکا در بین کشورهای جهان افزایش دهد. طرح گفت وگوی تمدن‌ها از بهترین طرح هایی بود که به منظور آشتی ملل در جهان ارائه شد.
تمام عقلای عالم در جهان از این طرح استقبال کردند و سازمان ملل نیز طرح گفت وگوی تمدن‌ها را به عنوان طرح سال پذیرفت، اما درآن زمان عده‌ای هم در داخل کشور و هم درخارج ازکشور این طرح را رها کردند و اجازه ایجاد یک فضای مناسب برای پیاده‌سازی این طرح داده نشد. اگر آن طرح پیگیری و اجرا می‌شد، از بسیاری از مشکلات منطقه‌ای و جهانی کاسته می‌شد و بسیاری از بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی پدید نمی‌آمد.
رئیس دولت اصلاحات براساس فهم سیاسی تلاش می‌کرد از فضای جنگ سرد در منطقه بکاهد و ملت‌های منطقه را به سمت آشتی بین‌المللی سوق دهد. طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها بر اساس حقوق بشر وگفتمان دینی ارائه شد و طرحی بود که به دلایل سیاسی در داخل کشور و سایر نقاط جهان اجرا نشد. اگر کشورهای منطقه خاورمیانه بر اساس گفت‌وگوی تمدنی به یکدیگر نزدیک می‌شدند، مشکلات امروز وجود نداشت.
اگر ایران، ترکیه و عربستان و سایر کشورها که دارای تمدنی اسلامی هستند به هم نزدیک می‌شدند، منطقه‌ای متحد در برابر هجوم‌های بین‌المللی شکل می‌گرفت اما افسوس که امروز کشورهای منطقه در مقابل هم ایستاده‌اند و در این شرایط کشورهای خارج از منطقه به خود اجازه دخالت می‌دهند. این روزها از سوی رئیس دولت اصلاحات و سایر اصلاح‌طلبان طرحی به نام آشتی ملی به مردم وسیاستمداران پیشنهاد شده است.
این طرح می‌تواند آغازگر رفع اختلافات در بین کشورها هم باشد. برخی از گروه‌ها جهل سیاسی دارند و به اختلافات عادی در کشور دامن می‌زنند که اجرای طرح آشتی ملی سبب نزدیکی گروه‌ها به هم می‌شود، زیرا تمامی جناح‌های سیاسی در حفظ چارچوب‌های مصرح در قانون، متحد و همصدا هستند. باید به گفت‌وگوهای ملی روی‌آورد تا اختلافات بین‌گروه‌های سیاسی به حداقل ممکن برسد. در طرح آشتی ملی باید دغدغه همگرایی داشت، چرا که ارائه این طرح‌ از سر دلسوزی است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    انهای که با گفتگوی تمدنها مخالفت میکنن تمدنی طولانی ندارن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج